0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
овулация
« -: Май 04, 2008, 09:21:55 am »
здравейте при мен липсва овулация днес мие 9 ден а няма още преди пиех клостилбегид добре но сега кажете ми някоя бабина рецепта да пробвам някой ако знае благодаря ви
Re: овулация
« Отговор #1 -: Май 04, 2008, 11:38:55 am »
С бабини рецепти няма да си помогнеш,посети АГ .А 9 ден може да ти е рано за овулация,как установи,с тестове ли?И нали знаеш ,че клостилбегит не се пие ей така,правена ли ти е цветна снимка?
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #2 -: Май 04, 2008, 12:35:54 pm »
doshi, много малко информация си дала, няма как да ти се даде съвет.
« Отговор #3 -: Май 04, 2008, 12:53:13 pm »
  Правени ли са ти някакви изследвания? Как откриха,че нямаш овулация?
*
« Отговор #4 -: Май 04, 2008, 12:54:51 pm »
Моята овулация е около 20 ден. Не мисля, че трябва да се притесняваШ оЩе. И кой ти е каzал, че нямаШ овулация?
*
« Отговор #5 -: Май 04, 2008, 16:22:05 pm »
Кагато пиеш клостилбегит се ходи на фолуколометрия , обикновенно следва прегнил за да се спукат фоликулите. Зависи също от кой до кой ден си пила клостила- ако от по ранен ден от МЦ, то и О. трябва да ти е по рано.Клостила се пие по схема и при всеки е различна. Момичетата са прави че, за да пиеш такова лекарство трябва да имаш направена ЦС или хидротубация и спермограма.А с бабини рецепти можеш само да си навредиш, но това е мое мнение. Успех!
« Отговор #6 -: Май 05, 2008, 12:14:04 pm »
Здравейте на всички :) Аз днес отких този форум е реших да пиша. Ние от 2 месеца не се пазим, но засега нищо :( Дайте съвет как да разбера кога ми е овулацията?
*
« Отговор #7 -: Май 05, 2008, 12:52:36 pm »
Здравейте на всички :) Аз днес отких този форум е реших да пиша. Ние от 2 месеца не се пазим, но засега нищо :( Дайте съвет как да разбера кога ми е овулацията?
Мерене на базална температура или тестове за овулация. :)

*
« Отговор #8 -: Май 05, 2008, 12:53:43 pm »
Дани има два варианта,първият е тест за овулация, а втория фоликолометрия. Препоръчвам ти фоликолометрията защото е най точния начин за проследяване на О. Също така можеш да си мериш базалната температура.Успех!
« Отговор #9 -: Май 05, 2008, 16:52:17 pm »
Благодаря ви :) какво е фоликолометрията?  :oops:
*
« Отговор #10 -: Май 05, 2008, 16:59:49 pm »
Това е ехографско изследване. Гинеколога оглежда яйчниците с вагинален трансдюсер и може да определи дали е имало или кога ще има овулация.
Най лесно за теб ще бъде мерене на базална температура.
А посети ли гинеколог за профилактичен преглед?
*
« Отговор #11 -: Май 05, 2008, 17:06:01 pm »
Дани,фоликулометрията е проследяване на овулацията.Записваш си час за гинеколог и на 2-ри или 3-ти чист ден отиваш.С ултразвук се проследява имаш ли фоликули и колко са големи.След това се ходи поне още два пъти в дни по преценка на лекаря ,който ще проследи колко фоликула нарастват и има ли доминантен,който ще освободи зряла яйцеклетка. Общо взето само трябва да си запишеш час и лекаря знае какво да прави ,като му обясниш защо отиваш.. :) Пожелавам ти успех!
« Отговор #12 -: Май 05, 2008, 19:15:58 pm »
Да, ходих на профилактичен преглед и ми казаха , че всичко е наред  :balk_103: Благодаря ви за пожеланията :) Дано стане скоро !
« Отговор #13 -: Май 05, 2008, 19:34:35 pm »
здравейте на всички и аз ходих на лекар и всичко ми казаха че е наред вече 3 месеца не се пазим дано скоро да имам радостна новина искам да ви кажя че всички сте страхотни  :grouphug:
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mim_28][/url]
*
« Отговор #14 -: Май 05, 2008, 19:44:56 pm »
здравейте на всички и аз ходих на лекар и всичко ми казаха че е наред вече 3 месеца не се пазим дано скоро да имам радостна новина искам да ви кажя че всички сте страхотни  :grouphug:

Да, ходих на профилактичен преглед и ми казаха , че всичко е наред  :balk_103: Благодаря ви за пожеланията :) Дано стане скоро !

Радвам се, че всичко е наред и при двете и много скоро наистина да ни зарадвате  :D

« Отговор #15 -: Май 05, 2008, 21:03:13 pm »
mim_28,dani81,добре дошли .И ви пожелавам скоро  :bfp:
« Отговор #16 -: Май 06, 2008, 19:17:00 pm »
Момичета с малко срам  :oops: ще попитам какво ще рече двуфазност на БТ

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #17 -: Май 06, 2008, 19:31:25 pm »

Аз не съм много в час щото още не съм почнала да меря, но доколкото разбрах от форума    до овулацията темп. е малко по-ниска от тази по време на и след ову-то. Но нека все пак тези които са по-наясно да ти кажат.
« Отговор #18 -: Май 06, 2008, 19:34:37 pm »

Аз не съм много в час щото още не съм почнала да меря, но доколкото разбрах от форума    до овулацията темп. е малко по-ниска от тази по време на и след ову-то. Но нека все пак тези които са по-наясно да ти кажат.
  Ами точно така!  :P Първата фаза е преди ову,а втората фаза след ову.При първата температурата е по-ниска,а при втората е вече повишена вследствие на овулацията.
« Отговор #19 -: Май 06, 2008, 20:11:55 pm »
Момичета, купих си тестове за овулация Clear Ovu test. Направих първия вчера (пада се 11 ден от цикъла, като по принцип ми идва на 32-33дни). Показа ми две много бледи черти. Контролната черта се вижа малко по-добре, но другата едва се забелязва. Днес пак е така. Правя тестовете по едно и също време.
Някоя от вас правила ли е такива тестове, надеждни ли са?