0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #200 -: Юли 25, 2008, 10:23:26 am »
everything_possible, ЧЕСТИТО!
Много се радвам за теб! Лека и безпроблемна бременност! 
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #201 -: Юли 25, 2008, 10:24:26 am »
everything_possible, появи се най-накрая!!!  :wink:

Много хубава новина!
Честито! :D

:bighug:
« Последна редакция: Юли 25, 2008, 10:26:47 am от Kimi Raikkonen »
« Отговор #202 -: Юли 25, 2008, 10:59:34 am »
Здравейте момичета!
 С огромно вълнение пиша за първи път в тая тема. Надявам се да ме приемете във вашите редички.
Леко бременеене на всички!

Добре дошла !Много се радвам че си тук , лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала! :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #203 -: Юли 25, 2008, 11:27:26 am »
Всичко е възможно, нали!  :wink:
Лека бременност! Бъди щастлива.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #204 -: Юли 25, 2008, 11:54:14 am »
Честито everything_possible!
Много се радвам да те видя тук! Браво!
Леки бременни месеци и сладко, здраво пухче на финала!

Mary, моята захар също е на горната граница на референтните стойности 6.3 :( Не мислех, че е толкова сериозно - поне не ми представиха така нещата. Казаха ми единствено, че може би е инцидентно или съм яла нещо сладко вечерта преди изследванията (а аз не бях) и ще видим на следващите изследвания (след три месеца :balk_159:) как се развиват нещата. Според мен си е напълно възможно да е от плодовете - на мен това ми е единственото сладко, което ям. Отделно не ям бял хляб и нищо тестено. В началото на бременността кръвната ми захар беше 4.3. Буквално за месец се вдигна с две единици...
*
« Отговор #205 -: Юли 25, 2008, 12:39:05 pm »
Честито everything_possible!

Mary, най-добре се консултирай с Тодорова. Мен тя ме изпрати за въпросните изследвания при д-р Генова от МД, която беше уверена, че съм направила гестационен диабет през предишната бременност, защото Юлия се роди много голяма. Генова ми направо ОГТТ по всички правила-стоях глдна и жадна от предния вечер та до другия ден на обяд; инсулин, че даже и някакъв проинсулин изследвахме в Германия и за късмет всичко се оказа О.К. В противен случай бяха ми казали, че ще се наложи диета.

*
« Отговор #206 -: Юли 25, 2008, 13:25:52 pm »
Момичета, Вие какви витамини пиете?
Аз си взех Пренатал, и с учудване установих, че съдържат значително количество вит.А.
Та нали бил вреден за плода?
« Отговор #207 -: Юли 25, 2008, 13:49:57 pm »
И аз пия Пренатал, н одаже не съм и обърнала внимание на толкова голямата количество вит. А. Ама не вярвам да са го предозирали точно във витамините за бременни. Вит. А в нормални дози е нормален за бременните.
Абе, вече съвсем се обърках и аз.....

Весела събота и неделя на всички. Ние тръгваме за 3 дни към морето, пък дано да изгрее слънце и да си потопя голямото коремче в морето. :D

Честито и от мен everything_possible! Добре дошла в нашите стройни редици! Най-сладкото бебче на финала!
*
« Отговор #208 -: Юли 25, 2008, 14:04:04 pm »
Bo, everything_possible, честито момичета, лека и безпроблемна бременост! И най-хубавите бебоци на края!  :D

FIFILOTA,  много сме и тези дето не пием витамини, не ми предписаха, въпреки, че бях кльощава, а и забременях зимата.

Scarlet, идвай бързо на морето, времето е супер!
*
« Отговор #209 -: Юли 25, 2008, 14:16:01 pm »
Момичета, Вие какви витамини пиете?
Аз си взех Пренатал, и с учудване установих, че съдържат значително количество вит.А.
Та нали бил вреден за плода?

Аз съм на Центрум Матерна
Обаче въобще не съм поглеждала количествата на витамините.
*
« Отговор #210 -: Юли 25, 2008, 14:21:06 pm »
Аз ползвах Пренатал Формула на GNC и съм много доволна, все още ги пия докато кърмя.
*
« Отговор #211 -: Юли 25, 2008, 14:23:36 pm »
everything_possible добре дошла в темичката! Лека и безпроблемна бременност ти желая!

« Отговор #212 -: Юли 25, 2008, 14:49:31 pm »
Мини, кофти с тези гадини, но аз бих повторила за всеки случай на друго място изследванията и вече ако се наложи, лекувай каквото трябва!

Бубе, дай Боже бързо забременяване и безпроблемна бременност на всички, ама то това нашето не е оптимизъм, ами зор :lol: :lol:

Евритинг, добре дошла, лека бременност :D

Фифилота, и аз не пия витамини. Д-р Сигридов и д-р Гергов (ЖК) и двамата били против витамините по принцип, на мен ми бяха казали евентуално да си взема течните та Хипп, щото нали съм със заболяавне и постоянно разстройство, аз обаче се правя на разсеяна и не съм пила, щото си качвам нормално килца и се надявам да си усвоявам каквото трябва от храната.

Мари, неприятна работа. Дано при контролата да ти е ок захарта (нали ще я повториш за всеки случай). Все пак не ти е много над норма. Но щом имаш проблеми по принцип, бъди внимателна - ще правиш каквото трябва, ако се наложи. И на мен все ми е в главата този гестационен диабет, не знам защо, захарта ми е нормална (ама май можело и при нормална захар да имаш) - и моето бебе върви доста голямо. Според Сигридов съм нямала данни за г.диабет, ама мен все нещо ме мъчи съмнение, пък не се наканвам да направя обременяване с глюкоза.
Благодаря ти, Бени!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #213 -: Юли 25, 2008, 15:14:51 pm »
Фифилота, и аз не пия витамини. Д-р Сигридов и д-р Гергов (ЖК) и двамата били против витамините по принцип, на мен ми бяха казали евентуално да си взема течните та Хипп, щото нали съм със заболяавне и постоянно разстройство, аз обаче се правя на разсеяна и не съм пила, щото си качвам нормално килца и се надявам да си усвоявам каквото трябва от храната.

Фреши,и аз цяла бременност не съм пила витамините...и не усетих нужда до преди 1 месец......изведнъж се усети липсата.....така че лично мое мнение е в края на бременноста да се пият някакви по леки витамини

Мари,задължително се консултирай с Тодорова.....може да се наложи по-строга диета .при мен се получава обратно.......аз по принцип не съм фен на сладичко.....но вече всеки ден хапвам вафлички и тем подобни.....моята захар пада на около 3,4.....и ми става зле.

Bo, everything_possible привет момичета ,леко бременеене :)

« Отговор #214 -: Юли 25, 2008, 15:35:38 pm »
Честито на всички  присъединили се нови бременелки, лека и безпроблемна бременност до края!
Доста време нямах достъп до нета, покрай ремонта вкъщи и ми беше мъчно за всички вас.
По въпроса за витамините и аз цяла бременност не съм пила никакви, просто ми казваха, че няма нужда.
*
« Отговор #215 -: Юли 25, 2008, 15:46:18 pm »
everton виждам че ти остава още малко-леко раждане и незабравима среща с малкото съкровище.
« Отговор #216 -: Юли 25, 2008, 16:30:51 pm »
 :lol:Ами да времето накъся, но все още сме 2 в 1.
Благодаря ти за пожеланието, на теб лека бременност до края!
*
« Отговор #217 -: Юли 25, 2008, 16:50:46 pm »
ОГТТ вече не мога да правя, аз имам веднъж прием на глюкоза, за съжаление точно тогава прокървих, та всичко остана до взимането на първата кръв. Тогава щях да пускам и проинсулина и инсулина. Тодорова каза, че друго обременяване докато съм бременна, няма да правя, защото много се натоварвало нещо си и затова само захарен профил.
До сега въпреки проблемите с инсулина, захарта ми е била добре и сега изведнъж излезе нередност. И на мен от известно време ми се метлее тъпия гест. диабет, дано не съм права.
Мисля да пусна едно изследване другата седмица и след седмица още едно, за по сигурно.
Еverything_possible, честита бременност и добре дошла при нас.
« Отговор #218 -: Юли 25, 2008, 17:05:51 pm »
everton   хайде още малко ни  остана! :D леки дни до края и всичко да мине без проблеми! :D
*
« Отговор #219 -: Юли 25, 2008, 17:07:32 pm »
До тук съм изпила една опаковка Центрум матерна 30 бр. и от 10 дни взимам Пренатал. Ще ги взимам 30 дни и после почивка.  
Незнам дали имам нужда, но преди да забременея и до момента в който разбрах че съм бременна бях на диети в продължение на 6 месеца и свалих 23 кг. В началото на бременността ми падаше много косата и ноктите ми се цепеха, но ми казаха никви витамини първите месеци. Само фолиева киселина си пиех. Мисля да пия витамини но с почивки, пък каквото стане. Беба върви няколко дни напред, но и ние с мъж ми не сме малки и на ръст и на килограми. В крайна сметка каквото стане. Мисля че ги взимам с мярка и не прекалявам.