0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблеми с програмата на НЗОК за 2006 г.
« Отговор #40 -: Февруари 06, 2006, 16:13:14 pm »
Благодаря ти Фани, дръж ни в течение
Дано само отговора да не се забви. Съмняваме само, че отговора ще бъде - че няма такова изискване и жените имат право на участие. Накрая ще се окаже, че клиниките ще правят селекцията
« Отговор #41 -: Февруари 06, 2006, 16:13:49 pm »
Фани, страхотна си :balk_47:

Много ни помагаш с познанията си и енергията си :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #42 -: Февруари 06, 2006, 16:14:30 pm »
Благодаря ти Фусси? Дано да получим скоро отговор.
*
« Отговор #43 -: Февруари 06, 2006, 16:21:17 pm »
Цитат на: missy

Дано само отговора да не се забви. Съмняваме само, че отговора ще бъде - че няма такова изискване и жените имат право на участие. Накрая ще се окаже, че клиниките ще правят селекцията

Законовия срок за отговор е 14 дни. Друг е въпроса дали ще го спазят. Ако обаче, има официално потвърждение/отказ че има такова изискване, тогава е друга работата.
Ако твърдят че няма подобно ограничение, тогава на момичетата, които кандидатстват, ще трябва да им "измислят" основателни откази. Ако не успеят, може да се помисли евентуално (евентуално и с много много резерви) и за съд.
В очакване ....
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #44 -: Февруари 06, 2006, 16:22:45 pm »
Цитат на: Fussii
Днес подавам следното питане до нзок:

1. Каква е плануваната бройка  за участие в  по програмата на НЗОК за лечение на безплодие при жената за 2006 година.

2. Съществува ли официално изискване, кандидатствуващите през 2006 година да не са участвали в програмата през миналата 2005 година.

Значи чакамеее. Особено съм любопитна как ще формулират отговора на втория въпрос.
*
« Отговор #45 -: Февруари 06, 2006, 20:28:24 pm »
Лелеееее ,нямах компютър няколко дни.....еи сега изчетох всичко по темата.Ами нямам думи за това ,което се случва за пореден път в милата ни  татковина  :!: Добре,че има такива будни хора като вас та да разчупят инерцията,която е обзела цялото ни общество!
  Споделих със съпруга ми-реакцията му беше:Ами нормално е,броиката е ограничена всеки има право да се възползва поне веднъж от възможноста.Има двоики,които не са били одобрени и те чакат своя ред-съсвсем логично е да  се даде шанс и на тези,които не са успели предходната година.
   Тъи,че мили момичета истината е явно някъде по средата!Лошото е,че явно няма официално становище,няма прозрачност,а като няма има чудесни предпоставки за машинации!
« Отговор #46 -: Февруари 06, 2006, 20:46:44 pm »
Интересно...спомням си, че бяха разпространили лъжата, че бройките от миналата година 1200 били достатъчни и били поели на всички нуждаещи се. Ама аз си спомням, че който не си беше подал документите до края на май "изпи една студена вода".
Изведнъж местата свършиха за 2 месеца. И това, ако е помощ...здраве му кажи. Утре ще вземат сигурно решение, че се поемат инвитрото само на жени до 30, защото има по-голяма вероятност при тях. Може всичко да се очаква. :evil:
« Отговор #47 -: Февруари 07, 2006, 09:20:50 am »
Искам да допълня, че още миналата година бях задала въпрос на НЗОК дали ще имам право да се включа отново в програмата за 2006, при условие че имам един неуспешен опит през 2005. Отговорът бе (по памет), понеже е още рано и новият рамков договор ще се обсъжда в началото на 2006, когато влезе в сила всички заинтересовани ще бъдат уведомени лично... защо ли не ме уведомиха лично, а бях оставила и мейл за връзка... (не е въпрос, а само показвам абсурдността на твърденията, които се получават най-често от касата). Ще се опитам да потърся този въпрос на страницата им, но каква ли полза от това...
Нека си разменяме информация по този проблем, нека се чуе навсякъде за НЕГЛАСНИТЕ ограничения.... А бяха казали, че тази година програмата ще си "вземе поука" и ще подобри качеството си!
imam_vjara
« Отговор #48 -: Февруари 07, 2006, 09:30:05 am »
А не успях да намяря тази рубрика на страницата на нзок "въпроси и отговори", защо ли са я махнали..... :balk_159:
imam_vjara
« Отговор #49 -: Февруари 07, 2006, 10:00:03 am »
Странното също е, че никой не отговаря на телефоните, които са дадени на сайта на НЗОК. Всъщност на единия се вдигаше слушалката и се затваряше... :evil:  Може би и за това нещо ще трябва да ходя до там? Миналата седмица ходих до НЗОК, за да питам на място, защото никой не отговаря на посочените телефони дали се поемат отново изследванията за хепатит С, В, сифилис и спин. Миналата година се поемаха 3 от нещата. Даже личната тази година даде за мен и мъжа ми съответно направления за тези изследвания. След като обиколих няколко лаборатории се оказа, че не правят тези изследвания. Отидох в НЗОК и там от информацията долу ми казаха един вътрешен телефон, на който ми вдигна една жена, която провери и ми каза, че вече били отпаднали тези изследвания. Но защо трябваше да ходя чак до там, за да получа тази информация..Просто нямам думи!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #50 -: Февруари 07, 2006, 18:06:44 pm »
Цитат на: missy
Бубе, видя ли го някъде черно на бяло написано това.

Niama go, Missy, i niama da go ima. NO E VIARNO. Moiat Dok go potvardi. Pravili sa test s 2 momicheta i sa gi varnali. Sega sme se razbrali da podadem i moite dokumenti. Ako mi otkajat, koeto e pochti 99% sigura, smiatam da si tarsim pravata.
Imam ideata da mi otgovoriat ZASTO sa me othvarlili pred kameri na televiziata i jurnalisti. Kato chlen na sdrujenie Zachatie iskam ot imeto na sdrujenieto na iskame otgovori ZASTO?
Ste imam i oficialen otkaz i da vidim togava s kakvo ste se opravdaiat.
Momicheta, neka si POTARSIM PRAVATA!!! Dori i nisto da ne postignem, pone ste gi popritesnim i ste znaiat za nas i nasheto sdrujenie.
Kajete kak da podhodim i kakva da e tochno nashata strategiq. Az ste uchastvam i ste razkriq problema si publichno.

« Отговор #51 -: Февруари 08, 2006, 15:27:14 pm »
Аз също смятам да си подам документите до вторник и ако не ми ги приемат ще искам официално да се обосноват и да ми посочат къде го пише това, че не трябва да се приемат документите на жени, които са участвали вече в програмата. Ще си взема програмата с мен. Ама май ще трябва да съм и юридически подготвена. Казвайте какво да правим. Оги, имаш ли предвид някоя телевизия?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #52 -: Февруари 09, 2006, 09:26:14 am »
Цитат на: Tutto
Оги, имаш ли предвид някоя телевизия?

Ами, мислех си за БТВ Репортерите. Обаче нямах много време да го обмисля и ми се ще да се разшумят нещата от името на сдружение. Защото една причка пролет не прави и незнам дали сама ще успея?! Обаче незнам все още как да подходим?! Надявам се на срещата на 18.02.06 да се обсъди и този проблем. Все още съм много ядосана и искам да си потърсим правата. Стига са ни обиждали и подхвърляли като мръсни котета. Ние сме си расови персийки и някакви си прости чиновници  нямат право да ми контролират живота и да ми решават АЗ колко пъти ще правя инвитро/икси. Това го няма в никоя цивилизована държава.
Хубав ден на всички.

бТВ репортерите!
« Отговор #53 -: Февруари 13, 2006, 22:21:33 pm »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2006, 00:07:12 am »
Cookie, иска ли питане!
всякаква помощ за даване на публичност на този проблем би била от полза!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #55 -: Февруари 15, 2006, 09:40:52 am »
Ще следя темата тук - аз по принцип си следя този форум, защото и аз съм вече на пътечката на инвитрото.... така че ако решим какво правим - ще помагам. още повече, че на 6ти март стартираме едно предаване, което ще се занимава с бебешката тема, макар и не в контекста, който обсъждаме тук, то ще е документално реалити и ще засяга много от нашите теми, които ще се обсъждат в ефира. изобщо бебешката тематика в бТВ е на почит. така че, момичета, аз съм насреща.
уф... абе хара, много сложна тази здравна реформа! кандидатствам за инвитро по ЗК и съм в абсолютен потрес от направления, изследвания... ето сега, например, не признават спермограмата на мъжа ми, защото не била по здравна каса, а той с толкова мъка се накуми да си я направи в ЦИБАЛАБ...личната ми лекарка също е доста объркана.. ще има да ви разпитвам..
*
« Отговор #56 -: Февруари 15, 2006, 09:49:08 am »
Cookie, доколкото знам, проблемът едва ли е, че не е по здравна каса, а предполагам, че защото  не е направена в специализирано заведение. Доколкото знам се признават спермограми само от специализираните центрове, направени от специалисти за това. А за спермограмите на Цибалаб ... много пъти са коментирани, че не струват като качество и досоверност.
« Отговор #57 -: Февруари 15, 2006, 10:24:27 am »
Момичета,

само да подскажа един трик, който случайно открих миналата година, почти без да искам. Тогава дочух нещо за някаква програма на НЗОК за остеопорозата и исках повече информация заради свеки, тъй като такава (естествено!) не беше изнесена. След няколкочасови опити да се обадя по телефона, на което отговорът беше с вдигане на слушалката и затваряне, а от време на време се разнообразяваше с вдигане и повтаряне от страна на каката "Ало, ало, ало, ало" - трас, аз реших просто да пусна един имейл.
Представете си учудването ми, когато на следващия ден получих отговор, като моят имейл се споменаваше с входящ номер (!!!). Очевидно по някакъв начин са задължени да следят този тип кореспонденция и да я описват. Така че, това е имейлът на софийския РЗОК: sofia@nhif.bg
А тук
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=768
са останалите.

Поздрави! Надявам се да съм спестила поне на някои от вас малко време.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #58 -: Февруари 15, 2006, 10:29:34 am »
Може ли малко инфо за остеопорозата? Какво ти отговориха в тази връзка, правихте ли изследване, къде и колко струва?
« Отговор #59 -: Февруари 15, 2006, 10:41:43 am »
Цитат на: cambozola

Представете си учудването ми, когато на следващия ден получих отговор, като моят имейл се споменаваше с входящ номер (!!!). Очевидно по някакъв начин са задължени да следят този тип кореспонденция и да я описват. Така че, това е имейлът на софийския РЗОК: sofia@nhif.bg

Писах на този мейл, ама отговор - ц. Писах по друг повод, де. Да мрънкам, че гинеколожката-кокошка от поликлиниката не ми даваше направления за всички хормони.

За остеопорозата има програма, точно както за стерилитета, в същото зип-че е.