0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: спешно за Гонала подкожно или мускулно
« Отговор #20 -: Юни 17, 2008, 09:57:53 am »
хаха,а моя реши да се включи и ми забърква сместа...че аз трудно я връщам в спринцовката...хаха...иначе той припада от взимане на кръв
« Отговор #21 -: Юни 17, 2008, 11:44:21 am »
Искам да споделя с вас относно поставянето на високи дози стимулиращи препарати. При вторият ми опит се налагаше да слагаме по 400 пурегон и 75 менопур, в последствие увеличихме дозата до 525 единици - пурегон + менопур / фостимон/. И всичко това слагахме наведнъж. Опитвахме различни варианти. Не реагирах изобщо! Вярно, че в следствие на моята ендометриоза има поражения върху яйчника, но пък грам не реагирах - напротив, получи се обратния ефект. Лекарствата ме блокираха.

Така, че според мен, момичета, е важно дозите да се прилагат поне 2 пъти дневно. Това доказа моя опит.
*
« Отговор #22 -: Юни 17, 2008, 21:57:13 pm »
Мен от предишната клиника ми бяха подготвили протоколите за Фестимон,обаче док не го хареса...Миииии,стррува ми се,че може би ако е подкожно,нали по-бавно се абсорбира и по този начин го имаш за по-дълъг период в организма...знам ли...На мен преди да започнем стимулация док пусна изследвания за яйчниковия резерв...Това му определя първоначалната тактика
*
« Отговор #23 -: Юни 18, 2008, 01:07:26 am »
В клиниката, която аз посещавам е практика да се поставят GnRH-агонистите сутрин в корема подкожно, а ФСХ стимулиращите вечер задължително мускулно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #24 -: Юни 19, 2008, 02:10:48 am »
Момичета, тези дози които ги споменавате за ин витро ли са? На мен е ми правят вътрематочна инсеминация и вчера започнах Гонал (подкожно), но дозата ми е 150 единици, та сега се чудя защо има такива разлики в дозите.

Боби

« Отговор #25 -: Юни 19, 2008, 05:28:35 am »
Защото Боби всичко зависи от организма на жената и от това как реагира на стимулацията...
И да, за Ин-витро са, макар че и дозата, която ти споменаваш също може да бъде за това  :lol:

Просто в тази област всичко е според зависи и лекарска преценка  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #26 -: Юни 20, 2008, 08:14:10 am »
Защото Боби всичко зависи от организма на жената и от това как реагира на стимулацията...
И да, за Ин-витро са, макар че и дозата, която ти споменаваш също може да бъде за това  :lol:

Просто в тази област всичко е според зависи и лекарска преценка  :lol:
Благодаря ти за бързия отговор. Аз също се поразрових и открих, че хиперстимулация по-често се получава при жени,при които ниските дози действат ( е то е логично де  :)) и сега пък съм се шашнала да не ме хиперстимулират по погрешка. Уж ще ме наблюдават, но след като хиперстимулацията се проявявала обикновено чак след като си спрял лекарствата, не ми е ясно какво ще направят, ако стане.
Знам, че за всичко се притеснявам... ама какво да направя като ми е за първи път и като изчетох всичко на листовката на лекарството и ми идеше въобще да не го почвам.
Още веднъж благодаря за отговора.

Боби