0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Molq vi komentiraite grafikata mi
« Отговор #160 -: Януари 09, 2009, 09:37:51 am »
От Варна съм Фибчо а ти? :D
« Отговор #161 -: Януари 09, 2009, 11:38:38 am »
И родните ни градове не са много далеч един от друг...аз съм от Бургас и всяка година си ходя на ваканция през лятото  :D използвам и възможността да ходя и на плаж  :lol:...оххх,така ми липсва морето!!!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #162 -: Януари 09, 2009, 12:14:35 pm »
Ауу, аз съм от Добри4, :D :D :D,абе как сме се събрали :lol:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #163 -: Януари 09, 2009, 12:17:05 pm »
Морски деца :) :sinking: :balk_177: :balk_183: :beach1:

« Отговор #164 -: Януари 09, 2009, 17:37:07 pm »
мила,взехте ли резултатите?Какви са новините?
*
« Отговор #165 -: Януари 09, 2009, 18:13:10 pm »
 :)Ей наистина сме морски момичета :lol:
Сега да се отчета взехме резултатите всичко е Ок :)Гледаха ме и вагинален ултразвук. Всичко изглежда добре, видяхме в дясно фоликул 1,9см. Утре ме викат пак на фоликулометрия. Май тия дни  ще съм там почти всеки ден. Искат да направим посткоитален тест. Да изчакаме овулацията ми и след като кексаме ще отида да вземат цервикален секрет за да видят дали има живи и движещи се сперматозоиди. Тоест да проверят как влияе цервикалната  слуз на сперматозоидите.
успях и да взема копие от изследванията без проблем.
Стойностите на хормоните ми на 3 ти ден са:
FSH    - U/L  ref. stoin. 1,4-18  pri men e 5,6
LH     -U/L   ref stoin. 1,4-10,0 pri men 3,4
Prolactine mU/L ref st. 50-620    pri men 180
Testostreon nmol/l ref <2.8       pri men 1,5
Estradiol nmol/l ref st. 0,11-1.3 pri men 0.15
Progesteron nmol/L ref.st. <4     pri men 3.0
Ft4     pmol/L ref. st. 9.80-23.0 pri men 16.1
TSH     mIU/L ref.st. 0.45-4.5    pri men 1.7
Спермограмата това което имам като стойности е почти нищо. Но ми казаха че всичко е наред и не са описали останалите стойности защото са видяли че са в нормата. Малко се разочаровах но докторката каза че спермограмата е много добра.
Обем - 2,5мл
TFSC x10^6/ml  -при мъжа ми 49 000 000 сперматозоиди в 1 мл.
Mar test % ref. st. < 10 pri nego 42 ++
Това е което ми дадоха отчетох се. :) Е се поуспокоих че поне сериозен проблем за сега не се откри.
Кофтито е че доста често ако не всеки ден то през ден ще пътувам до там, а и като знам че овулацията ми е късна очертава се голямо пътешествие :lol:Но няма как в името на каузата Бебе ще пътувам само да стане Чудото
« Отговор #166 -: Януари 09, 2009, 18:39:51 pm »
Мелоди с това фоликулче от 19мм на 9 ден от МЦ няма да чакаш много, мисля че окло 20-23мм се пукат. Овуто най-вероятно ще е тия дни, може би около 14 ден. Като пример за късна Ову мога да дам себе си на 14 ден от МЦ фоликул 13мм и овуто е около 20ден на МЦ. Така че наближава време за  :bed: :bed: :bed:. Поскоиталния тест мисля, че хубаво да се направи, аз също смятам да поискам от моя док да направим. Стикам плаци yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #167 -: Януари 09, 2009, 18:50:32 pm »
Радостинка аз пък се надявам този месец да ти е Щастливия и да не ти се налага посткоитален тест :wink: Графиката ти е супер така че имаш всички шансове!!!!
Аз сега като се пазамисля и се сещам че съм имала и по-къси цикли с по-ранна овулация, така че е възможно този месец да е по-рано. Дай-Боже така да е :crossfingers: Вече нямам търпение - искам да действаме :wink:.
Имала съм овулация и на 13- ти ден това беше Август. Дано и този цикъл овуто да е по-рано.
И си мисля от утре да почна с ову тестовете ей така за всеки случай или да не ги хабя. Как мислите :ask:
« Отговор #168 -: Януари 09, 2009, 18:58:57 pm »
Мисля, че нищо няма да загубиш ако ги почнеш от утре, фоликулчето наистина е големичко, може утре или вдруги ден да се спука, така че почвай. Миналата година когато с док таймирахме един цикъл когато фоликула беше 20мм бихме прегнила, което предполагам значи че тогава е достатъчно голям. Освен това утре пак си на лекар така, че видите дали е пораснал още и след обед спокойно можеш да направиш тест. Така можеш да засечеш колко дни след + тест е самта Ову.
Благодаря много за подкерпата, останаха още няколко дни нямам търпение вече :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #169 -: Януари 09, 2009, 18:59:53 pm »
Мелоди аз със сина ми забременях с фоликули 18мм и 19мм на 15ден от цикъла,така че почвайте с кекса може всеки момент да се пукне  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:УСПЕХ
*
« Отговор #170 -: Януари 09, 2009, 19:02:08 pm »
 :DРадостинка, Денис ще ви послушам - утре правя тест и ако е положителен действаме :D :bighug: :cheerleader: :hug2:
« Отговор #171 -: Януари 09, 2009, 19:19:27 pm »
а защо не го направиш сега . ако не си приемала течности близките 2ч го направи. защото както казват момичета може още утре да се спука. и никакъв пропуск тези дни, но ти си знаеш де :lol:
« Отговор #172 -: Януари 09, 2009, 21:44:32 pm »
Melody, :balk_47:..аз не ги разбирам резултатите дали са в норма,но щом и доки са ти казали,че нямате проблем,а и на твоя спермограмата му е добре,значи сега остана само здраво да действате в  :bed:  :D...хайде,мила,стягай се за як лов :lol: :lol: :lol:...желая ти успех!!!
*
« Отговор #173 -: Януари 09, 2009, 23:40:20 pm »
ЕХ Вили стягам се аз мила. Тия дни май доста кексахме, и ни беше много гот , май защото знаем че овуто е далече и хич не ни дреме. Забелязвам че когато знаем че съм в ову и сме едни такива припряни, което не е добре и точно тогава желанието ми за кекс хич го няма. АМа кексаме къде ще идем :bed:. Мине ли ову-то и съм Хала :lol: :jump12: Странна работа :ask:
Принстънче реших утре ще правя тест за овулация.
Ей сега си погледнах бележката и видях че фоликулът ми не 19мм а ми 18 мм. Грешката е моя. Сега се рових из нета и четох че на ден фоликулът расте 1мм максимум 2 мм. И се пука когато достигне 20-24 мм. Ако е 30мм и повече е фоликулярна киста. Така че си мисля че имам поне още 4,5 дена до ову.
Но от утре почвам с тестовете. Кексането го спирам до установяване на положителен ову тест :lol:Мъжо да събира сили :sperm2:
« Последна редакция: Януари 09, 2009, 23:43:43 pm от Melody01 »
*
« Отговор #174 -: Януари 10, 2009, 17:09:21 pm »
Ей сега се върнах от клиниката и ново 20!!!! :lol:
Фоликулът ми днес е 16мм 8O :D :lol: странна работа. Вчера беше 18мм.
Днес бях в друг кабинет гледаха ме на друг УЗ и лекарката беше друга. Въобще всеки път май ще са различни, явно който е на смяна. Поне тази лекарка няколко пъти го мери и каза че е 16мм. Сподели че явно вчера лекарката го е измерила 15мм но явно се е объркала и го е записала по-голям. Казаха ми утре вечер да кексаме :bed: :heartbeat: и в понеделник в 11 часа да съм при тях за посткоиталния тест. Казаха че явно овулацията може да към четвъртък, петък.
Ами това е от мен. Отчетох се :)
« Отговор #175 -: Януари 10, 2009, 17:37:28 pm »
ей тия доктори . ще ни побъркат. но добре че не сте го изтървали поне.  :bed:
*
« Отговор #176 -: Януари 10, 2009, 21:34:45 pm »
 :) Така си е Принстънче направо ще ни побъркат, то колкото сме се сбъркали ни стига, че и те допълнително ни объркват. Този път и аз гледах и се взирах и го видях фоликула, ехографа го измери 16мм. Надявам се вече това да е реалния размер.
« Отговор #177 -: Януари 11, 2009, 10:49:46 am »
Ееее,ама и ние едни доки имаме тука амааа  :lol:...дето се казва ..."пази боже и сляпо да прогледа"...ама най-хубавото е,че О предстои.сега всичко зависи от вас двамата :D...дано ти е на късмет!!! :)
*
« Отговор #178 -: Януари 11, 2009, 11:17:51 am »
Много хубаво си го казала Вили-Пази Боже сляпо да прогледа -  :lol: Днес ще има пак кексане и утре сутринта съм в клиниката за теста. Стискайте ми палци милички :)
« Отговор #179 -: Януари 11, 2009, 11:43:36 am »
Много хубаво си го казала Вили-Пази Боже сляпо да прогледа -  :lol: Днес ще има пак кексане и утре сутринта съм в клиниката за теста. Стискайте ми палци милички :)
Ще чакам с нетърпение да се върнеш и разкажеш как е минало!Стискам палци,с теб съм!!! :)