0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за санаториумите
« -: Февруари 01, 2006, 01:58:41 am »
Моля ви каже те ми кой санаториум е най- добър за лечение на проблемно забременяване?
Въпрос за санаториумите
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2006, 08:26:40 am »
Здравей,

Преди известно време търсих санаториуми в нета и попаднах на тази страница. Дали е това, което ти търсиш незнам, зависи какъв е проблемът ти, но ти изпращам адреса.
Тук в 'Зачатие" също има информациа за санаториуми.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=7
http://www.pomonet.bg/kalolechenie/zaboliavania-lechenie.html
*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2006, 11:34:49 am »
Здравей Лав, аз съм била в Кюстендил. Прекарах добре, смятам, че за мен беше много добра профилактика. Освен това, тъй като веднага след санаториума правих две инсеминации, забелязах, че при стимулация със серпафар/серофен леки дози образувах повече фоликули от предните пъти.
Ако искаш по-подробна информация кажи.
Моето лично мнение е, че тези процедури влияят много добре на жени с проблемна овулация, защото са един вид "природна" стимулация. При жени с други проблеми обаче си е просто профилактика.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Въпрос
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2006, 12:46:40 pm »
А примерно след лапароскопиа или някакви други операции дали ходенето на нагревки, физиотерапия и санаториум може да попречи на /повторната/ поява на сраствания или по-скоро може да направи някоя беля :?:
*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2006, 13:03:31 pm »
Ироник, съжалявам, но нямам идея за това  :cry: Знам, че процедурите не се препоръчват при ендометриоза и миоми, но виж за срастванията не съм се сещала да питам.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Re: Въпрос за санаториумите
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2006, 16:20:44 pm »
Цитат на: love
Моля ви каже те ми кой санаториум е най- добър за лечение на проблемно забременяване?

Тези санаториуми които са за гинекологични проблеми са
в гр. Кюстендил
в гр. Поморие
в с.Марикостиново (близо до Петрич)
Предлагат кални и минерални бани.

Аз ходих лятото на 2004 на Кюстендил да се повъргалям в калчицата. Добре ми се отрази. Може да идеш с направление по НОЙ, а може и без него...има разни варианти. Сега зимата не е много натоварено мисля. Лятото е голямата навалица.
Ако друго ти хрумне - питай.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2006, 16:36:10 pm »
Здравей, Ironic_!
Процедурите в санаториумите не са предпоставка за нови сраствания. Даже напротив. Аз лично правих миналата година март лапаро и през септември бях в Поморие на процедури, вкл. вагинален тампон. Само дето не знаех, че след лапаро е хубаво да се направят тия процедури не до 6, а до три месеца. Така ефекта бил по-голям. В калта има и антибиотици, и хормони и какви ли не още неща. За Поморие мога да ти кажа, че няма от какво да се притесняваш относно хигиена или някоя и друга зараза от самата кал. За Кюстендил - не знам, там още не съм ходила :wink:

*
Re: Въпрос
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2006, 17:15:53 pm »
Цитат на: ironic_
А примерно след лапароскопиа или някакви други операции дали ходенето на нагревки, физиотерапия и санаториум може да попречи на /повторната/ поява на сраствания или по-скоро може да направи някоя беля :?:

Ironic_,
няма никаква опастност от нагревки, физотерапия и кални бани да получиш страствания.
Напротив.
АКо имаш такива, точно нагревките и калните бани могат да подобрят положението. Не могат да отпушат напълно запушени тръби, но ако има някакви малки сраствания могат да бъдат повлияни.

Ами ...
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2006, 17:45:33 pm »
Аз под "бели" имах предвид примерно нагревки след операцията да предизвикат някакви вътрешни кръвоизливчета, но е хубаво, че уточнихме, че са полезни. Трябва да го имам предвид.  :roll:
*
Re: Ами ...
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2006, 18:22:05 pm »
Цитат на: ironic_
Аз под "бели" имах предвид примерно нагревки след операцията да предизвикат някакви вътрешни кръвоизливчета, но е хубаво, че уточнихме, че са полезни. Трябва да го имам предвид.  :roll:

Не, нагревки не могата да предизвикат кръвоизливи просто така, само не се правят по време на цикъл.
Значи преди да ти назначат в санаториума процедурите минаваш на преглед през гинеколог и след това ти казват кое, какво и по колко.

Топлата вода и калните бани не се препоръчват при миоми.
НЕ може да се правят процедури (кални бани, минерални бани, физиотрапия) когато си в цикъл. Точно заради възможност от кръвоизливи в този момент.
За това ако се записваш, хубаво е да прецениш така датата че да не си в цикъл. Най-добре е да се направят около 20 процедури (20дни), може и по-малко де, но 15-20бр. е оптималния вариант.
Най добре е да отидеш веднага след като ти свърши цикъла.

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2006, 19:43:06 pm »
Момичета, а Вие сами ли ходите или с мъжете си на тези санаториуми?
*

Anonymous

Въпрос за санаториумите
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2006, 23:07:11 pm »
здравей, ноември бях на бани в Марикостиново и съм много доволна от на4ина по който се 4увствах след това. Казват 4е баните там са с най-силно ваздействие за6тото се правят направо в езерцето с калта.Достатачни са 10-15 бани за да се по4увства ефект от ле4ението. Аз ходих сама но вси4ки казваха 4е е по добре да сме двамата.За сега не мога да се похваля с успех но се надявам да ми помогне за в бъде6те. Ако ли не то поне не вреди а и активната по4ивка се отразява добре на всеки. Желая ти успех и ко те интересува не6то пове4е за там може6 да ми пи6е6.
Въпрос за санаториумите
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2006, 23:12:37 pm »
госта съм аз :D
*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2006, 01:13:27 am »
Благодаря ви :) Аз не съм почивала нито ден от 2-3 години и се чувствам малко много уморена. Мислех да отвлека моят любим на кратка Св.Валентин ваканция и понеже вече 1 година не се получава бебчето :( си помислих, че такъв санаториум ще се отрази чудесно и на двама ни :). Аз все още не мога да се пристраша да си направия изследвания-някак не съм готова да чуя, че може би има проблем и за това мисля да опитам първо някои природни методи- чайчета, минерелни бани ....
Звънях вчера до Кюстендил, а днес до Марикостиново. От втория останах много доволна, тъй като жената беше много мила и любезна. Обясни ми каква е базата и дори ми каза, че до 2 месеца ще сключат договор със здравната каса и от Април може би при тях лечението ще струва около 4 лв.на ден за нощувка, 3 пъти храна и всички процедури. Аз не знам дали ще изчакам до тогава, защото искам да почина малко, но ако някой реши нека звънне към средата на Февруари да провери дали да сключили договора.
А може ли драга ГОСТ да ми кажеш , как се стига до там ( транспорт) и дали самото селце е хубаво за разходки и отдих? А самата кал топла ли е или студена? Басейна с минералната вода чист ли е? Въобщи ако можеш, моля те разкажи ми малко повече за твоето впечатление :)
Благодаря
 :D
*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2006, 01:15:31 am »
Ооооо Никол извинявай не видях, че ти си госта :)
Е, ще се радвам на повече инфо от теб :)
Въпрос за санаториумите
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2006, 09:29:08 am »
Цитат

А знаете ли по-точно защо?
Благодаря ти, Бени!

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2006, 15:11:21 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат

А знаете ли по-точно защо?

Ми май щото топлината в тази област повишава циркулацията на кръвта и ... незнам ... нещо си там, може би се `хранят` повече...
разсъждения просто, иначе не знам нищо конкретно.
Помислих си че може би е заради опасност да се спукат, и да предизвикат кръвоизлив...
Абе, нека каже някой който знае... аз само си разсъждавам на глас :lol:

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #17 -: Февруари 02, 2006, 15:14:59 pm »
И аз като Роми си мисля, че процедурите стимулират развитието им.

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2006, 15:18:12 pm »
Цитат на: love
Благодаря ви :) Аз не съм почивала нито ден от 2-3 години и се чувствам малко много уморена. Мислех да отвлека моят любим на кратка Св.Валентин ваканция и понеже вече 1 година не се получава бебчето :( си помислих, че такъв санаториум ще се отрази чудесно и на двама ни :).

Явно наистина имаш нужда от почивка ... и е хубаво да отидете двамата на някое китно и романтично местенце.
Не съм сигурна обаче дали санаториума е точно най подходящото място за такава почивка.
Аз ходих сама,защото мъж ми не можа да си вземе отпуска по същото време. В началото ми беше тъжно че отивам сама, но после си дадох сметка че така по-добре си починах от мисли, проблеми и т.н. И аз така като теб дълго време не бях почивала. Отрази ми се чудесно. Направо страхотен релакс.
Процедурите почват от сутринта и общо взето до ранния следобяд си заета да ходиш ту на една , после на друга процедура. ПРез това време мъжа ти ако не прави процедури сигурно ще скучае докато те няма. Санаториума в Кюстендил не е някое тризвездно хотелче. Условията са горе-долу като по болниците. За санаториум стават, ама за романтична почивка едва ли.
Просто исках да ти го кажа, да си го знаеш.
Може и двамата да отидете, но просто да знаеш какво да очакваш.

*
Въпрос за санаториумите
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2006, 15:26:44 pm »
Роми, направили са ремонт на повечето от стаите в Кюстендил. Ние бяхме в стая за семейни /по НОИ/ и трябва да ти кажа, че условията бяха много добри. Имаше и луксозни стаи, още по-хубави, но с доплащане. Това за стаите. Общите помещения /банята, помещенията за калта и т.н./ обаче още не бяха ремонтирани /предстояло/ и си бяха мизерия. По времето, когато ние бяхме там, пак в центъра строяха още един санаториум /спа хотел/, който щял да е с четири звезди, всички екстри и т.н. Говореше се, че и той ще сключи договор с НОИ, но докъде е стигнала работата към момента незнам.
Това, че мъжът на момичето ще скучае, докато тя прави процедури обаче, е точно така. Моят цяла сутрин се чудеше какво да прави.