По въпроса за гърнето все още не съм започнала категорично да решавам въпроса, защото в момента я гледаме и аз, и майка ми и всяка се справя по различен начин и не искам да объркваме излишно детето. Майка ми по-скоро въобще не се справя, въпреки че тя беше инициатора на обучението по ползване на гърне. Твърди, че малката не иска да сяда и даже започва да реве ако се опиташ да я сложиш. Та за това и казах въобще да не се опитва да я слага. В къщи такова чудо няма. Вчера се прибрахме към 1,30 на обяд и излязохме около 5 следобед. Диването му с диване въобще не спа! За това пък си свали дрехите и памперса и цял следобед се разхожда по голо дупе из къщи. По едно време обу един панталон.През това време поне 4-5 пъти пишка на гърнето и един път се изака. Просто като се изпишка първия път гледам да засичам вемето и след около 20 мин почвам да подпитвам. Като отговори на въпроса "има ли пиш?" с "да" отиваме на гърнето. При нас е като игра. Кара ме и мен да седна на тоалетната чиния, къса си тоалетна хартия. Като си свърши работата и показвам гърнето, казвам нещо от рода на "браво, маме, така правят големите деца", давам и да натисне бутона на казанчето и др. Вчера едния път пишка и в гащите, но все пак успеваемостта ми се вижда много добра, още повече, че за сега действията по въпроса са по-скоро хаотични. През юни съм решила да махна изцяло памперса през деня и ще докладвам за резултатите.