FreshBreeze
не че те агититрам да раждаш със секцио, ни най-малко. Ама аз сега като съм си от февруари вкъщи и започвам да се побърквам вече с какво да си запълвам времето, та реших да пообиколя родилните домове да ги разгледам. И като да ги разгледам и да поразпитам
Та като цяло мнението ми е, че както ги попиташ лекарите, така ще ти отговорят. Ако те усетят, че искаш да раждаш със секцио ще ти кажат нормално, за да си платиш. Ако те усетят, че искаш да платиш, ама се чудиш на коя болница да дадеш парите - ще ти кажат че ако искаш можеш и да го излюпиш/измътиш, само да им дадеш парите.
Както се спазариш - това е пазрния принцип. На тях не им пука, както е написала Лейдито - в края на краищата ще ви спасят, ако толкова се налага тяхната намеса. Ама едва ли ще те вземат много присърце.
Иначе аз когато лежах с Марио за задържане преди 6 години в майчин дом, там имаше категорична заповед, ако жената веднъж е раждала със секцио и вторият път е задължително да е така. Без преценка, без нищо. На фона на тогавашните случки в болниците това на мен ми прозвуча не като медицинско показание, а като антикорупционно.
Сега като отидох да разгледам тази болница пробвах и си зададох въпросите точно така:
В: Аз съм раждала веднъж със секцио, задължително ли е и второто да е със секцио?
О: Не не е задължително. Ще ви прегледа акушерката и ще реши.
В: Ама аз искам да си избера лекар и искам да раждам пак със секцио. Може ли лекаря да прецени, а не акушерка и мога ли да платя на болницата след като решат да е със секцио?
О: Ама Вие след като веднъж сте раждали със секцио, най-вероятно е сега пак да решат със секцио. Защо родихте първият път със секцио?
В: Бебето се извъртя
О: Оооо ама това говори за деформация на таза. Това си е показание за секцио! Не се притеснявайте. Бебетата не се извъртат ако всичко е наред...
Ей ти една преценка за две минути пред 10 бъдещи родилки. Давай парите и може и маса да си избереш (едва ли не).
Така че ако разчиташ на професионално мнение... ннам, мисли как точно да попиташ.