МиленаМ, на мен през бременността една бемка ми се увеличи, аз поне имах такива наблюдения, а също така стана по-чувствителна. Ами за мен това беше значителен проблем, тък като бенката е малко под шията ми, леко в ляво и с дори и когато я закачах с един косъм и изпитвах ужасна болка, да не говорим, че почти се беше откъснала, така изглеждаше, понеже ми се закачваха и снопчета косми от косата и когато дръпна неволно имаше опасност да се откъсне наистина. През бременността не ми се ходеше по лекари и специалисти за тая бенка, реших да е след раждането, та затова лепвах лекопласт върху нея и така не се закачаха косми, ходех предимно с вързана коса. Появиха ми се и такива "брадавички" на шията, за които говориш, но не ме дразнеха. Сега като че ги няма, да са останали една две, а бенката си е съвсем наред, сякаш се смали след като родих. Но като приключа с едни други прегледи, ще се заема и с нея, да я видят за всеки случай.
Чувала съм и от други жени, че се появяват такива неща през бременността, а бенките стават по-чувствителни.
Ако много те дразни, иди на лекар.
Поздрави и успех.