Честита нова тема!!!
Докато се наканя да пиша и вие сти изписали 4 страници
Относно ФМ: В 12 седмица и 0 дни, доктора при който ходя на ЖК (частен кабинет, но работи със здравната каса) ми прави така да се каже 1-ва ФМ, видя че имаме кост на нослето и измери нухалната гънка 1.5 мм. На следващия ден ми каза да отида в МД за БХС. Тогава доста се учудих защото седмица преди това бях на преглед при д-р Благоева, която преглежда в клиниката на д-р Владимирив. Та тя ми каза че не се прави ранен БХС още ... били връщали от МД ... дрън-дрън. Така че, аз отидох и си направих ранния БХС.
После в 16 седмица и 0 дни бях на ФМ при доц. Томова всичко беше ок. Единствено измери девойката 6 дни по-голяма, но и ние с таткото сме едри и високи особено таткото 205 см, каза че е нормално и ние не сме били малки. Изрично питах доц. Томова трябва ли да правя 3-та ФМ и тя каза че според нея всичко е нормално и не е необходимо, само ако доктора който ме следи види нещо притестително в следващите месеци и ме посъветва че е необходимо да ме види друг специалист тогава. Друго което ми обясни че после плода става голям и може да се видят само дребни неща, най важна и информативна била 2-та ФМ и т.н. Така че не мисля да правя 3-та ФМ.
Моето мнение е че, ако няма проблеми няма смисъл само излишни разходи. Доктора при който ходя ме гледа всеки месец на ехограф и си плащам. Знам че ми се полагат 2 по каса, но той каза че последните месеци когато почна да ходя на 2 седмици тогава няма да плащам два от прегледите. Още немога да се ориентирам къде ще раждам. От другия месец почвам да ходя и при Благоева по-редовно. За сега съм се спряла на бившата ТК и Шейново и се чудя.
Мислех да питам д-р Попов (Шейново), той ме оперира дали се занимава и с раждания. Другия вариант е д-р Благоева (ТК), 2 колежки и жената на един колега родиха при нея и са доволни.
Моля ви за съвет, най малкото за болницата.
В Шейново съм лежала 2 пъти, когато ме оперираха и сега във началото на 2-я месец плодния сак се беше отлепил.
За витамините:Фолиева киселина почнах да пия още когато се лекувах с диферелин преди година и половина с почивки. Пих я до края на 3 календрен месец или до края на 13 г.с. Според доктора от ЖК се пие до края на 12 семица, а според д-р Благоева до края на 15 седмица.
Витамините за бременни ми казаха и двамата да пия след 3 лунарен месец. Като ми казаха различни схеми 20 дни прием - 20 почивка и 30 дни прием - 15 почивка.
За флоурните таблетки пак и двамата ми казаха след 20 седмица, питах и зъболекарката ми и тя каза след 20 седмица. Препоръча ми зимафлоур или флоурин.
Пак стана дълго извинявам се ама
или пиша или непиша изобщо.