0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #140 -: Юли 22, 2008, 08:04:58 am »
mini, според Кременски скрининга в първи триместър е по-точен от този във втория, така че щом ти е добър резултата направо отивай на ФМ. И аз така направих.

adi, не може и да се сравняват въобще пълна и спинална ъпойка по отношение на влиянието на упойката върху бебето. При пълна упйка бебето на 5-тата минута мисля беше трябва да е навън, защото в противен случай хваща и него, появяват се усложнение, налага се обдишване и т.н. При спиналната този рск го няма и лекрите действат спокойно. Освен това си виждаш бебето веднага както при нормално раждане. За това в нормалните болници се ползва спиналната. Чувам от познати обаче, че в болници в по-малки градове, където явно нямат анестезиолози, които да могат да поставят спинална, все още масово се ползва пълната упойка при секцио.

*
« Отговор #141 -: Юли 22, 2008, 08:58:13 am »
Мини, в 20-22 г.с. май се правеше ФМ + фетална кардиоехография, такъв спомен имам, така че няма смисъл да ходиш и в 18, според мен :)
А ти предния път прави ли БХС?
аз такова животно не съм пускала :oops:
*
« Отговор #142 -: Юли 22, 2008, 09:05:32 am »
така е Габи, в по малките градове редовно се прави с пълна упойка секцио.незнам или липсват специалисти или това е практика.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #143 -: Юли 22, 2008, 09:51:43 am »
Вчера бяхме на ФМ при Максим Яков в майчин дом. В главичката на бебето се видя кистичка половин сантиметър, но той за сега ни успокои , че най -верочтно не  е нищо страшно, и след месец пак трябва да сме там, за да се види дали расте , ако не расте няма проблми, но  ако растяла неискаше да ми казва нищо. Някоя от вас имала ли е подобно преживяване, много съм уплашена. Видя се че е момченце.

*
« Отговор #144 -: Юли 22, 2008, 10:21:22 am »
Tamara, умишлено не споменах болницата, за да не се подразнят някои, че я рекламирам.
Да казва кой каквото иска! Болницата е АГ Болница "Селена". Раждах при д-р Даскалов. Ако раждам още един път, пак там ще е.

Фреши, в 27-ма седмица корема ми тежеше много. В 37-ма седмица се питах, защо в 27-ма не съм станала лекоатлетка.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #145 -: Юли 22, 2008, 10:30:36 am »
Ади, как при спинална катетъра остава в гръбнака за обезболяване???Наистина ли е така?При мен обезболяваха само с мускулни инжекции докато бяхме в реанимация.
Относно упойките няма проблем за поставянето.Аз съм с шипове и радикулит.Имам 4 спинални поставени до сега.
Тами, помоли и ще ти доставят.
nia72 аз доколкото знам с епидурална обезболяват нормалното раждане. За да се постави, първо се обезболява мястото на боцкането и после се поставя епидуралната. Като при епидуралната се оставя катетър, за да може да се обезболява по време на цялото нормално раждане. Когато и колкото трябва по преценка на лекаря.
При секцио се обезболява със спинална. Тя се прави с игла. Не остава катетър и няма нужда да се дообезболява два часа след това например. На мен ми сложиха аналгин още докато си бях под упойка и после дойдоха още веднъж да питат дали искам, ама понеже аз им казах, че не знам какво точно искам, те решиха че не е зор и не ми слагаха повече нищо.
Епидуралната се слага около най-външната  обвивка (дура мата или каквото е там) и няма никаква опасност от последствия след това. А за спиналната се дупчи тази обвивка (само най-външната, другите две - не). И при нея има опасност някаква течност нещо да сговняса и да предизвика главоболие след това.
Май това е всичко логично, което аз съм чувала за упойките.
Не съм чувала за спинална с катетър. Което обаче не значи, че не може.

А много странно ми се стори това, че в Майчин дом (Сф) не правили тест за упойки, защото използвали упойка, която няма данни за алергии. Това го каза главната акушерка. И аз нали съм си Тома Неверни два пъти я попитах дали е сигурна. После я попитах ако аз искам може ли да си направя такъв тест. Тя каза да си говоря с анастезиолога - можело ама нямало смисъл.

Иначе за Враца например (и по-скоро Мездра, защото там са лекарите) съм сигурна, че не правят спинална упойка. Секциото си е с пълна упойка. И аз съм чувала това за петте минути, в които трябва да се извади бебето, за да не се упои и то.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #146 -: Юли 22, 2008, 10:37:59 am »
аз раждах в МД София, никакви тестове не са ми правили освен за антибиотика.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Tamara

• 1662
« Отговор #147 -: Юли 22, 2008, 10:38:38 am »
Tamara, умишлено не споменах болницата, за да не се подразнят някои, че я рекламирам.
Да казва кой каквото иска! Болницата е АГ Болница "Селена". Раждах при д-р Даскалов.
А аз умишлено споменах Тина Киркова. Защото е типичен пример, как 5-6 мързеливи ннамкви си могат да съсипят имиджа и работата на доста добри специалисти.
Ако раждам още един път, пак там ще е.
Ами не се бави много, ще стискаме палци  :wink:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #148 -: Юли 22, 2008, 12:02:54 pm »
Момичета здравейте: не знам къде да пиша, за това ще пробвам тук. От вече  5 дни ми е доста зле по цял ден ми се гади, трудно намирам нещо което ми се яде, много съм изморена без да съм правила нищо, хич не се чувствам добре и пълноценна. Как да се справя ???  :oops:
DSC00102
« Отговор #149 -: Юли 22, 2008, 12:18:06 pm »
Valyoka ,за седмицата,в коята си е нормално да се чувстваш така.Казват,че това състояние може са продължи да края на първия триместър.

Почивай си,пии повече течности и се опитвай да хапваш поне мъничко.Няма всеки ден да ти е така зле.Аз забелязвам,че е на периоди.Примерно 4 дни зле,после съм добре.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #150 -: Юли 22, 2008, 12:26:59 pm »
Аз така се чувствах от папаверина.
Гадене, неразположения, раздразнителност, капризничене, то си е едно на ръка. Ама започна и метален вкус в устата, сърцетуп, виене на свят. Бяха ми изписали папаверин 2*1 и но-шпа 2*1. Оставих само ношпа 3*1 и след 2-3 дни се почувствах доста по-добре.
Помисли дали и при теб няма някакъв такъв дразнител. Разгледай страничните ефекти на лекарствата, които пиеш. Така поне ще си по-спокойна и ще знаеш от какво е.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #151 -: Юли 22, 2008, 12:38:28 pm »

Фреши, в 27-ма седмица корема ми тежеше много. В 37-ма седмица се питах, защо в 27-ма не съм станала лекоатлетка.

:lol: :lol:

Мини, аз правих само първия, троен БХС, втория го пропуснах, мисля да карам само на ФМ.

Тини, ще го имам предвид това за колана. Мен засега кръст не ме боли (ама има още сума време, де) - нали по принцип си имам проблеми с гърба и неправилна стойка, слабото място ми е гърба по-високо, кръстът засега държи. Иначе кила не съм качила много, от 50 съм на 55-56 сега -предимно корем, но сякаш самата матка ми тежи и ми приписка вътрешностите, така някак го усещам, ама може да има нещо общо и със страдащите ми черва от улцерозния колит .. ще трябва да се избута :D

Аника, в бгмама в отчетните за ноември, където се вяствам, имаше една мацка така, но при следващите ФМ се оказа, че кистичката намалява и прогнозата е да изчезне, така й бяха казали от самото начало, че вероятно ще изчезне, така че дано и при теб изчезне бързо!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #152 -: Юли 22, 2008, 13:35:32 pm »
Момичета нещо напоследък изобщо не мога да мигна нощем това с ходето до WC-то си е едно на ръка но сега болките в кръста са направо непоносими да не говоря че вече май и не мога да спя на една страна бебо явно не се чуства добре и започва да ме сритва ,тази нощ се опитах да спя полуседнала но като съм заспала и се събудих отново от болки в кръста  :? някой има ли същия проблем и как се справяте,дано не  звуча като някоя лигла но наистина това недоспиване ме измъчва много!
*
« Отговор #153 -: Юли 22, 2008, 15:02:59 pm »
При моето секцио, също бях със спинална упойка, но имах и катетър, чрез който ме обезболяваха първото денонощие. И съм доволна, т.к. не усетих никаква болка от раната или друго неразположение.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #154 -: Юли 22, 2008, 15:33:02 pm »
някой има ли същия проблем и как се справяте,дано не  звуча като някоя лигла но наистина това недоспиване ме измъчва много!
Не звучиш като лигла. Имайки предвид, че ти оставят само 2 седмици до термин... ще ти кажа как бяха нещата при мен.
С Марио последният месец беше ад. Исках да се роди, защото не бях сигурна като го извадят дали изобщо ще съм жива от недоспиване. Всеки ден бях по-изморена от предишния. Не исках да си лягам вечер, защото знаех какво мъчение ще до сутринта...
Когато се роди и не искаше да наддава, имаше претенции как да яде ми се искаше да го върнат обратно и като слониците да си го понося още две години и да се роди отгледано.
Имаше едно предаване, където някакъв доктор говореше за секциото. И вместо да каже че тези жени се нуждаят от 2-3 часа сън повече, каза, че се нуждаят от 2-3 часа сън. Мъжът ми се засмя и вика - ами събират ти се по толкова горе долу на денонощие.
Ама хубавото е че поне се наспиваш за тези 2-3 часа. А и на никой не му пука, че дремуцащ по градинките с количката.
На мен ми беше тежко, но повярвай, колкото повече ти е в корема, толкова по-малко дни ще се чудиш всичко ли е наред с бебето. Защо реве, добре ли яде, достатъчно ли пие или прекалява и всякакви други такива дивотии. Като се роди този сън се наваксва много бързо.
Съжалявам, че не мога да ти помогна с идеи как да се справиш с това.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #155 -: Юли 22, 2008, 15:55:01 pm »
Аз усещам много силни болки в кръста когато се заседя малко повече или залежа. След това като стана ми трябват поне 5 мин. докато се раздвижа. А понякога не мога да спа нощно време от болка, но не само в кръста, но и в корема. Нощното ходене до тоалетна е направо кошмар, ходя по минимум 4 пъти. А кръста ме боли още от 2-я месец, но напоследък стана много силна болка. А не мисля, че килата могат да имат някакво влияние, защото не съм качила много, до тук около 6 кг.
« Отговор #156 -: Юли 22, 2008, 17:04:21 pm »
   Вики, ние с теб сме май с един и същи термин ако гледам лентичката. Няма да мога да ти помогна със съвет защото при мен положението май е подобно  :D. Преди наляво си спях много добре, но от една седмица не мога нито на ляво, нито на дясно, боли ме, дърпа ме, въздух не ми стига  :D, но остана малко. гледам и през деня да подремвам колкото мога, за да наваксвам нощното недоспиване. Пожелавам ти леко раждане и едно сладко здраво бебенце. :D Аз вече се нагласих, че който спал спал....  :wink:

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
« Отговор #157 -: Юли 22, 2008, 17:19:43 pm »
Е момичета,ето ме и мен, от няколко дни се колебая да пиша или не, но вече се попрестраших! След повече от пет годишно чакане най-накрая съм бременна! Винаги съм си мислила, че това ще ме накара да се чувствам най-щастливия човек на света, но изобщо не е така. Не мога да свикна с тази мисъл и постоянно си мисля, че това не е истина. Искам да се радвам, а не смея! Незнам дали това е нормално?!! :oops: Напоследък настроението ми се сменя много често, постоянно ми се спи, а вечер, когато си легна се събуждам към три и край - няма заспиване! На 25ти влизам във втория месец и съм на преглед при д-р Персенска и силно се надявам, че когато видя бебо на екрана, това безпокойство ще изчезне!!!
« Отговор #158 -: Юли 22, 2008, 17:29:02 pm »
bo, едно голямо Честито :bighug:
Има време да се зарадваш. Леки оставащи месеци и без много тревоги!
*
« Отговор #159 -: Юли 22, 2008, 17:51:28 pm »
 bo добре дошла!
Повярвай-истина е!