0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Съобщение.
« Отговор #20 -: Май 24, 2008, 18:00:29 pm »
  Прекрасна новина...носеща много надежди!Поздравления за Ани и Общински съвет-Варна !
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #21 -: Май 24, 2008, 18:26:30 pm »
Аз си признавам,че не искам на сегашния етап да правя 2 опит в АГ Варна или в друга клиника във Варна/ако кандидатствам и  ме одобрят  де  :wink:/.
Имам доста основателни причини,които някой тук знаят ,но не искам и да споделям публично за да няма обидени!
Мисля ,че по добрия вариянт е този ,който приложиха септември 2007 на семинара в Гранд-хотел "Варна"./Д-р Врабевски дари ваучери на 5 семейства за инвитро процедура и всеки си избра къде да си я направи/
Избираш си сам клиника и парите се превеждат.
По този начин няма да има процентно разпределение по клиники,сърдити и  кой  си "напълни гушката"./Сумата се очартава не  малка/.
« Последна редакция: Май 24, 2008, 18:34:43 pm от Valikir »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #22 -: Май 24, 2008, 18:33:35 pm »
Вале,ами точно така е и сега - сам си избираш къде от посочените клиники,не ти налагат определена клиника(което както споменах по-горе и аз не бих приела :wink:)

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #23 -: Май 24, 2008, 18:37:15 pm »
Сам избираш, но само измежду 3-те посочени, които са във Варна.
А ако искаш извън Варна - не можееееее. :wink:

http://radiovarna.com/news.php?page=news_show&newsID=16099

Възраст до 40 години на жената и адресна регистрация са необходими за отпускане на финансова помощ за инвитро оплождане
09.05.2008 14:12

Това реши на заседание ПК “Здравеопазване” към варненски общински съвет
Адресна регистрация във Варна и възраст на жената до 40 години са критериите, на които трябва да отговарят бездетните семейства, желаещи да получат финансова помощ за инвитро оплождане. Това реши на заседание днес постоянната комисия “Здравеопазване” към варненски общински съвет. Приемането на молби ще започне от началото на месец юни, след одобрение на следващата общинска сесия. По време на днешното си заседание съветниците одобриха отпускането на еднократна помощ на 78 лица, а 8 от молбите бяха отхвърлени. Общият размер на гласуваните средства е около 40 000 лева. Комисията реши да бъде открита процедурата по акредитация на АГ – болница във Варна и да бъдат раздадени анкети, с които да бъде направена финансова и медицинска оценка на работата на ДКЦ-тата, диспансерите и болниците в града.

« Последна редакция: Май 24, 2008, 18:40:57 pm от eganeva »
*
« Отговор #24 -: Май 24, 2008, 18:45:40 pm »
Да,така е,Жени,но честно казано и на Аристон кампанията примерно не ти дават пък избор за Варна...затова е хубаво,че вече за всеки по-голям град има по една такава благородна инициатива! :balk_47:

14.04.2009 - 5.12.2010
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #25 -: Май 24, 2008, 18:49:22 pm »
Опа!А, ако аз съм жител на Варна ,а мъжът ми на  близък град или село до Варна на територията на Област Варна?
Ей то почна събирането на документи ,та  чак в подробности изпаднах :lol:А и дали въобще ще подам ли де?
« Последна редакция: Май 24, 2008, 18:51:41 pm от Valikir »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #26 -: Май 24, 2008, 19:02:55 pm »
Абе я събирайте и подавайте, пък каквото сабя покаже.
Аз няма да участвам, защото вече не смятам да опитвам
по този начин.

Поздравления за Ани!!!  :balk_47:

Късмет и успех на кандидатите!!!  :balk_602:
*
« Отговор #27 -: Май 24, 2008, 19:28:26 pm »
Аз няма да участвам, защото вече не смятам да опитвам
по този начин.

Ако знаеш само колко силно съм стиснала палците този ти опит да е успешен...и наистина да не ти се наложи да опитваш повече! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

сори за офф-а :oops:

14.04.2009 - 5.12.2010
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #28 -: Май 24, 2008, 19:51:44 pm »
Какви документи са необходими за кандидатстване,че не ми стана ясно?
*
« Отговор #29 -: Май 24, 2008, 20:07:50 pm »
Браво на Ани и община "Варна" за благородната инициатива!  :balk_47:

Нека да има повече такива хубави новини!

« Отговор #30 -: Май 25, 2008, 08:33:54 am »
Чудесна инициатива и благородна кауза!Но се питам, дали ние, които живеем в провинцията някога ще имаме подобен шанс?Ще взема да си сменя адресната регистрация..... :lol:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #31 -: Май 25, 2008, 17:07:32 pm »
Имам молба,ако някой попадне на условията и как и къде ще се подават молби нека пише къде да ги намерим.Аз ще проверявам в сайта на Община Варна,но влизам във вторник в болница за лапароскопия,пък и не знам къде точно ще се публикуват.Благодаря предварително.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #32 -: Май 28, 2008, 00:06:53 am »
Здравейте момичета!
След хубавата новина, обаче идва едно малко но...
Не искам никой да разочаровам, но в днешната преса сумата отпускана от Община Варна беше цитирана в размер на 250 хил.лв. Не, че е малко, но все пак. А иначе пишеше, че евентуално до края на година ще отпуснат още 200 хил.лв. Дано.
Стискаме си палци и се надявам тази инициатива да не се опорочи, а и скоро да стане масова практика във всички наши градове.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #33 -: Май 28, 2008, 08:23:20 am »
Това което аз чух е ,че инициативата е за една година , от бюджета за тази година заделят 250 хил. , от бюджета за следващата още 250 хил.
*
« Отговор #34 -: Май 28, 2008, 10:00:53 am »
МОмичета значи отново ще се правят изследвания, прегледи и т.н  :( аз се уморих нещо, през три месеца ще бягам по лаборатории и джипита да се изследвам, май без мен тоя път. Пък и нали чакам отговор от Касата /който се бави незнайно защо при условие, че другите подали на тази дата си получиха протоколите/ - най-вероятно ние които сме подали по касата, няма да ни удобрят. Незнам това са мои разсъждения! Ето я статията цитирана от в. Народно дело:

От 2 юни в общината
Приемат молби за безплатно ин витро
Варненска регистрация и възраст до 40 г. са сред основните изискванияОт програмата вече се интересува здравният министър, съобщи Борислав Гуцанов От идния понеделник вратите на общинска дирекция „Здравно развитие“ са отворени за бездетните двойки, които искат да се възползват от програмата на Общинския съвет за бебе в епруветка, съобщи вчера неговият председател Борислав Гуцанов. Предвидените средства за първия транш на проекта са 250 000 лв., но има възможност и за допълнителни 200 000 лв., допълни шефът на местния парламент, който е и основен двигател на идеята. По негови сметки тази година от програмата ще успеят да се възползват около 50 двойки. Намерението е догодина бюджетът да е поне половин милион лева за 100 семейства.
Кандидатите трябва да са с варненска адресна регистрация, да са здравно осигурени, а жените - до 40-годишни. За 2008-ма не са предвидени ограничения по отношение давността на жителството и финансовото състояние. Тези критерии евентуално ще залегнат догодина, ако бюджетът не може да обслужи всички желаещи, коментира Гуцанов.
Още не започнала, програмата вече се превърна в национален прецедент. Ежедневно в общината постъпват десетки питания не само от страна на гражданите, но проектът е търсен и като модел за други градове. Огромният интерес стана причина и за идеята програмата да бъде обсъдена лично със здравния министър и да се превърне от местна в национална политика. Искането, с което Гуцанов ще пристъпи към високата среща, е първият опит на бездетните семейства да е изцяло за сметка на здравната каса, а не както сега – с 30% самоучастие на бъдещите родители.

Стъпка по стъпка

- Първата стъпка, която трябва да се предприеме, е безплатна консултация в един от трите ин витро центъра във Варна с цел диагноза. Те са АГ, „Олимед“, Майчин дом. Ако лекарският екип прецени, че семейството има показания да се подложи на изкуствено оплождане, излиза с анамнеза.
- След това се правят изследванията, предписани от здравната каса.
- Едва тогава с всички документи от центъра двойката отива при д-р Красимир Тунчев от общинска дирекция „Здравно развитие“.
- Там се подписва молба и декларация за съгласие с условията на програмата. В нея е записана и клауза, според която, ако по вина на пациента процедурата бъде спряна, семейството възстановява сумата.
- След като се окомплектоват документите, те се разглеждат от специална комисия, в чийто състав влиза шефът на дирекцията доц. Добрин Радев, д-р Тунчев, съветниците проф. Анелия Клисарова, д-р Красимир Петров и д-р Ивайло Митковски. Решението излиза до няколко седмици.
Ако е положително, се сключва договор с центъра за лечение на стойност 5000 лв. Парите се превеждат директно от общината на сметката на центъра и тази на аптеката, с която той работи. Предварителните сметки показват, че 3000 лв. отиват за лекарства, а 2000 лв. - за медицинските процедури.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #35 -: Май 28, 2008, 10:19:08 am »
Поздравления за всички! Дано да имат късмет повече момичета и резултатите да са само положителни! Браво на лисиче!  :youwoman:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #36 -: Май 28, 2008, 13:36:46 pm »
Дай Боже този проект наистина да прерасне в национална програма, за да може двойки от цялата страна да се възползват от нея
*

Марина75

• 3039
« Отговор #37 -: Май 29, 2008, 07:15:17 am »
Един може би тъп въпрос ама важен,дали ще е от значение да има сключен брак,че ние нямаме.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Марина75

• 3039
« Отговор #38 -: Май 30, 2008, 15:50:19 pm »
533-10. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, Общински съвет-Варна приема критерии за включване на безплодни двойки в програма ІVF със средства, отпуснати от Община Варна, а именно:

Местоживеене по лична карта в община Варна;
Възраст на жената до 40 години;
Изследвания необходими за ІVF, определени от МНЗ /по здравна каса/
Експертно решение на специалисти от Центровете за Асистирана репродукция и Ин витро оплождане във Варна, където ще се извърши манипулацията.
Центровете за Асистирана репродукция и Ин витро оплождане във Варна да бъдат акредитирани за това.
В центровете за  Ин витро оплождане да има консултативен кабинет за една безплатна консултация.
Отчет за ефективността от тази програма.
Ако процедурата бъде прекъсната по вина на пациента, той се задължава да върне сумата получена за това.
Договорът сключен между Община Варна и Центровете за Асистирана репродукция и Ин витро оплождане във Варна, определя финансовите и други взаимоотношения по между им.
/за – 35, против – 0, въздържали се – 0/

534-10. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23, от ЗМСМА , Общински съвет-Варна избира  членове на комисия за одобряване на безплодни двойки за включване в програма ІVF, със средства, отпуснати от Община Варна, съобразно посочените в  решение № 533-10(7)/21.05.2008 г. критерии, в следния състав:

проф. Анелия Клисарова
д-р Красимир Петров
д-р Ивайло Митковски
д-р Ивайло Бояджиев
доц. Добрин Радев
д-р Красимир Тунчев
/за – 36, против – 0, въздържали се – 0/

Момичета,ето какво намерих в сайта на Община Варна,излязло е решението и условията за отпусканите средства за инвитро.Ако някой от вас отиде да подава молба,моля да пише за по-вече подробности.Аз няма да съм от първите понеже във вторник ще ми махат конците от лапароскопска операциа за миомен възел и не знам кога ще мога да отида до общината.Надявам се на вас за подробности,къде и какво точно тлябва да се направи и до кога е срока за подаване на молби.

*
« Отговор #39 -: Юни 02, 2008, 12:02:24 pm »
Здравеите,момичта днес ходих да подам документите и ми казаха,че ще почнат да приемат молби към средата на юни