0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Цитат на: desita_r в Септември 20, 2008, 19:47:30 pmЗдравейте докторе! Нашия проблем е следният: от вчера дъщеря ми е с хрема, първоначално водниста, а вече е гъста и жълтеникава. Нослето е много запушено и диша единстевно през устата. Поддържа температура 38-38,5. За Т редувам Панадол и Нурофен през около 4 часа, ако е над 38 градуса. За хремата промивам с физологичен разтвор и 3 пъти дневно Виброцил. Днес ака по-често от обикновено, като последния път беше по-рядко и слузесто. Все още нищо не съм давала за разстройство. Започва и да покашля от време на време. Заключението на педиатърката от вчера е чисти гърди, спокойно гърло и причина за всичко е зъбите. Само да отбележа, че двата горни кучешки зъба вече боцкат, а долните два са много подути.Моля за Вашето мнение и трябва ли да прибавя още нещо към лечението.Не, не е от зъбките.Търсете друга причина и обяснение.
Здравейте докторе! Нашия проблем е следният: от вчера дъщеря ми е с хрема, първоначално водниста, а вече е гъста и жълтеникава. Нослето е много запушено и диша единстевно през устата. Поддържа температура 38-38,5. За Т редувам Панадол и Нурофен през около 4 часа, ако е над 38 градуса. За хремата промивам с физологичен разтвор и 3 пъти дневно Виброцил. Днес ака по-често от обикновено, като последния път беше по-рядко и слузесто. Все още нищо не съм давала за разстройство. Започва и да покашля от време на време. Заключението на педиатърката от вчера е чисти гърди, спокойно гърло и причина за всичко е зъбите. Само да отбележа, че двата горни кучешки зъба вече боцкат, а долните два са много подути.Моля за Вашето мнение и трябва ли да прибавя още нещо към лечението.
Температурата продължава?
Здравейте Докторе!Синът ми е на 1г. и 7 мес.Вече 4-ти ден е със разтройство.И понеже съвпадна с почивните дни,нищо не съм предприела.В четвъртък бяхме на лекар.Изписаха му Ентерол и Хидрасек.Ентерол давах 1 ден.Тогава прочетох,че не го препоръчвате и го спрях(то не ,че имаше и някакъв ефект от него...)Започнах да му давам Хидрасек 3*10г и Смекта-1 а ден.До днес подобрение няма .Разтройството продължава.Температура не е вдигал,повръщане няма,яде(на диета е,и като ви чета явно трябва да я прекратим).Кажете да изчакам ли и утре(понеже е почивен дени какво да предприема.Какви изследвания да искам.Днес ви открих и цял ден чета.Защо нямаме и в Бг такива педиатри :(Желая ви здраве!
2.Нормално прясно мляко се дава след 12м възраст.
Цитат2.Нормално прясно мляко се дава след 12м възраст.Благодаря Ви докторе.Благодаря и на Ганка Д-р Бърди,аз съм запозната, че нормално мляко се дава след 12 мес. възраст. На АМ пише, че може и до 3 год. възраст да се дава Въпросът е кое е по-добро и по-полезно за детето. АМ или нормалното.. Или няма разлика?Благодаря Ви отново
Цитат на: lady_11 в Септември 20, 2008, 19:12:29 pmДокторе, прадварително ще заявя, че ми е известно, че не можете да лекувате чрез итернет, така че ще ви разбера, ако подминете моите въпроси:Както вече знаете, в четвъртък Вики вдигна 38.4 градуса. преглед в спешен център - редуване на Нурофен и Панадол с констатация за червено гърло.Лекарката ни е в отпуск и е на почивка, въпреки всичко се свързах с нея. Каза да редувам посочените по-горе медикаменти, плюс Мултисаностол, а ако е недъзможен приема му /Вики не го обича и го плюе / - Калций и Вит С.Аз понеже съм като "шило в торба" и ме тормозеше това зачервено гърло, в петък сутринта го заведох на УНГ специалист - констатация зачервен ушен канал на ляво ухо, дясното било по добре. Гърло и нос - ОК. Предположи, че става въпрос за вирусно заболяване / и може да е права, защото и аз от нощес съм с гърлобол и ухобол/.Изписа - Нурофен 3 пъти през 6 часа по 4 мл, Низита мас. Отипакс - попитах я какво мисли за Гармазон на Шеринг - Плу, но тя категорично го отрече. "За всеки случай" защото при нас се събират 3 почивни дни и при поддържане на висока температура изписа Аугемнтин 475/5мл на 12 часа - на въпроса ми дали не е висока дозата, каза, че за ушна инфекция се изписвал максимум антибиотик като доза.Обективно: Вики няма температура. Предполагам от Нурофена. Обаче според мен въпреки Отипакса, ушите го болят. Има и леко запушване на носа. Мога ли с чиста съвест да сменя Отипакса с Гармазон. И после ако трябва да се премине на Аугментин има ли някакво съществено значение, че съм капала Гармазон. Доколкото ми е известно и Гармазона и Аугментина са гентамицин, антибиотици от пенецелинова група - единия за локално приложение, другия не. Може да ползвате Гаразон, но при тази възраст на детето АБ е по за предпочитане.Ако има отит, разбира се.
Докторе, прадварително ще заявя, че ми е известно, че не можете да лекувате чрез итернет, така че ще ви разбера, ако подминете моите въпроси:Както вече знаете, в четвъртък Вики вдигна 38.4 градуса. преглед в спешен център - редуване на Нурофен и Панадол с констатация за червено гърло.Лекарката ни е в отпуск и е на почивка, въпреки всичко се свързах с нея. Каза да редувам посочените по-горе медикаменти, плюс Мултисаностол, а ако е недъзможен приема му /Вики не го обича и го плюе / - Калций и Вит С.Аз понеже съм като "шило в торба" и ме тормозеше това зачервено гърло, в петък сутринта го заведох на УНГ специалист - констатация зачервен ушен канал на ляво ухо, дясното било по добре. Гърло и нос - ОК. Предположи, че става въпрос за вирусно заболяване / и може да е права, защото и аз от нощес съм с гърлобол и ухобол/.Изписа - Нурофен 3 пъти през 6 часа по 4 мл, Низита мас. Отипакс - попитах я какво мисли за Гармазон на Шеринг - Плу, но тя категорично го отрече. "За всеки случай" защото при нас се събират 3 почивни дни и при поддържане на висока температура изписа Аугемнтин 475/5мл на 12 часа - на въпроса ми дали не е висока дозата, каза, че за ушна инфекция се изписвал максимум антибиотик като доза.Обективно: Вики няма температура. Предполагам от Нурофена. Обаче според мен въпреки Отипакса, ушите го болят. Има и леко запушване на носа. Мога ли с чиста съвест да сменя Отипакса с Гармазон. И после ако трябва да се премине на Аугментин има ли някакво съществено значение, че съм капала Гармазон. Доколкото ми е известно и Гармазона и Аугментина са гентамицин, антибиотици от пенецелинова група - единия за локално приложение, другия не.
Само орално(така беше по ЗК).Но сега вече май е само инжекционно.