0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #180 -: Юли 23, 2008, 20:46:15 pm »
Елма, вие двете с FreshBreeze сте ми над категорията :D по борбеност и оптимизъм, та аз тук си говоря за едни по-скромни преживявания :D
Еее, ама Бубе, тук няма категории, нали всички се стремим да бъдем щастливи. Оптимизмът и положителното мислене само може да спомогне :D :D :D То по принцип и аз съм си голяма бъзла :oops:, ама нали се опитвам от известно време просто да не допускам мрачните мисли. Със старание става :wink: :D
*
« Отговор #181 -: Юли 23, 2008, 23:20:28 pm »
Освен това, третата фетална морфология, която много момичета правят в 30-32 седмица също не е особено необходима.  Според д-р Марков, много малко са нещата, които могат да се появят между втората (до 23 г.с.) и евентално третата фетални морфологии и предвид незначителната възможност за това той поне на мен не ми я препоръча.
Според мен на третата ФМ вече не се гледа за генетични др. подобни аномалии с цел прекъсване на една такава бременност. След 32 седмица плодът е вече бебе, което може да оцелее дори и без ковьоз. Може би целта е последен оглед за неща, които трябва да се имат предвид при раждането и за които неонатолозите трябва да са подготвени. След 32 седмица плодът вече се гледа много по-трудно. Костите на майката пречат.
Но дали е оправдана цената на това изследване, което ако се нарича фетална морфология струва 65-100 лева, а ако се нарича само преглед си е на нормална цена, не знам.

Както наскоро бях писала,в 32 седмица се проверява на доплер дали се снабдява добре матката и плода. Особено важно е за жени с вродени фактори за тромбофилия. Ако нещо не е наред детето може да се извади по-рано и да се спаси. Аз лично нямам никакви съмнения дали трябва да дам 60 лв за доплер (толкова струва във "Фемина" при д-р Димитрова)при положение, че мога да загубя бебето в 8 илли 9 ия месец, както се случи напр. миналата година на една колежка, с която работим в една стая.
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 23:22:41 pm от gabi32 »

« Отговор #182 -: Юли 24, 2008, 13:08:03 pm »
Елма, вие двете с FreshBreeze сте ми над категорията :D по борбеност и оптимизъм, та аз тук си говоря за едни по-скромни преживявания :D

Еех, ако можеше да надникнеш какво ми е сега в главата, нямаше баш с мен да се сравняваш :lol: Може би съм по-спокойна за самата бременност, защото въздух не мога да си поема от проблеми със собственото ми здраве.

И аз доста се чудих, защо Марков ми определи час за трета ФМ (30-та гс), след като на първите две всичко е много добре, но сега с постинга на Габи се досещам, че може би това има предвид - аз съм с хомозиготна мутация МХФР, за която не мога да взимам никакви мерки (фракси) заради продължаващия да ме мъчи улцерозен колит.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #183 -: Юли 24, 2008, 13:46:55 pm »
Нали си мерим коремите и термините, та се сетих, че в това няма какво да се мерим :D
Сериозно, нали чета как сте стигнали до тук и как протичат нещата при вас. Аз благодаря на Бога, че учудващо леко стигнах до тук и че такава ми е и бременността (много чукам на дърво :)). Дано всички бъдещи мами тук извървят по-леко пътя до срещата с техните мечти! Това имах предвид.
« Отговор #184 -: Юли 24, 2008, 14:30:50 pm »
Момичета ние да се отчетем :
Днес ходихме на консултация би трябвало да е последна но док. каза ако не съм родила до термина на 07.08 да отида за да се видим,бебо е добре всичко е наред вече сме 3кг.650гр.  :D едрички сме  :wink: ,помаха ни с ръчичка  :lol: ....вече нямам търпение да се роди! :D
Лек ден на всички ви! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #185 -: Юли 24, 2008, 17:24:33 pm »
да ви се оплача аз сега, микоплазмата положителна
МБ е ок с изключение на гадната кандида, ама тя при мен май си е хронична, със Стефания пак лекувах  :? :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #186 -: Юли 24, 2008, 21:03:08 pm »
Интересува ме какво е положението, ако имам висока глюкоза. Вчера ходих до болницата да си взема епикризата, то не че ми трябва, но ме интересуват резултатите. Направо умирам от яд, никой не го е еня за нищо, другите резултати не знам как са, нямам референтни, но видях само, че глюкозата ми е над норма. Другата седмица ще направя ТСХ и захарен профил и тогава ще се обадя на Тодорова за всичко на куп, но до тогава може ли някой да всее яснота. На всичкото отгоре ще си ги платя, защото според поредния нов гинеколог, който имаме всичко ми е наред и няма нужда от изследвания. Аман от разбирачи. :x :x
Мини, туй ми се струва сериозно бе. Дано се оправят нещата.
*
« Отговор #187 -: Юли 24, 2008, 21:10:44 pm »
Цитат
какво е положението, ако имам висока глюкоза
Кръвната захар по време на бременноста ли ти се увеличи или и преди си имала проблеми?
Има опасност от развитие на гестационен диабет-ако се увеличи по време на бременноста.
Колко ти е стойноста?
Защо не пуснеш ново изследване-задължително на гладно и вечерта преди изследванетосъщо избягвай сладки храни .
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #188 -: Юли 24, 2008, 21:28:14 pm »
Мери, ако не са спазени изискванията за иследването, може да е просто грешка. Каква е стойността на глюкозата? Като ти направят профила, тогава ще стане ясно дали наистина има проблем.По принцип по-високата захар обуславя появата на гестационния диабет, който не е притеснителен толкова, повишава се само теглото на бебето, което е предпоставка за секцио.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #189 -: Юли 24, 2008, 23:13:44 pm »
А глюкозата, различна ли е от захарта? Стойностите са ми 6,3 при горна референтна 5.8.
Мпия, по принцип имам проблеми с тия работи още от преди, в момента пия метформин. Захарта не ми е била висока, но пък инсулина ми е доста над нормата.
Гане, ми аз пусто затова се притеснявам, бебо върви малко по едричък.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #190 -: Юли 24, 2008, 23:27:18 pm »
Различни неща са, Мери. По принцип не е добре, че е толкова висока захарта, но като направиш профила, след като си спазила всички условия, д-р Тодорова ще ти каже какво да правиш. Това че е едър, не е толкова фатално, по-скоро върви към секцио, важното е да задържиш захарта ниска. Хубаво е освен за кръвната захар да направиш и за инсулинова резистентност, за да видиш как вървят там нещата и да се консултираш с д-р Тодорова. Освен това, ако не си на диета, освен лекарствата, хубаво е да почнеш - без бял хляб, сладки неща, по-малко въглехидрати. Изобщо, храни, които да повлияят на захарта, да избягваш.
Стискам палци всичко да е наред!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #191 -: Юли 24, 2008, 23:40:05 pm »
Дано не е толкова лошо положението, ще видя какво ще каже и Тодорова. Имам малко надежда евентуално да не съм спазила условието преди това, баси от предната седмица е, а не помня. Аз не знаех, че ще ми вземат веднага кръв.
Не съм на диета, но ям много плодове, а зимата Тодорова направо ми ги забрани, само по 1-2 ябълки. Предполагам, че може да оказват влияние, но те са ми основното ядене направо.
Бе то не може да мине, без да нямам за какво да се притеснявам.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #192 -: Юли 24, 2008, 23:50:18 pm »
Mary, забранила ти е плодовете докторката заради плодовата захар, независимо, че са плодове, захарта в тях си е захар, макар и не в класическия вариант и при проблем се ограничават. Сирене, месо, зеленчуци, яйца....
Стискам ти палци.

mini, надявам се да не е сериозно, успех!

Поздрави момичета  :)
« Последна редакция: Юли 24, 2008, 23:51:51 pm от Nina »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #193 -: Юли 25, 2008, 07:41:26 am »
Мери, грозде, банан, сливи - не яж. Можеш ябълки, круши, и изобщо плодове без висотка захарнос. Но грозде и стафиди задължително избягвай.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #194 -: Юли 25, 2008, 08:09:18 am »
Mary, когато бях на Аткинс, продуктите се отличаваха по гликемичен индекс- колкото по-висок, толкова повече въглехидрат, съответно в плодовете това е плодова захар, та от тях бяха забранени банан, диня, грозде.
Абе Таня, акушерката на доктора ми каза да не се шашкам, че другия път като отида, чак тогава ще ми назначат лечение, ама да ви кажа честно ме сърби да си пусна контрола в друга лаборатория за тази микоплазма, ама тук в Сз никъде не се прави. А при Даскалов се надявам да отида чак за ФМ в 22 седмица. В понеделник си чакам и другите изследвания /по касата/, да видим и там каква ще е хавата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #195 -: Юли 25, 2008, 09:22:16 am »
Здравейте мили момичета,
лека и безпроблемна бременност на всички.

Mary, преди с теб сме обсъждали темата за храненето при инсулинова резистентност/може и вече да не си спомняш, че аз отдавна не съм влизала/. Общо взето нивото на глюкозата е свързана с гликемичния индекс на храните които ядеш. Повечето плодове са много захарни-грозде, банан, диня, пъпеш, череши, ама за ябълките не съм съгласна.
Сега съм бременна в 23 гс/не съм си направила линийка, щото ... ами и аз не знам защо/,но ми е трудно без плодове.
Честно да си призная, като ме избие изяждам по един цял пъпеш. :oops:
Но може да се ядят тъмно червени плодове на корем-къпини, малини, боровинки и т.н
Само ми е чудно, защо още пиеш метформин.
На мен Стаменов ми го спря около 3 мес.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #196 -: Юли 25, 2008, 10:08:56 am »
Здравейте момичета!
 С огромно вълнение пиша за първи път в тая тема. Надявам се да ме приемете във вашите редички.
Леко бременеене на всички!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #197 -: Юли 25, 2008, 10:15:15 am »
everything_possible , добре дошла официално! :welcome_1:
Желая ти възможно най-леките месеци до края и повече време вкъщи :D
*
« Отговор #198 -: Юли 25, 2008, 10:18:18 am »
Здравейте момичета!
 С огромно вълнение пиша за първи път в тая тема. Надявам се да ме приемете във вашите редички.
Леко бременеене на всички!

Добре дошла!
Много се радвам да те видя тук.
Лека бременност!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #199 -: Юли 25, 2008, 10:19:57 am »
Благодаря за топлото посрещане и за милите думи!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!