Здравейте, момичета!
Сватя, честита годинка на Вики, да ти е жив и здрав, радост и гордост да ви носи! Не се притеснявай за кръщенето, ще мине по вода и ще си имаш един добър християнин!
Цвети, браво!
Ние на морето изкарахме страхотно! Планувахме не повече от 10 дни с уговорката, че ако Кристина не се чувства добре ще си тръгнем по-рано. Но...останахме цели 16 дни и ако в хотела не бяха резервирани вече стаите, щяхме да останем още поне 5
Тази почивка за мен беше истинско училище - научих, че децата доста по-лесно понсаят от нас промените, че не е необходимо режим да се спазва чак до минута, че ако детето се измори, после си наваксва почивка, че детето
има нужда от промяна. Сега съм по-спокойна и у нас! До сега стерилизирах еднократно вечер приборите й и преварявах вода - вече не стерилизирам и давам извона вода. Детето ми буквално порастна на морето /и аз/ - там пролази хубаво, започна да се изправя по мебелите и да се придвижва, научи много нови думички, контактува с много различни хора. Морето много й хареса, къпеше се без страх, играеше на пясъка. На плаж ходехме от 9.00 до 10.30 и понякога след обяд от 17.30 или 18.00. Люшкахме се на люлки, пързаля се на пързалки /с помощ разбира се/, пускахме се аз и баща й заедно с нея на онези големи надуваеми пързалки
Вдетенихме се! Бяхме на Равда, но всеки ден се разхождахме - или до Несебър, Слънчев бряг, Поморие, Ахелой, Св. Влас. Тя разглеждаше всичко и й беше много интересно.
На морето дори си позволих да й поръчвам за закуска малко филийка с леко запчен кашкавал
/имам огромно доверие на хотела ни да подчертая/,иначе разбира се по заведения тя не се е хранила, бяхме се запасили с пюрета от София, но се оказа, че на морето има доста добре заредени магазинчета. Там тя започна да прояваява интерес към нашата храна, а аз се бях притеснила, че ще кара цял живот на Хип. Още от първия ден след прибирането, тя яде домашна супа специално за нея приготвена, сега има манджа и три дни не е яла пюретата
Наистина детето ми се промени и порастна.
Не хвана никакви вируси, никакви разстройства, никакви обриви и т.н. Чудя се защо на майките в градинката педиат. им казали да не си водят децата на море? Ако предварително се подготви човек, бъде внимателен и отговорен, мисля, че в общия случай ще си изкара добре на морето и без проблеми.
Ами това е в общи линии, мога и още да напиша, ама кой ще чете
Пожелавам на всички една прекрасна почивка на море или планина, без проблеми и болни дечица!
Бъдете здрави!