Честит първи юни.
За хомеопатичното знам, че е за зъбки. Аз не обясних добре. Бяхме болни, остана само лека хрема и пробиващите зъбки. В петък минах през педиатърката да я погледне и каза, че и няма нищо. Гърло, уши, дробчета. Напълно здравичка. Само безцветния секрет от нослето. Попитах за изследване, но беше категорична, че няма нужда и каза да и давам Дентокинд за прорязващите зъбки. Сега ясно, че до 2-3 дни ако не спрем хремата аз ще си и пусна изследването. Чудех се обаче хомеопатичното по принцип дали ще успокой рева и болката и дали има смисъл да го давам.
Дентокинда няма да помогне според мен, просто е поредния търговски трик.
Аз изредих всичко - Калгел, Дентинокс, Пансорал. Най-доволна съм обаче от Генгигела. Съдържа хилуронова киселина, която естествено се съдържа във венечната област и нейния недостиг води до по-трудна дентиция. Само дето не разбрах защо мойто педи ми каза да я давам на собствена отговорност, въпреки че тя естествено се съдържа във венеца, но както и да е, поех отговорността. Донесоха ми и прословутия Мундисал гел от Гърция, но още не съм му превела листовката и се въздържам от мазане.
И един бабин лек - наболия зъб се натърква със злато и до 24 часа избивал. Това бил стар акушерски трик. Обяснението е, че злато съдържало алкалоид /май това ми казаха/, който способствал за по-бързото прорязване. Не съм го пробвала още, защото ме е страх от поглъщане на въпросния златен предмет.
Новата ми вече държавна педиатърка в петък ми обясни, че всяко мазане и прочие хомеопатични всъщност са успокоение на родителя, че нещо е направил. Помага единствено Панадол в изключително екстремни ситуации и съм склонна от моя опит да се съглася с нея. Това беше и една от причините да я избера.
Стефи, ся се порових и няма такова нещо СО да ти заплаща 1/2 от таксата за частна ясла.
Ако детето ми оконачателно не е прието, почвам да си мисля какъв иск да предявя срещу Общината, щото според Наредбата за детските ясли излиза, че всички имаме равни права, но на практика не е така, а за начина за кандитастване в сайта на СО пише, че било "Проект", е как аджеба стана? Не че нямам баба - детска учителка, но пък що да не си взема това, което ми се полага?