Много благодаря за отговорите за контракциите. Ама така като ви чета, трябва да са без болка? Аз всъщност без болка не съм имала, или поне не мога да ги разбера - гледам уж за втвърдяване на корема, но не съм сигурна. Ако са с болки, притеснително ли е?
Имам час чак за 18-ти, тогава ще питам и Док.
Fresh-o
аз понеже съм с контракции от самото начало и само си чопля темата ще се опитам да ти разкажа едно обяснение, което ми звучи логично.
Знаеш матката е като обърната круша. Контакции има много и е нормално. Когато контракцията е в горната част на матката се чувства стягане, втвърдяване и т.н. но няма болка. Там нямало какво да боли.
Когато обаче контракцията в долната част на матката там има болка. Когато започваш да раждаш (не ти и не сега) тези контракции в долната част на матката предизвикват разкритие, изглаждане шийката на матката и всички други неща които трябва да стават при нормално раждане. Там е богато снабдено с нерви.
Когато тези болки се появят преди да е дошло време за раждане, обаче, това си е индикация за контракции в долната част на матката. И винаги има опасност да започнат и другите процеси. Затова е важно да си пиеш магнезия в такива моменти може и до 3*2. Но-шпа действа много по-бързо от магнезия, така че също върши работа в случая. Когато минат тези неща можеш да спреш лекарствата. Постепенно е по-добре. Не е задължително да ги пиеш през цялото време.
И последно - контракциите в горната част на матката също не е добре да са прекалено много и прекалено начесто, защото малко или много при тези контракции бебето оказва натиск върху долната част. Така че и тези ако са много пак изписват магнезии.
Между другото има спор между докторите точно за Магне Б6. Самият витамин Б6 тонизирал мускулатурат и ннам к'во си там. Та едни много го хвалят други не. Но всички с които аз съм говорила твърдят, че магнерот и магнерич действат еднакво, само дето вносното е много по-скъпо.
И сега не знам кое е след последното, но надявам се да различаваш контракциите от гадното чувство на ритане на пикочния мехур. На моя юнак тази мишена му е сред любимите.