0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 24 част!!!
« Отговор #80 -: Май 04, 2008, 17:40:57 pm »
dalgiia Честито и от мен и леки 9 месеца!!! :D
« Отговор #81 -: Май 04, 2008, 20:04:06 pm »
Честито на новите бременелки!
 Момичета, искам да ви попитам нещо, ако на някого му се е случвало или познава жени с подобен проблем, да сподели.Остават ми 2 седмици до термин и вече 3 ден имам от време на време през деня кафеникаво зацапване, нямам болки, няма изтичане на околоплодни води.  Ходих при доктора на ЖК и той ме прегледа на ехограф и каза ,че това е признак за наближаващо раждане и че шийката се скъсявала. Било нормално , но аз си се притеснявам да не би бебчо да не е добре и някаква инфекция да навлезе в матката, все пак не ме гледа за разкритие и т.н.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #82 -: Май 04, 2008, 21:20:00 pm »
Нали не са ти изтекли водите - значи мехурът си е цял. Няма защо да се притесняваш от възпаление. А когато бебето се мъчи, тогава околоплодните води стават зелени, не кафеникави. Аз не съм виждала и не знам какъв е точно цвета, ама всички казват зелени.
Но ако ти изтекат водите ще ги познаеш, не се притеснявай. И ако те са зеленикави, това е причина да хукнеш към болницата. Ако не са зеленикави пак не се помотквай. Иначе е нормално десетина дни преди самото раждане да започнат някакви подготвителни контракции, които не са болезнени и е нормално да не ги чувстваш. Целта им е да скъсят шийката на матката и едва след това ще започне разкритието.
Ако няма други признаци по-добре изчакай да минат празниците и пак иди да те види.
Има едно златно правило по което да познаеш дали раждаш или още не:
Ако се чудиш дали раждаш, значи не раждаш.
Успех!
« Последна редакция: Май 04, 2008, 21:21:54 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #83 -: Май 04, 2008, 23:04:01 pm »
ааа, Тамара, не е така баш за чуденката
моя мъж ме пита- ще раждаш ли, аз викам- ми не зная, за първи път ми е
тръгнахме да засичаме контракции- на 7-8 минути
и след 6 часа родих  :D
изобщо тръгнах към Пловдив с нагласата, че ще ме върнат
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #84 -: Май 05, 2008, 14:27:26 pm »
Здравейте моми4ета...
4естита теми4ка...
Наистина беше кухо яйце, махнах го преди няколко дни, ве4е съм по добре... Първите дни ми беше много мъ4но, но ве4е някак си свикнах с идеята. Сега трябва да се оправя и след няколко месеца да пробваме пак... дано да се полу4и...
Някой има ли представа след колко месеца може да правим опити за бебе?:bori_020:
*
« Отговор #85 -: Май 05, 2008, 14:32:29 pm »
Принцеске, съжалявам че това ти се е случило. Май е добре да изчакаш минимум 3 месеца, за да може лигавицата и стената  на матката след кюретажа да се възстанови добре.Дори някой лекари припоръчват 6 месеца, но това май е максимума.Но най-добре твоя лекар да ти каже кога може.
*
« Отговор #86 -: Май 05, 2008, 14:44:49 pm »
Ще 4акам, нямям друг избор.... Правиха ми вакумен кюретаж, това по-добър на4ин ли е?
*
« Отговор #87 -: Май 05, 2008, 15:07:30 pm »
Ще 4акам, нямям друг избор.... Правиха ми вакумен кюретаж, това по-добър на4ин ли е?
Съжалявам, за това което е трябвало да преживееш,следващия път всичко ще е наред.
*
« Отговор #88 -: Май 05, 2008, 15:27:58 pm »
Това аз незнам.Чувала съм че  е по-съвременния и щадящ начин, но нека някой по-компетентен каже.Логично е щом е вакумен, щетите върху матката да са по-малко или даже никакви и по-бързо да се възстанови.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #89 -: Май 05, 2008, 15:38:48 pm »
ааа, Тамара, не е така баш за чуденката
моя мъж ме пита- ще раждаш ли, аз викам- ми не зная, за първи път ми е
тръгнахме да засичаме контракции- на 7-8 минути
и след 6 часа родих  :D
изобщо тръгнах към Пловдив с нагласата, че ще ме върнат

Ако беше изчакала още час вече нямаше да се чудиш :)
Ако аз трябваше да ходя до Пловдив, за да раждам, щях да цъфна там сигурно 2 седмици предварително, не 6 часа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #90 -: Май 05, 2008, 16:01:20 pm »
prinses_neli  :bighug: силно.Знам ,че ти е тежко но отминава и след няколко месеца ще се радваш на прекрасна бременост.
На мен лекаря ми беше казал 6 месеца и пак можеш да подновиш опитите.Но най добре е да се консултираш с твоя лекар.

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*
« Отговор #91 -: Май 05, 2008, 16:47:44 pm »
prinses_neli, много съжалявам. Поднови опитите когато се почувстваш готова. Аз лично не съм чакала някакъв конкретен период, просто когато бях психически готова, веднага започвах.
*
« Отговор #92 -: Май 05, 2008, 18:35:26 pm »
prinses_neli много съжалявам за случилото се! Другия път ще бъде успешен! При моя мисед, док каза да изчакам 5-6 месеца, но ние подновихме опитите след третия. То не че стана веднага. Пожелавам ти успех!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #93 -: Май 05, 2008, 19:16:35 pm »
prinses_neli ,съжалявам мила  :(мисля че от 3-6 месеца ,по-често препоръчват 6 месеца да се направи почивка за да се възстанови организма.
Най-добре питай твоя лекар.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #94 -: Май 05, 2008, 19:36:09 pm »
Здравейте моми4ета...
4естита теми4ка...
Наистина беше кухо яйце, махнах го преди няколко дни, ве4е съм по добре... Първите дни ми беше много мъ4но, но ве4е някак си свикнах с идеята. Сега трябва да се оправя и след няколко месеца да пробваме пак... дано да се полу4и...
Някой има ли представа след колко месеца може да правим опити за бебе?:bori_020:

Аз бях с "кухо яйце". След абразиото изчаках 6 месеца и тогава направихме опит. Имам след "кухото яйце" успешна бременност. Радвам се, че така приемаш нещата и ти пожелавам успех и то скорошен!
Поздрави  :D
« Отговор #95 -: Май 05, 2008, 20:00:39 pm »
Добре дошли на новите бременелки :D
Мацки, свалих си Baby Diary. Мисля, че ще ни е полезно :)
Нели, съжалявам за случилото се :( Наистина вакуумът е по-добрият вариант. На мен първият път ми казаха 5-6 месеца. Вторият път д-р Владимиров ни разреши опити на третия цикъл. Стискам палци при теб да няма втори път.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 20:33:28 pm от Stivarip »
*
« Отговор #96 -: Май 05, 2008, 20:40:40 pm »
 Stivarip , какво е  Baby Diary? На мене крем карамел ми се привижда.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #97 -: Май 05, 2008, 20:44:17 pm »
Бебешки дневник, бе Пуки  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #98 -: Май 05, 2008, 20:49:55 pm »
Ами кат не знам инглиш, тъй все ще ми обяснявате. Ама на дневника се отваря крем карамел. :lol: :lol: :lol:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #99 -: Май 05, 2008, 21:48:58 pm »
Пуки, не ти се привижда само на теб крем карамел :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю