0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #160 -: Юли 22, 2008, 17:57:08 pm »
Благодря за топлото посрещане и сигурно сте прави, но може би ми трябва време! А иначе можете ли да ми кажете в коя седмица трябва да се чуе сърчицето на бебчето?
« Отговор #161 -: Юли 22, 2008, 18:09:10 pm »
   Вики, ние с теб сме май с един и същи термин ако гледам лентичката. Няма да мога да ти помогна със съвет защото при мен положението май е подобно  :D. Преди наляво си спях много добре, но от една седмица не мога нито на ляво, нито на дясно, боли ме, дърпа ме, въздух не ми стига  :D, но остана малко. гледам и през деня да подремвам колкото мога, за да наваксвам нощното недоспиване. Пожелавам ти леко раждане и едно сладко здраво бебенце. :D Аз вече се нагласих, че който спал спал....  :wink:
И аз като теб през деня гледам да дремвам ама пак не е пълноценен съня  :? какво да правим....малко ни остана само дано всичко мине както трябва това се моля.... :wink:..., а като лежиш наляво или надясно боли ли те ниско долу съответно на която страна си легнала(дано съм го написала като хората за да ме разбереш ) :wink:)
И на теб желая леки дни до края и здраво бебче на финала! :D
  bo   :welcome_1: желая ти прекрасни 9 месеца !!!
*
« Отговор #162 -: Юли 22, 2008, 18:11:53 pm »
Благодря за топлото посрещане и сигурно сте прави, но може би ми трябва време! А иначе можете ли да ми кажете в коя седмица трябва да се чуе сърчицето на бебчето?
7-8г.с.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #163 -: Юли 22, 2008, 18:38:31 pm »
Мини, в 20-22 г.с. май се правеше ФМ + фетална кардиоехография, такъв спомен имам, така че няма смисъл да ходиш и в 18, според мен :)
А ти предния път прави ли БХС?
аз такова животно не съм пускала :oops:

не, със Стефания не пусках
обаче три месеца след като родих, първата ми братовчедка роди бебе със синдром на Даун и някакси сега се чувствам длъжна да го направя  :?

бо, много се радвам да те видя тук
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #164 -: Юли 22, 2008, 18:40:49 pm »
Честито, bo!
Прекрасни и безпроблемни бременни месеци ти желая!
*
« Отговор #165 -: Юли 22, 2008, 20:46:48 pm »
фреши и аз съм така - кръст не ме боли, но вече определено не знам кой орган къде ми е :))
бо лека и безпроблемна - и аз се зарадвах истински и пълноценно едва след феталната в 18 седмица, до тогава все имах разни притеснения или по-скоро смесица от емоции, сред които е трудно да кажеш дали точно щастието преобладава.
*
« Отговор #166 -: Юли 22, 2008, 21:14:49 pm »
BO Честито и лека бременност. При нас сърчицето се видя между 7 и 8 седмица.

mini Аз също правих само първия БХС в 12 седмица и 0 дни, казаха ми в лабораторията като взимах резултата, че щом резултатите от първия са добри не е нужен втори. Първия дава 90 % точност, докато при втория е от 60% до 80% точността.
По-важна е ФМ, на нея доц. Томова обясняваше какви са външните признаци на синдрома на Даун и как при нашето бебе няма такива. ФМ ми беше ок и даже я питах дали трябва да правя още една за която бях чела 22-24 седмица и тя каза че не е необходимо щом не е видяла нищо притеснително.(моята беше в 16 седмица и 0 дни)
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 21:16:56 pm от Малина »

*
« Отговор #167 -: Юли 23, 2008, 09:17:00 am »
bo, радвам се че се присъединяваш към отбора на растящите коремчета! Добре дошла в темичката, безпроблемна бременност ти желая и по-малко притеснения!

« Отговор #168 -: Юли 23, 2008, 09:26:42 am »
Като гледам за това БХС, което сте правили и ме хваща страх. Гледам да не мисля какво може да стане, но то си ми е постоянно в главата. Казаха ми, че с многоплодна бременност не се прави БХС, защото резултатът няма да е верен. После не правихме и ранна ФМ, защото загубих двете бебета в 14 г.с. и всичко се завъртя около този проблем. Едва в 19 г.с. ми правиха ФМ, но нищо съществено не разбрах за рисковете. Бебето било добре и толкова. А нухалната гънка така и не я гледахме. Тук има момичета с предишна успешна бременност и казват, че са били по-спокойни като не е имало форуми и толкова информация, но да ви кажа и неизвестността си е много подтискаща.
« Отговор #169 -: Юли 23, 2008, 10:51:18 am »
Здравей Бубе,
щом в 19 г.с. не са видели нищо обезпокоително на ФМ, значи всичко е ОК. Според мен сте гледали тогава и нухалната гънка, просто ти не си разбрала. БХС не е толкова точен, защото се базира на статистически методи и вероятност за грешки. Хубаво е да се направи, но това е по-скоро превантивно изследване. Най-сигурна е амниоцентезата, но тя се прави само ако БХС покаже лош резултат.
Абсолютно си права за доброто старо време,когато нямаше форуми и нямахме информация. Аз лично бях много по-спокойна и по-малко фаталистка преди 9 г., когато бях бременна с дъщеря ми. Не знам кое от двете състоояния  е по-добро. Сегашното или предишното....Аз сега толкова съм се зомбирала по тези форуми, че всеки ден търся под вола теле и само си мисля лоши неща.
А някога вятър ме вееше на бял кон...е а и тогава бях едва на 26.

Хубав ден и се наслаждавай спокойно на бремеността си.
« Отговор #170 -: Юли 23, 2008, 11:03:51 am »
Благодаря! Божа работа как ще се развият нещата, но аз силно се надявам нашето бебе наистина да се роди здраво. Засега само радост ни носи, та се надявам да продължим в този дух :)
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #171 -: Юли 23, 2008, 11:56:22 am »
Абсолютно...Божа работа си е...Аз не си позволявам лоша мисъл да ми мине през главата - дори докато лежах един месец и кървях нон стоп...и хич не се знаеше какъв ще е изходът...Непрекъснато си повтарям и се навивам, че няма да има повече проблеми, че ще имам най-здравото бебе на света.
Една приятелка ми даде този съвет още преди да забременея. Каза ми: Повтаряй си всяка нощ на  ум преди да заспиш, че си бременна, внушавай си, че е станало, мисли само положително. Може и да се надъхвам, но започнах на 1-ви март с позитивното мислене и на 17-ми март разбрах, че съм бременна (при доказан лутеинизирал фоликул след инсеминацията).
Затова милички, не позволявайте черните мисли да затъмнят най-прекрасните моменти на така чаканото щастие! :D
« Отговор #172 -: Юли 23, 2008, 12:35:27 pm »
Здравей Бубе,
щом в 19 г.с. не са видели нищо обезпокоително на ФМ, значи всичко е ОК. Според мен сте гледали тогава и нухалната гънка, просто ти не си разбрала. 

Не за да всявам паника, но по това време гънката вече не се гледа, защото резултатите на такъв късен етап не са показателни.  Има други неща по това време, които биха дали индикация за евентуален проблем, които щом не са споменати значи мислим позитивно и считаме, че проблем няма.  Освен това, третата фетална морфология, която много момичета правят в 30-32 седмица също не е особено необходима.  Според д-р Марков, много малко са нещата, които могат да се появят между втората (до 23 г.с.) и евентално третата фетални морфологии и предвид незначителната възможност за това той поне на мен не ми я препоръча.
*
« Отговор #173 -: Юли 23, 2008, 13:17:44 pm »
Не за да всявам паника, но по това време гънката вече не се гледа, защото резултатите на такъв късен етап не са показателни.  Има други неща по това време, които биха дали индикация за евентуален проблем, които щом не са споменати значи мислим позитивно и считаме, че проблем няма.  Освен това, третата фетална морфология, която много момичета правят в 30-32 седмица също не е особено необходима.  Според д-р Марков, много малко са нещата, които могат да се появят между втората (до 23 г.с.) и евентално третата фетални морфологии и предвид незначителната възможност за това той поне на мен не ми я препоръча.

И аз подкрепям по-горното. На нас също не ни препоръча трето посещение.
« Отговор #174 -: Юли 23, 2008, 13:24:35 pm »
Принцеске, може и да си права за нухалната гънка. На мен специално д-р Марков ми я гледа и измерва в края на 12 г.с. и тогава ме прати на ранен БХС. Предвид резултатите, нямаше нужда да правя БХС във втория триместър. А на втората ФМ наистина не си спомням точно дали сме говорили за транснухална гънка, но си спомням, че доц. Томова на няколко пъти, оглеждайки бебето казваше: "Ето това е косвен белег, че няма хромозомни аномалии". За третата морфология през 30-32 г.с. и аз мисля да не я правя, защото според доц. Томова няма особена нужда, при условие, че на първите 2 всичко е било наред.
Но е важно и да мислим положително и ад вярваме, че лекарите, при които  ходим гледат всичко прецизно и няма повод за притеснение.
*
« Отговор #175 -: Юли 23, 2008, 15:09:11 pm »
Здравейте момичета!!! От толкова много време не съм влизала тук!!! поради "кадърността" на нашия интернет доставчик (бол.бг)почти месец нямахме нет, изгоря ни лан-картата, добре че компютъра не замина, та сега влизам само за малко :) от служебния комп :)
Честито на всички нови бъдещи мами, желая ви леки 9 месеца!!!! нямах време да изчета всички теми, искам да пожелая леко раждане на тези от вас, които са на финала!! видях, че сте разисквали въпроса за стриите. понеже моята кожа е склонна към такива неща, от скоро се мажа с кремче, но не съм от най-редовните :oops: взех си от българските, на "Дева", малко е гъст като консистенция и труно попива,ама това е положението.
аз все още съм на нокти. нали бях контактна с болен от заушка, и до края на месеца ще тръпна :? иначе с нас всичко е наред, дай Боже да продължаваме все така :) Бебо е почти 0,500 кг, доста шавлив е станал, но това ме радва адски много. искам да ви попитам как се справяте с подуването на краката. от жегата моите все още се подуват съвсем леко, и то вечер, но ги чувствам много топли, направо врящи и постоянно ги поливам със студена вода. една приятлка ми каза да ги вдигам на високо, ама аз да стане това трябва да легна по гръб, а нали не е хубаво да се лежи по гръб...та се чудя вие как се справяте??
толкоз от мене, дано скоро оправим проблема с интернета, за да мога да влизам по-често!!!  :bighug: на всички!!!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #176 -: Юли 23, 2008, 15:45:17 pm »
Освен това, третата фетална морфология, която много момичета правят в 30-32 седмица също не е особено необходима.  Според д-р Марков, много малко са нещата, които могат да се появят между втората (до 23 г.с.) и евентално третата фетални морфологии и предвид незначителната възможност за това той поне на мен не ми я препоръча.
Според мен на третата ФМ вече не се гледа за генетични др. подобни аномалии с цел прекъсване на една такава бременност. След 32 седмица плодът е вече бебе, което може да оцелее дори и без ковьоз. Може би целта е последен оглед за неща, които трябва да се имат предвид при раждането и за които неонатолозите трябва да са подготвени. След 32 седмица плодът вече се гледа много по-трудно. Костите на майката пречат.
Но дали е оправдана цената на това изследване, което ако се нарича фетална морфология струва 65-100 лева, а ако се нарича само преглед си е на нормална цена, не знам.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #177 -: Юли 23, 2008, 20:04:26 pm »
Дианка, не бива да се лежи по гръб, но аз наистина си слагам една твърда и дебеличка възглавница и в една U-образна поза си лягам. Ако не ти е голям корема, може и да не изпитваш дискомфорт от притискането на кухата вена при лежане по гръб. През деня постоянно си качвам краката по столовете, но ако ти си на работа, не знам как би го правила :)

За ФМ доста изчетох. И за амниоцинтезата и т.н. Аз съм на предплатен пакет за следене на бременността и цената не ме тревожи, но 32 г.с. вече наистина е без значение дори и да има нещо нередно. През цялото време съм положително настроена (само с трите бебета бях в ужас как ще насмогнем финансово. Странно, тогава не ми дойде наум дали ще мога да ги износя), но нали всички си минаваме през дежурните за състоянието ни тревоги...
« Отговор #178 -: Юли 23, 2008, 20:14:27 pm »
Елма, вие двете с FreshBreeze сте ми над категорията :D по борбеност и оптимизъм, та аз тук си говоря за едни по-скромни преживявания :D
« Отговор #179 -: Юли 23, 2008, 20:42:33 pm »
И аз като теб през деня гледам да дремвам ама пак не е пълноценен съня  :? какво да правим....малко ни остана само дано всичко мине както трябва това се моля.... :wink:..., а като лежиш наляво или надясно боли ли те ниско долу съответно на която страна си легнала(дано съм го написала като хората за да ме разбереш ) :wink:)
И на теб желая леки дни до края и здраво бебче на финала! :D

Вики, да имам подобни болки ниско долу, когато лежа на една страна. Даже от две седмици, когато съм права понякога имам една болка ниско долу, която не знам как по-точно да обясня, но е нещо като болка от мускулна треска или придърпване или не знам как да обясня  :D

Во, добре дошла и само положителни мисли и успех!

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!