0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #160 -: Юни 12, 2008, 17:14:02 pm »
Фреши, болка и при мен имаше, но не е тази при раждане. :D Тогава усещаш точно кога почва контракцията, кога стига пик и кога отминава. Не може да се сбърка.
Не ги пренебрегвай, но следенето и пазенето е достатъчно. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #161 -: Юни 12, 2008, 17:20:34 pm »
Мерси много, Уайт :D

Фейт-Хоуп, нашето икси беше на 20-ти, сигурно от първия ден на ПРМ съвпадаме значи. Живот и здраве, ще си правим компания до раждането :D Мерси за линка.
Там пък пише, че до 1 мин продължавали тези Бракстън контракции, мен си ме боля корем за повечко - дали не е било пък нещо друго  :? болката беше подобна на менструална.
Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #162 -: Юни 12, 2008, 17:27:49 pm »
Фреши и аз имах такива болки и стягане.Пиех от 14-та седмица Магнерич и Но-шпа по 4 таблетки дневно и от двете.
 За тоновете-за първи път ми правиха запис в 32-ра седмица-после в 34-та ,35-та,а в 36-та родих. :D
<br />
*
« Отговор #163 -: Юни 12, 2008, 18:51:08 pm »
Да ви се похваля , днес питах док за това дали имам избор как да родя и той каза че ДА, но както винаги угодия няма та и аз така. сега се чудя дали пък трябва ако не се налага разбира се. Взех да си мисля че бебка сама трябва да реши кога да се роди а не аз. Вие как мислите как ше раждате? Според вас къде са повечето плюсове?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #164 -: Юни 12, 2008, 19:07:02 pm »
Сани, това е решение което ти и твоя лекар трябва да вземете, няма начин друг да ти каже как е по-добре за теб и детето ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #165 -: Юни 12, 2008, 19:09:22 pm »
Много благодаря за отговорите за контракциите. Ама така като ви чета, трябва да са без болка? Аз всъщност без болка не съм имала, или поне не мога да ги разбера - гледам уж за втвърдяване на корема, но не съм сигурна. Ако са с болки, притеснително ли е?
Имам час чак за 18-ти, тогава ще питам и Док.
Fresh-o
аз понеже съм с контракции от самото начало и само си чопля темата ще се опитам да ти разкажа едно обяснение, което ми звучи логично.
Знаеш матката е като обърната круша. Контакции има много и е нормално. Когато контракцията е в горната част на матката се чувства стягане, втвърдяване и т.н. но няма болка. Там нямало какво да боли.
Когато обаче контракцията в долната част на матката там има болка. Когато започваш да раждаш (не ти и не сега) тези контракции в долната част на матката предизвикват разкритие, изглаждане шийката на матката и всички други неща които трябва да стават при нормално раждане. Там е богато снабдено с нерви.
Когато тези болки се появят преди да е дошло време за раждане, обаче, това си е индикация за контракции в долната част на матката. И винаги има опасност да започнат и другите процеси. Затова е важно да си пиеш магнезия в такива моменти може и до 3*2. Но-шпа действа много по-бързо от магнезия, така че също върши работа в случая. Когато минат тези неща можеш да спреш лекарствата. Постепенно е по-добре. Не е задължително да ги пиеш през цялото време.
И последно - контракциите в горната част на матката също не е добре да са прекалено много и прекалено начесто, защото малко или много при тези контракции бебето оказва натиск върху долната част. Така че и тези ако са много пак изписват магнезии.
Между другото има спор между докторите точно за Магне Б6. Самият витамин Б6 тонизирал мускулатурат и ннам к'во си там. Та едни много го хвалят други не. Но всички с които аз съм говорила твърдят, че магнерот и магнерич действат еднакво, само дето вносното е много по-скъпо.
И сега не знам кое е след последното, но надявам се да различаваш контракциите от гадното чувство на ритане на пикочния мехур. На моя юнак тази мишена му е сред любимите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #166 -: Юни 12, 2008, 20:30:19 pm »
Фреши,и аз като Тамара съм с болезнени контракциии  от самото начало(моите контракции са ниско долу,също така винаги са видими на УЗИ).
В начало си пиех лекарства с високи дози ношпа,после в края на 3 месец минахме на магнерот и ношпа при нужда.
Д-р Сигридов ми предписа следната терапия(когато няма контракции - магнерот 3по 1,
в момента в който започнат веднага минавам ма 3*2,и ношпа   3*2,след като спрат контракциите още един ден продължавам на магнерот 3*2,и ношпа 3*1.......после пак се връщам на стария режим магнерот 3*1  а ношпа само при нужда.
Ношпа не се пие заради болките,а защото спира спазмите..........

*
« Отговор #167 -: Юни 12, 2008, 22:08:32 pm »
Здравейте момичета!!! Да се включа и аз за контракциите - аз ги "придобих" наскоро, веднага започнах магнерот+но-шпа, поуспокоиха се,днес бях на док (д-р Сигридов  :wink: ) и както казва Ади, той ми каза да си пия само магнерота 2х1, а но-шпа само при нужда и то по 2 таблетки, за да подейства по-бързо. Моите контракции не са болезнени, но тъй като корема ми е още малък ми се струва, че се стяга целия, но на пипане се оказва, че е само половината. и така, това е при мене. ще се пие магнезий и това е. интересното е, че док каза ,че въпросният магнезий действа на матката след 18г.с., преди това тя не реагирала достатъчно на него  8O. и другото - да се почива и пие много вода, се опитвам да го спазвам,ама не съм много стриктна :oops:

Иначе, май ще се присъединя към синия отбор. док видя пишок, въпреки, че бебо се беше обърнал с дупето нагоре  :lol:

Това е от мен, желая ви лека вечер и леко бременеене!!!
*
« Отговор #168 -: Юни 12, 2008, 22:14:48 pm »
Дианка добре дошла в синия отбор! :)
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #169 -: Юни 12, 2008, 22:49:14 pm »
Споделям:
При мен контракциите в началото на бременността, 9.г.с. бяха силни, болезнени ниско долу, а имах и болки силни и кръста. На прегледа лекарката ми каза - контрахирала матка. Пет дни бих инжекции папаверин три пъти дневно по една, плюс почти през цялата бременност магнерот 3*2 и при болки но шпа. След терапията с инжекциите болки не съм имала, но си взимах магнерот. Спрях го една седмица след като влязох в 9 мес.
Успех на всички и ако има нещо бегайте б'рзо на док., за да е спокойно и под контрол положението до раждането!

*
« Отговор #170 -: Юни 13, 2008, 09:00:42 am »
Аз също от 5-ти м., бях с контракции, но в горната част и не болезнени, никога не съм имала болезнени. От тогава пиех магнерот, в началото 2*1. след това 3*1 и така до началото на 9 м.
« Отговор #171 -: Юни 13, 2008, 09:20:35 am »
Златни сте, мацки :D Благодаря за подробните обяснения за контракциите. Вече ми е по-ясно :D А как се виждат контракции на УЗ? Във въпросния ден ме гледаха на УЗ в ЖК и нищо не каза лекарят. След този епизод не съм усещала нови контракции, дано е било инцидентно. Аз пия засега само но шпа при нужда, проблемът е, че този улцерозен колит, дето не мога да го укротя още, всякакви таблетки за пиене са ми допълнителен проблем :?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #172 -: Юни 13, 2008, 09:50:07 am »
Чета ви за тия контракции и пак ще се оплача - така и не разбрах какво са.Преди няколко дена имах доста стягане на корема,без болки...Отидох нарочно точно в такъв момент да меря тонове и там нали мерят и контракциите.Оказа се,че нямам грам контракции,а аз си мислех че бъкам с такива,понеже коремът ми беше напрегнат и твърд.
Явно са от тия подготвителните,но с магнерот и нош па минават.И с лежане-така ми каза Док.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #173 -: Юни 13, 2008, 11:38:48 am »
Чета ви за тия контракции и пак ще се оплача - така и не разбрах какво са.Преди няколко дена имах доста стягане на корема,без болки...Отидох нарочно точно в такъв момент да меря тонове и там нали мерят и контракциите.Оказа се,че нямам грам контракции,а аз си мислех че бъкам с такива,понеже коремът ми беше напрегнат и твърд.
Явно са от тия подготвителните,но с магнерот и нош па минават.И с лежане-така ми каза Док.

Като ти гледам лентичката, нищо чудно да са подготвителни. При мен беше точно стягане на корема, без болки. Може като си мерила тонове да не е ималко контракции просто. Аз като мерех тоновете понякога имаше, а аз нищо не усещах и лекарката се чудеше много как не усещам. Не се притеснявай  :) Стискам палци.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #174 -: Юни 13, 2008, 12:27:13 pm »
Чета ви за тия контракции и пак ще се оплача - така и не разбрах какво са.
Ако решиш да раждаш нормално ще разбереш, няма къде да ходиш, а ако ли не - хич не ти и трябва да знаеш.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #175 -: Юни 13, 2008, 15:00:48 pm »
Чета ви за тия контракции и пак ще се оплача - така и не разбрах какво са.
Ако решиш да раждаш нормално ще разбереш, няма къде да ходиш, а ако ли не - хич не ти и трябва да знаеш.

Права е Тамара, Ще разбереШ кога са истинските контракции, просто н емогат да се сбъркат с подготвителните :wink:
Успех Теоха
и вси4ки мацки, който са на финала :wink:

Аз от 7 месец запо4нах с подготвителните и постоянно имах болки ниско долу и в кръста, но малко ме облек4аваха при постоянно лежане на една страна. И при мен като Нина, по време на мерене на тоновете не се появяваха болезнените контракции

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #176 -: Юни 14, 2008, 18:37:09 pm »
Аз от няколко дни вече усещам бебето, но онази вечер за първи път ми се втвърди корема. Помислих си че е контракция, на другия ден бях на ЖК и акушерката ми каза, че не е контракция, просто усещам движението на бебето. Контракция е ако се втвърди целия корем, а не част от него.
« Отговор #177 -: Юни 14, 2008, 19:38:11 pm »
Мери,радвай се сега на всяко движение на бебчето,защото в последния месец всяко движение е болезнено.Моята бебка здраво ме тормози с някакъв невероятен стречинг по корема ми,стърчат части от всички страни и болиии.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #178 -: Юни 14, 2008, 19:54:22 pm »
Теоха, то не останало бе душа :lol: Успех мила - пожелавам ти леко раждане и приятна среща с малия човек :bighug:
« Отговор #179 -: Юни 14, 2008, 21:57:38 pm »
Здравейте момичета минавам за набързо да проверя как сте прегръщам ви всички  :D нямам много време да влизам но ще наваксам идващите дни ние с бебо сме добре но от няколко нощи не мога да спя будя се по 100 пъти и е много неприятно много шава малкия юнак и не мигва :lol: не се ли изморява незнам  :wink:.... :bighug:
на всички и се пазете!