0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мъж, който твърди, че иска бебе
« Отговор #40 -: Януари 28, 2006, 10:11:51 am »
А кога ли мъжете са готови за деца?!?Когато просто им съобщиш, че си бременна и това е.
Моят също не обича да прави `насила` секс, той си мисли, че трябва все той да си поиска. :wink: Макар, че тази година ще стане на 33 не бърза да има наследник.Иначе не пропуска да изтърсва перманентно:`Нашето бебе ще е най-хубавото`, `Виж , като имаме деца ще купиме това и това ...` и т.н.
Той смята , че когато реши ще стане от раз.Сега , виждам, че го притеснява несигурната обстановка около големите ни разходи...Но кога ли е твърда почвата, че човек да прави деца, които ще отгледа без лишения?!?
Аз след броени дни ще стана на 27 години, мислейки, че животът ми е непълен, не съм пълноценна личност и ми трябва точно дете...може би.Но аз малко се влияя от `вълната` раздумки около мене, защото моята възраст влиза в плаващия период на бебеправене при близки, познати и не толкова познати .....А мъжът ми не слуша подмятания и изобщо не се чувства `стар`,вътрешно усещане за`айде-вече-ми-е-време-да-съм-татко` или мрънкане от страна на родители за внуче.
*

Anonymous

« Отговор #41 -: Януари 28, 2006, 11:10:52 am »
Здравейте,мили момичета!!!Благодарение на Вас научих много!Ние с мьжа ми  правим опити от година и половина,но не се получава до момента.Немога да ви опиша колко нерви изхабих,колко думи изприказвах докато той разбере,че имаме проблем!!!Омрьзна ми да ми повтаря:"НЕДЕЙ ДА МИСЛИШ ЗА ТОВА.КАТО СЕ УСПОКОИШ ЩЕ СТАНЕ". :twisted:                                                                                  Ще стане,ама не става!Реших да поговоря с него сериозно по вьпроса.Това беше преди 6 месеца.(Не ви споменах,че аз имам голям син от пьрвия ми брак).Поговорихме си хубаво и мисля,че ме разбра :D Направи спермограма,а аз хормони и лапаро.Меря Т всяка сутрин.Иследванията ни са добри.Сега сьм записала час при д-р.Стаменов.                                                                                          Най-важното което искам да кажа е:Мьжете са от друга"порода".Трябва да намерим начина да ги убедим,че в"борбата"за нашите бебета трябва да участват и те.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #42 -: Януари 28, 2006, 11:15:34 am »
Моя мъж не иска да погледне сайта,какво остава да се зачете...и като ме види ,че аз чета не дръпва като ужилен все едно заговорнича с някой зад гърба му :) А като бях започнала да си меря БТ и като ме видеше с термометъра ,такава физиолномия правеше,че...все едно вижда умрала котка примерно :) Изобщо всичко се скапваше повече.Сега съм му казала,след последните разправий,че вече съм толкова изнервена ,че и аз незнам дали искам дете...и така май се успокой малко.За себе си се опитвам да приема мисълта,че по естествен път НЯМА да стане-то е ясно,вече ...и се готвя да пристъпваме към АРТ. Просто вече знам - със секс или не - все тая -НИЩО. По-добре да се опитаме са съхраним ,каквото е останало от връзката ни.А колкото до това ,че съм изнервена,аз даже вече немога да търпя деца около себе си - адски много ме дразнят и дори си казвам "ако имах такова лигаве незнам как ще изтърпя" :evil:  :?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #43 -: Януари 28, 2006, 11:54:26 am »
Аз винаги съм обожавала децата. От 16 годишна си мислех за брак и деца. Мъж ми е по голям и винаги съм движела с по голями хора. Моят набор ми беше доста скучен. А при неговия набор се говореше вече за деца. Така стана че аз израснах с него, за което хич и не съжелявам. Дойде момента в който завърших училище и станах студентка, започнах да работя. Покрай мен имаше само женени двойки с по 1-2 някаде и 3 деца. Мислех си че той като по голям и по улегнал ще се сети да повдигне темата, но не. На него си му беше добре. Най накрая ми предложи брак и аз щастлива реших че и за дете се е сетил ама друг път. Най накрая ми писна и го попитах: абе ти дете искаш ли да си имаме? Реакцията му ме заби в дън земя. Не бил обзавел къщата, заем трябвало да тегли и тем, подобни. Стана ми толкова криво и се разциврих без да искам. Толкова исках детенце.
А той ме гледа като паднал от марс и продължава да ми обяснява че ни било рано. Питам го защо реши да сключим брак тогава като деца нещеш? Той мълчи и така нещата отминаха. Мина време И той сам реши че ще си правим детенце ама друг път. Сега пък нищо не става. И сега се измъчва горкия че ако се беше сетил по рано за дете и не мислеше за къща и заеми сега щеше да има детенце а не нови мебели.
Но пак остава въпроса че дори да е доста по голям всички решения оставя на мен. Иначе се инати за дреболии и все казва че съм му се качила на главата и скачам отгоре, но стане ли въпрос за документи, лекари и т.н. пас. Седи и мига и се чуди. Все трябва аз да се включвам. Все трябва да съм до него. И за спермограмата пак му бях пъдарка. Абе с две думи вече имам едно детенце :lol:  :lol:  :lol:
Макар че е доста по голямо аз си го обичам и си го гледкам кво да го правя :lol:  :lol:  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #44 -: Януари 28, 2006, 12:11:01 pm »
И моя мъж е много по-голям от мен и затова понякога си мисля,че това също влияе до-известна степен.Може би си задава въпроса "Как ще гледам бебе на 50год 8O ?" Чуди се дали ще се справи,дори може би го е страх :roll: ..незнам - по-сложно е.Друго го е когато и мъжа и жената са на една възраст или до 5 год разлика-все пак започват нещо отначало.заедно и т.н. А когато мъжът вече има един брак зад гърба си и дете,а жената тепърва започва да гради семейство и иска дете...тогава сякаш е още по-сложно. Абе ,кой си е мислел,че ще я докараме дотук :oops:  Винаги,като е ставало дума за "бездетни" семейства и тем подобни неща са ми звучали ,като нещо много далечно и изобщо не ми е минавало през ума,че някога ще имам такива проблеми.Може би аз наистина много форсирах нещата последните 2 год.,почуствах се безсилна и постоянно ревях по едно време,той се чустваше още по-безсилен и така се отдалечихме един от друг.Не смеехме да се погледнем.Той мислеше.че го обвинявам,аз знаех,че го плаша ...но нямах сили да се усмихна и да се правя ,че всичко е ОК.Човек съм,все пак.Май тая тема е повече за "Емоционални проблеми" :?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #45 -: Януари 28, 2006, 12:12:06 pm »
и моят се мръщеше много на секса по график-имали сме много караници за това.Но сега като успях да забременея,а после изгубихме бебето,вече е готов на всичко.Сега той ме кара да пия билки,да правя това и онова,ако трябвало и той ще пие,каквото е нужно и изобщо в момента той е този,който ме бута напред,дава ми сили и кураж.
<br />
*
« Отговор #46 -: Януари 28, 2006, 12:34:52 pm »
Не мога и не искам да си представя моя мъж вкъщи, пред компютъра, зачетен в Зачатие. Не проявява никакво желание, но това не означава, че не желае да стане баща. Женските хитринки като секси дрешки, послъгване за овулацията и т.н. са до време. Ако стане чрез тях- добре, но ако проблема е сериозен и двойката може да има дете само чрез АРТ, то тогава настъпва момента на истината. Когато и двамата имате обща цел, да станете родители, независимо дали биологични или да осиновите дете, тогава нещата се нареждат, но когато един от вас е неуверен,  а другият паникьосан и нервен е възможно да настъпи криза в отношенията.Пиша това, защото съм минала през тези етапи. За мен мъжете се делят най-общо на психически стабилни и психически лабилни и това до голяма степен зависи от вас, момичета. При нас целта е ясна и без да се налага всекидневно да говорим за това, работим по постигането й. Никога през живота си не съм се чувствала по-спокойна, уверена и щастлива, че със съпруга ми ме свързва не само любов и секс, но и доверие, близост и приятелство. Доста често се замислям за това как би се развил брака ни, ако нямаше проблем и бях забременяла веднага. Така че момичета, особено тези, които опитвате отскоро, моментът рано или късно ще настъпи, независимо от вас и въпреки вашите усилия, а дотогава - кой, както го усеща.
« Отговор #47 -: Януари 28, 2006, 15:40:37 pm »
Цитат на: mini_mouse
А кога ли мъжете са готови за деца?!?Когато просто им съобщиш, че си бременна и това е.

Е, като мине извество време, а ти не му съобщаваш че си бременна, щото не си, постепенно и у него узрява идеята, че е готов и че го иска повече от всичко на света. Около него близки и познати се женят, жената забременява, почерпят, после ни поканят да видим бебето, някои вече чакат второ ... а в неговия живот се усеща една празнина (е, освен ако не е на 24 години... :wink: ). При браковете с по-голяма възрастова разлика може да е по-различно, не знам.
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #48 -: Януари 31, 2006, 19:33:12 pm »
от това което прочетох и от многото ви писма ми става ясна картинката - явно мъжете наистина си приличат да не се изразявам по-грубо( един дол дренки :wink: ) при нас се получи по същия начин сумати и време трябваше да обеждавам , да приказвам, и тн че имам проблем тои си мислеше че съм като другите жени( които си забременяват от раз) но с моята операция шансовете в % са 45 и така дълго време. накрая успях да го бедя че наистина е по добре да почнем сега и да го имаме по рано отколкото никога. и така минаваше времето почнах да следя разните там фактори и станах по настоятелна в сексуалните ни контакти. тои се съгласи да си правим бебе но в един момент ми направи впечатление че когато му казвах че трябва да го правим и се опитвах предварително да му обясня защо тои все беше или уморен или имаше нещо друго и не правехме секс. сега след 9-10 месеца бебеправене аз дори не съм сигорна дали това че не е ставало не е от това че пропускахме периодите. наравно с това си остава и намаления шанс ( реших се на лапароскопия която предстои другата седмица) да ви кажа наистина се чувствах зле когато трябваше да правим секс по задължение. сякъш наистина беше насила. дори съм го питала  ако стане един ден дали няма в трудните моменти да ми натяква нещо от рода на-- ти го искаше и тн и да ме кара да се чувствам сякъш наистина е било само за да ми угоди. е разбира се тои прави всичко възможно да ме накара да не си мисля така. но в мен си остава едно такова натрапчиво усещане.( дори и когато сам ми предложи да си направи спермограма) доста време мина но ние все още говорим за това. на пр. казавам му че сега шанса да стане е по голям след лапарото и че трябва да сме постояни , тои се съгласява но аз се притеснявам дали няма пак да пропускаме "златните дни"  . а съм сигорна че го иска. още повече че всичките му приятели( наи блиските) вече имат или им предстои да имат. и това е другата страна. дори си  мислех че иска дете само защото другите вече имат (разбира се това са пълни глупости  :lol: ) но параноиката си те гони :?  в краина сметка след всичките несгоди се надявам да стане скоро и тои ще бъде щастлив сигорна съм. плюс това мъжете се привързват в един по късен етап към бебето( пак е относително де) когато ми казва че ще бъде по добър баща от останалите и въобще като говори за бъдещото ни бебе сякъш нищо друго не съществува в този момент. чувствам се така сякъш наистина съм бременна и съм толкова щастлива хора. ще умра ако лекаря ми каже че няма да мога да имам по нормален начин. това ще бъде наи големия удар... но аз се отклоних много сега ви желая лека вечер и успех на всички
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #49 -: Февруари 01, 2006, 08:56:26 am »
Доста интересна тема!Ще споделя и нашият опит в бебеправенето.Аз съм на 28 год,а той на 37 год.Започнахме опитите от близо вече 4 години.Първите три и в секса и в чакането всичко беше ОК.Имах пълната му подкрепа.Никога не бях мерила БТ,нито следях овулация, просто правехме любов и чакахме да дойде бебенцето.Чакахме го двамата,желаехме го двамата,говорихме за това.Но не се получи.Отидохме на лекар.И вече повече от 1/2 година продължаваме с изследванията.Меря БТ / до преди месец когато се отказах / , следя ову и правим секс по график.А да не говорим колко пъти пропускаме подходящите дни въпреки всичко.Цял ден си говорим за това , че вечерта ще правим секс,за това ,че се надяваме този месец да успеем,но вечерта сме толкова психически изморени от всичките разговори,че акта просто не се получава.Освен това не е за пренебрегване , че мъжа ми работи от 6 до 19,30 ч. всеки ден,включително и неделя до обяд.Освен всичко друго той и е физически разбит когато се прибере у дома.И често пъти гушвайки ме в леглото заспива на момента.Душа не ми дава да го събудя.А времето лети,а бебето го няма.И секса го правим все по-рядко по горните причини.Просто ни трябва почивка.
Сега сме в положение в което двамата се изследваме , но предтанахме да следим подходящите дни и да се напрягаме допълнително.
А наистина според мен е важно мъжът да не е запознат толкова много с подходящите дни за зачеване,тогава секса би бил по-лесен.Няма да мисли,че го прави по задължение,а защото ти го желаеш.
Също така е важно да се говори с него за дете.Да се чуе и неговото мнение и да знаеш какво да очакваш.Има разлики в стратегиите / ама че грозно прозвуча /ако той желае или не още дете.Всяко жена след като си изясни гледната точка на съпруга си може сама да дерижира нещата без да го обременява допълнително.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #50 -: Февруари 01, 2006, 09:49:20 am »
момичетата, чиито мъже работят прекалено много, хронично изморени са и често пропускат фертилните дни - защо не опитате с инсеминация?
може да ви спести месеци излишни нерви и увещания...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #51 -: Февруари 01, 2006, 10:23:58 am »
Цитат на: jam
момичетата, чиито мъже работят прекалено много, хронично изморени са и често пропускат фертилните дни - защо не опитате с инсеминация?
може да ви спести месеци излишни нерви и увещания...

Джам-че, ами понякога финансовата страна пречи....

Аз да се оплача - мойто мъж иска да помага финансово в къщи колкото се може повече... Работи на 2 места, като през вечер е дежурен на един обект и не си доспива, старада от хронична преумора...
Само като си помисля какво му е - значи днес излезе сутринта и ще се прибере чак утре вечерта  :(  Ама миличкото ми толкова много му се иска да си имаме бебок, че почти не пропуска вечер (да ми е жив и здрав), когато сме заедно...

А за уикенда няма да говоря  :oops:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Eli__

« Отговор #52 -: Февруари 01, 2006, 12:03:28 pm »
Джам,абсолютно си права ! И аз стигнах до това заключение.След всички тези проблеми човек не може просто да скочи в кревата...и хайде .Става все по-трудно. Докато стане невъзможно. :(  и шансовете за зачеване се свеждат до нула .Да не говорим,че вече в главата ти започва да се върти и мисъл за раздяла. А после-какво се случва ? Срещаш принца, от който забременяваш от първия път и вече бременна се разминаваш на улицата с бившия си мъж с победоносно изражение. 8) Да ама не...стоиш и ревеш и всеки мъж ,който се доближи до теб разглеждаш ,като потенциален заместител...докато разбереш,че е женен с две деца или просто не е за теб,или ти просто си толкова изперкала,че вече не можеш да разсъждаваш нормално.Каква цена сме готови да платим за да станем майки ? Готови сме да жертваме и мъжете си? Те обаче го усещат. И се отдръпват,а ние се молим да не е завинаги. :cry:
*

Anonymous

« Отговор #53 -: Февруари 02, 2006, 13:43:32 pm »
Аз лично бих те посаветвала да не го изнасилваш,при мъжете емалко по трудно решенито,да имат или не деца точно в този момент.Ще ти дам пример с една приятелка,която има дъщеря на 5 годинки,ама дете слънце,а мъжа и постоянно и натяква,че е забременяла нарочно,че е трябвало малко да изчакат и т.н.Така,че моя съвет е да поговорите и ако си сигурна,че и той иска това-изнасилвай го по-често :) иначе недей.Дай му възможност да разбере сам,че иска да имате бебче.Все пак е мъж при тях е малко по-трудно.
Успех ти желая!