Здравейте момичета,
и аз да ес отчета след днешната ЖК. Този път не ме гледаха на видеозон, а само записвахме тоновете на бебчето. Госпожицата се чувства добре, скача и се движи. Матката ми е спокойна, без контракции. Дано да е така до края. Мериха ми кръвното - 110/70. Пуснах и контролни изследвания, че бях правила в началото на 4 месец: ПКК, утайка, кр. захар, желязо и обикновена урина. В урината се оказа, че имам единични бактерии и 7-8 левкоцита на поле. Докторката поиска утре да пусна стерилна урина, за всеки случай. Аз нямам никакви оплаквания при уриниране. Не знам откъде цъфнаха тия гадинки, дано стерилната урина да е добре. Иначе ПКК е наред, само хемоглобина е малко нисък - 112. Следобяд чакам да излезнат и стойностите на желязото и лекарката ще реши какво да правим. Ако желязото е в норма няма да се наложи да приемам нищо допълнително, ако не е трябва да приемам таблетки. Учудвам се, че хемоглобина ми е паднал, при условие, че преди 3 месеца беше 128. Може би ще трябва да увелича яденето на месо, че аз карам повече на зеленчуци, плодове и постни манджи. Това е засега от мен, ще пиша пак като имам новини.
Малко съм притеснена за този хемоглобин и урината, ама това да с апроблемите...Бели кахъри....
за хемоглобина.......просто в края на бременноста си пада повече и по-бързо
аз ям много месо и по принцип хапвам много и разнообразна храна......почти през цялата бременност си поддържах хубав хемоглобин около 120 ,и то без витамини и други........но около 30 гс ....изведнъж спадна и като цяло започнах да се чувствам много отпаднала......и определено се оказа че има нужда от витамини е желязо
за единични левкоцити.......не се притеснявай.....по-важнато е стерилна урина да е наред
.......ако има някакви съмнения,вземи си направление и няправи консултация с нефролог,при бременни често се случва да има леки бъбречни проблеми