0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кой е правил ин витро в Плевен?
« Отговор #60 -: Август 14, 2008, 19:29:10 pm »
Благодаря,много за отговорите:)
Изясниха ми се малко нещата,защото той ми каза да звънна да си запазя 4ас,като ми останат седем хап4ета,ама за кой ден не каза,сега схванах,като има някой който го е преживял и споделил е друго нещо:)
Лека бременност и само хубави неща да ти се слу4ват:)
« Отговор #61 -: Август 15, 2008, 20:30:11 pm »
Здравейте  момичета след 3 неуспешни инсета в Пловдив сега и аз се насочих към Плевен ,в сряда съм на преглед и се надявам да мога и аз тепърва да ви разказвам...
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #62 -: Август 17, 2008, 08:42:15 am »
Светле,
от 4-те ембриона, които са ти трансферирали, колко се имплантираха?
« Отговор #63 -: Август 17, 2008, 16:18:22 pm »
Здравей,от четирите ембриона само едничко се имплантира.Но това ми е напълно достатъчно.
« Отговор #64 -: Август 17, 2008, 21:46:44 pm »
Благодаря!  :) Много ми е мъгляво това с определянето на броя на ембрионите ... Мислех, че като са ти върнали 4, поне 2 са останали. При мен е абсурд да ми върнат 4 - така си мисля (но да стигна до там първо  :D)
« Отговор #65 -: Август 17, 2008, 23:33:10 pm »
Благодаря!  :) Много ми е мъгляво това с определянето на броя на ембрионите ... Мислех, че като са ти върнали 4, поне 2 са останали. При мен е абсурд да ми върнат 4 - така си мисля (но да стигна до там първо  :D)
Защо да е абсурд да ти върнат 4 ?
« Отговор #66 -: Август 18, 2008, 09:14:42 am »
Четох някъде, че броя на ембрионите, които връщат, определят като вземат предвид и ... "габаритите" на жената (с оглед възможността й да износи 2 или 3 деца, ако се имплантират), а аз съм ... дребна.
« Отговор #67 -: Август 18, 2008, 10:50:11 am »
В клиниката в Плевен връщат по 4-5 ембриона естествено ако има толкова.Всички момичета,с които съм говорила ми казаха че са им върнали по 4.Аз също съм дребна,не това е критерия,връщат по повече зада се имплантира поне един ембрион.
*
« Отговор #68 -: Август 18, 2008, 11:12:58 am »
В клиниката в Плевен връщат по 4-5 ембриона естествено ако има толкова.Всички момичета,с които съм говорила ми казаха че са им върнали по 4.Аз също съм дребна,не това е критерия,връщат по повече зада се имплантира поне един ембрион.
А не е ли забранено връщането на повече от 3?
« Отговор #69 -: Август 18, 2008, 11:19:44 am »
Доколкото знам в България  броя на ембрионите които се връщат не са засегнати в законодателството.
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:33:05 am от zonceto »
*
« Отговор #70 -: Август 18, 2008, 11:27:34 am »
забранено е връщането на повече от три ембриона!

Четох някъде, че броя на ембрионите, които връщат, определят като вземат предвид и ... "габаритите" на жената (с оглед възможността й да износи 2 или 3 деца, ако се имплантират), а аз съм ... дребна.

никоя себеуважаваща се и реномирана клиника или доктор, не биха оставили триплодна бременност!
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:30:05 am от ocean »
« Отговор #71 -: Август 18, 2008, 11:45:21 am »
По новините бях чула относно броя на връщане на ембриони,че у нас е разрешено до 3-4 а в някоя от скандинавските страни само 1
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #72 -: Август 18, 2008, 11:47:01 am »
Затова се прави редукция при многоплодна бременност.По добре редукция,отколкото няколко неуспешни опита.Това е мое мнение.
« Отговор #73 -: Август 18, 2008, 15:46:22 pm »
Аз не съм на това мнение ,по -добре редукция.Това все пак е някаква  интервенция и крие голям риск за предизвикване на аборт.Да достигнеш така желания успех и след това аборт заради редукция не ми звучи никак добре.
« Отговор #74 -: Август 18, 2008, 16:01:00 pm »
Какво точно представлява редукцията? Крие ли риск за другите ембриони?
« Отговор #75 -: Август 18, 2008, 16:10:32 pm »
Светле, извинявай, май нещо не съм разбрала! 10 дни декапептил, 10 пурегон, пункция и после трансфер?? Така ли е?
*
« Отговор #76 -: Август 18, 2008, 17:43:07 pm »
Какво точно представлява редукцията? Крие ли риск за другите ембриони?

разбира се, че крие, но пък риска е много по-голям, ако си с триплодна бременност. пусни търсачката има доста инфо.
*
« Отговор #77 -: Август 19, 2008, 16:38:11 pm »
Доколкото знам в България  броя на ембрионите които се връщат не са засегнати в законодателството.

Напротив, изрично е регламентирано с Наредба No 28 от 20.06.2007 г. за дейността по асистирана репродукция, като в чл. 17, ал. 3 изрично е посочено, че съгласно приложение 1, раздел IV, т. 3.5. се забранява връщането на повече от три ембриона.
Т.е това което се случва в повечето клиники е незаконно. Момичета, не позволявайте да се експериментира на ваш гръб.
« Отговор #78 -: Август 19, 2008, 16:42:11 pm »
Стана страшно!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #79 -: Август 19, 2008, 16:49:40 pm »
не знам има ли в този център други гинеколози освен този Емин, но ако няма, аз лично бих се въздържала сериозно от правене на опит там. говоря на база на информация за действията на този лекар, която научих наскоро и която ме потресе.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!