0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #60 -: Юни 06, 2008, 16:45:54 pm »
Теоха, много се радвам за приятелката ти  :D
pimi, стискам палци всичко да е наред.
*
« Отговор #61 -: Юни 06, 2008, 16:54:48 pm »
Теоха все такива новини да се чуват от Пловдив! Нали и аз съм оттам, та съм пристрастна :wink:. Да са й живи и здрави мъничетата на приятелката ти, здраве и детски смях за тях от няс тримата.
Пими лежи си мила и се опитай да не мислиш за лош край. Колкото си по-спокойна, толкова по-лесно ще премине всичко. Знам на какъв огън се печеш, защото от 8-ма г.с. и аз имах зацапване, беше светло кафяво на цвят, но го имаше. Увеличиха ми дозата на утрогестана, като взимах и през устата докато отида на лекар и се оказа че от бременността ми се образувал ендометриален полип от външния край на шийката. Док каза че от там е кървенето и докато отшуми ми спряха аспирина и вместо него ми предписа Рутаскорбин. После след 12-та седмица пак си почнах аспирина, а кървенето не се появи повече.
« Отговор #62 -: Юни 06, 2008, 18:23:02 pm »
Момичета, още една радостна новина за днес. Не мога да не споделя вълнението си с вас.
Приятелката ми, с която вървяхме абсолютно заедно в процедурите по инвитро днес роди близнаци-момче и момиче.Родила е със секцио в Пловдив. Тя четеше редовно тук,но не е регистрирана,затова споделям тук, а не в отделна тема.
Да са й живи и здрави!
  Да са и живи  и здрави малките съкровища! :D
Добре дошли на всички нови попълнения и леки девет месеца! :D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #63 -: Юни 06, 2008, 19:11:04 pm »
Teoxa, честити сладурчета на твоята приятелка, да са живи и здрави! :D
Pimi, искрено се надявам скоро зацапването да изчезне напълно и да се отървеш от притеснения и грижи! Аз в 8г.с. за първи път прокървих, оттогава минаха вече два месеца, от които първите 3 седмици не ставах от леглото, пиех по една шепа лекарства, но за щастие най-страшното ми се размина и вече всичко е наред. Затова почивай повече, спи колкото можеш повече, никакво натоварване - и физическо, и психическо, повече оптимизъм и хубави мисли! Пожелавам ти много скоро всичко да е наред! :crossfingers:
« Отговор #64 -: Юни 06, 2008, 19:56:40 pm »
Pimi, сигурно си много тревожна, но може да е просто раничка, може да си около датата на МЦ. Ако нямаш болки, предполагам оставането в леглото и спокойствието ще помогнат. Стискам палци :crossfingers:

Теоха, да са и живи и здрави малките бонбони на твоята приятелка!
*
« Отговор #65 -: Юни 06, 2008, 21:21:16 pm »
Здравейте дами.Обръщам се към вас с въпрос.Аз съм в 19 г.с и в4ера ми правиха влагалищен преглед за скъсяване на шийката на матката.Такова не се останови но се откри че имам размекване на шийката на матката.Доктора ми каза да повторя прегледа след една седмица и  ако има промени да ми се направи серклаж.Страх ме е ако не се предприеме такъв дали няма да получа разкритие след време и в последствие и инфекции и такива проблеми.Моля пишете
*
« Отговор #66 -: Юни 06, 2008, 22:21:03 pm »
Teoxa, да растат здрави и щастливи малките съкровища на приятелката ти!
Pimi, дано зацапването изчезне и нямаш повече притеснения до края на бременността!  yahoo_17
eliq, не мога да ти помогна, но те прегръщам силно и стискам палци всичко да е наред с теб и бебето!  :crossfingers:

« Отговор #67 -: Юни 08, 2008, 13:42:05 pm »
Здравейте, момичета!
От месеци ви чета и съм с вас, но сега се реших да споделя притеснението си! В 22 г.с. съм. Не съм имала досега проблеми с бременността. Рядко обаче учещам бебето, а от днес имам чувството че коремът ми омекна много и намаля, сякаш се свлече надолу! На някоя случмало ли и се е такова нещо и имам ли основания за безпокойство! Мола за бърза реакция от ваша страна! Благодаря ви!
*
« Отговор #68 -: Юни 08, 2008, 14:27:45 pm »
ivatania, единствено да те посъветвам да отидеш на спешен преглед. Дано нищо няма и опасенията ти са напразни. Силно стискам палци всичко да е наред! :)
*
« Отговор #69 -: Юни 08, 2008, 18:05:45 pm »
 ivatania , за усешането на бебето и аз бях така, рядко го усещах и много се притеснявах, мисля че е нормално все още да го усещаш рядко,  е все пак зависи колко рядко . А за смъкването на корема незнам при мен го забелязвам това но е съвсем леко а и все пак съм в 34 седмица вече. Както ти е казала st , най-добре отиди на преглед. Успех и стискаме палци:)
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #70 -: Юни 08, 2008, 19:27:10 pm »
ivatania в 90% от случаите тези опасения се оказват само плод на собствените ни фантазии. Много е вероятно бебето да е било застанало така, че да ти издува корема. Да кажем главата към корема ти, а краката към гърба. Или обратно. Възможно е да е ритало плацентата и затова да го чувстваш слабо и рядко. Сега може да е сменило позата и затова да ти се е променила формата на корема. Недей да се шашкаш предварително. Все пак това бебе няма къде да е отишло, там си е.
Иди на УЗИ, там ще ти кажат какво точно е станало.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #71 -: Юни 08, 2008, 19:56:30 pm »
Честито на новите бременелки!!!
По-малко проблеми и тревоги да има!

Пими, лежи, почивай, слушай релаксираща музика. От скромен опит знам, че стресът, силните вълнения само контракции ми докарват. С притеснения и страхове нещата няма да се подобрят, но могат да се влошат. Затова се успокой и слушай какво ти казват лекарите!
ivatania, като чета какво споделят останалите момичета, май всичко си е индивидуално. Някои го усещат постоянно, а други - не толкова. Аз например от 18 с. до сега го усещам всеки ден, и то доста силно на моменти. Много е активно. Забелязала съм, че си сменя режима и през различните седмици е по-активно в една или друга част от деня.
Аз пък да питам нещо друго. Всички ли ви хвана безсънието, или има и ходещи в постоянен унес като мен например. Все го чаках това безсъние, та да се събудя малко, но съм все в унес. Явно и това е индивидуално, но като нямам какво друго да споделя, та и това върши работа.  :D

Лек ден! :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #72 -: Юни 08, 2008, 20:17:09 pm »
Розичке, на мен до едно време все ми се спеше, можех да спя по 24 часа, че и отгоре. Само че като взе да се приближава края и станах сомнамбул :lol: Та може и ти така, по към края да се събудиш :wink:
Пими, честито и ти стискам палци всичко да се оправи!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #73 -: Юни 08, 2008, 20:24:25 pm »
Ми и аз съм така както го описваш, ама яко ме е гепило "безсънието".
Нощем все нещо не ми е на кеф. Въртя се, будя се през час. Или ми е изтръпнало нещо, или нещо ме боли и други такива. Денем по същия начин. Заспивам. Имам чувството, че съм спала часове, а часовника се е преместил с 7-15 минути. После ставам и след малко пак не мога да си държа очите отворени.
Понякога детето ме вади от равновесие с една хвърлена играчка на пода, друг път ми е все толкоз, ако ще и слон да вкара в къщи. Да не говорим какво става вечер, когато съм преуморена от цял-ден-въргалянето по креватите, а домашните са най-активни. С 300 зора успявам да ги накарам да лягат, а после цяла нощ ми се иска да си светна лампата и да си чета. А те спят като порчета.
Аз сутрин в 7.00 съм кукуряк, а те в 10.30 ми се сърдят, че ги будя. И най-лошото е, че когато ги събудя има няма и час и на мен ми се е доспало...
За мен това си е безсъние - цяла нощ сумнамбуля, цял ден дремя.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #74 -: Юни 08, 2008, 22:35:55 pm »
Здравейте момичета, аз съм писала до сега от време на време в близнашката тема и сега реших и тук да се разпиша понеже въпросът ми е от по-общ харектер. Става въпрос за това че по гушата, деколтето и гърдите ми излязоха много брадавички. Като напаст са направо. Те са малки, някои по-тъмни други по-светли и са релефни. По някога много ме сърбят и ме дразнят, направо ме побъркват. Особено там където се допират до сутиена например. Чудя се дали са в следствие на бремеността и дали ще изчезнат след това. На някоя от вас случвало ли й се е? Знам че това може би не е толкова значителен проблем на фона на безсънието, подутите крака, болежките в кръста, киселините и т.н., но аз все за тези брадавички си мисля... Даже стриите не ме притесняват толкова...

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #75 -: Юни 08, 2008, 23:20:56 pm »
МиленаМ, на мен през бременността една бемка ми се увеличи, аз поне имах такива наблюдения, а също така стана по-чувствителна. Ами за мен това беше значителен проблем, тък като бенката е малко под шията ми, леко в ляво и с дори и когато я закачах с един косъм и изпитвах ужасна болка, да не говорим, че почти се беше откъснала, така изглеждаше, понеже ми се закачваха и снопчета косми от косата и когато дръпна неволно имаше опасност да се откъсне наистина. През бременността не ми се ходеше по лекари и специалисти за тая бенка, реших да е след раждането, та затова лепвах лекопласт върху нея и така не се закачаха косми, ходех предимно с вързана коса. Появиха ми се и такива "брадавички" на шията, за които говориш, но не ме дразнеха. Сега като че ги няма, да са останали една две, а бенката си е съвсем наред, сякаш се смали след като родих. Но като приключа с едни други прегледи, ще се заема и с нея, да я видят за всеки случай.
Чувала съм и от други жени, че се появяват такива неща през бременността, а бенките стават по-чувствителни.
Ако много те дразни, иди на лекар.
Поздрави и успех.

*
« Отговор #76 -: Юни 09, 2008, 03:46:08 am »
 МиленаМ ,ако знаеш колко нови бемки ми излезнаха и то най-вече  по врата , за много кратко време, но понеже съм чувала че било нормално не съм питала док за това. Даже една от тях ме събеше и взе че падна сама 8O. Надявм се да изчезват сами след това . За по-сигурно питай лекаря ти за това и аз ще питам моя и ще ти кажа какво е казал.
*
« Отговор #77 -: Юни 09, 2008, 10:15:40 am »
МиленаМ, и на мен ми излезнаха доста такива малки брадавички, но не ме дразнят. Четох, че това било нормално през бременността, наричали се кожни висулки и изчезвали сами след като родиш. Аз затова и не съм се притеснила много. На мен дори гънките на врата и под мишниците ми се пигментираха - станаха по-тъмни като мръсни, ни и това било временно. Така че не се притеснявай, всичко ще мине.
За безсънието, първите 4 месеца аз заспивах по всяко време на деня, имах чувство че ме е хванала сънна болест. Заспивала съм дори докато работя на компа с мишката само  :oops: . После обаче като ме хванаха киселините, няма сън за мен. По цяла вечер гледам милото как спи, а през деня не смея да заспя с надеждата, че поне следващата нощ ще си поспя.... Той организма явно се наглася вече за безсънието, което ни чака  :wink:
*
« Отговор #78 -: Юни 09, 2008, 10:19:33 am »
Цитат
По цяла вечер гледам милото как спи, а през деня не смея да заспя с надеждата, че поне следващата нощ ще си поспя....
И аз съм така-направо се превърнах в самнамбул :)
« Отговор #79 -: Юни 09, 2008, 10:53:51 am »
Откакто съм забременяла безсънието ме гони постоянно. Понякога не мога да заспя по 2 часа. А през деня трудно се концентрирам и забелязвам, че съм станала доста разсеяна :D