разгледах линка, който даваш - също изглежда много добре.
всъщност ние отидохме сега точно с идеята да ги разгледаме тези "студиа" на живо, защото много ни бяха говорили за тях. На Тасос също има. Аз обаче нещо се запалих по хотелското обслужване и добрата шведска маса - допадна ми някой друг за една седмица да ми оправя леглата и мие пода, както и храната да е разнообразна и сготвена, а чиниите да раздига и мие пак някой друг
та сега умуваме, аз най-вече де - затворен хотелски комплекс или точно такова студио. а мъжът ми много се запали по едни абсолютно "неразработени" острви идеални за гмуркане, до тях има ферибот само веднъж дневно, искал да ловим риба и я печем - не звучи зле, ама само на теория - като се има предвид наличието на 1,5г дете
Иначе аз на целия тасос не го видях това отвратително "разработване" дето ми се повръща от него на нашето Черноморие. Не знам как е на Халкидики, но предполагам същото. Хотелчетата са малки, спретнати и китни, такива са им и къщичките. Няма ги нашите огромни купчини от хотелища. И всичко им е в един стил, а не като при нас - ултра модерна сграда, а до нея тип замък. Същото е и с заведенията - и там няма такива изхвърляния в интерирора, всичко да е лъскаво - обикновени ресторантчета и кафенца с добра храна, вземаш си една залята обилно със зехтин гръцка салата, едни домашни пържени картофи и едно вино, топиш хляб в зехтина и си даваш сметка колко малко ти трябва да ти е хубаво.
Ние бяхме индивидуално, с наш си транспорт, но чрез агенция. Във въпросните затворени комплекси въобще не работят директно с туриста май. Мисля, че агенциите - няколко на брой предполагам, изкупуват всичко и така осигуряват сигурни приходи на комплексите, а те пък им дават добри цени, чрез които агенциите могат да си позволят да ни предложат изгодни пакети и всички са доволни. Поне така си мисля, че е. В единия комплекс, например, говорихме със семейство, което си беше купило пакет от 5 нощувки със закуска и вечеря за двама възрастни и 10г дете от немски туроператор и цената им се връзваше под нашата, а ние бяхме при същите параметри, но в далеч по-ниска категория хотел.
За пътуването - ние сме с тренинг, Симона по-малак е по пътищата, защото нашите живеят чак във Варна и откакто е родена, поне 5 пъти го е минавала двупосочно този маршрут, след две седмици пак предстои. Миналото лято, когато беше двумесечна, беше малко по-лесно, защото почти през целия път спа. Сега вече си има претенции и иска все да е нанейната, бунтува се срещу стола, абе измаря сии се, ама то и ни е - нормално. Просто спираме от време на време да я разтъпчем, взимам най-различни занимаващи я предмети с нас и така.
Jam, как ви се върза като цена всичко - студиото + храната, която сами си готвихте/ядяхте навън. Без пътя.