Здравей!
Според мен във всяка клиника ще откриеш пропуски. Лично при Щерев не съм ходила, но съм посетила и д-р Владимиров, и д-р Стаменов. Благодарение на форума и момичетата научих за тези лекари. Миналата година се ориентирах към д-р Владимиров. Вече съм разказвала, че правим опити от 7 години, имам едно естествено забременяване в 4-та година, завършило със спонтанен аборт. През цялото това време сме се борили с хламидиална инфекция и може би затова докторът бе категоричен: тубарен ефект, т.е. лечението е ин-витро, може преди това да се направи лапароскопия за наличие на допълнителни проблеми /а не ми е проверявана проходимостта на тръбите досега, заради хламидиите/. Не ми и спомена за изследванията за антитела, за генетични, за вероятността от наличие и влиянието на хидросалпингс и т.н. На своя глава тази година си правих изследвания в Плевен и се оказа, че имам завишени стойностти на антителата, ниско FT4 и др.отклонения.
Тази година посетих д-р Стаменов. Той иска да направим цветна снимка след цикъла, но не ми направи микробиология, а пък и тези неясни резултати за хламидиите... Той не обърна никакво внимание на антителата, само обърна внимание на стойността на FT4.
Стана много дълго обяснение, но пиша всичко това заради извода, който направих за себе си : нужно е човек да си намери добър д-р, но в същото време трябва да бъде много добре информиран, за да изисква някои неща от него /дори да са хвърлени пари на вятъра, все са си в пъти по-малко от сумата за едно неуспешно ин-витро, например, а да не говорим за психическите щети/. Може би тези лекари имаха своите обосновки за едно такова поведение, но за една визита от 15-30 минути не е станало възможно обстойното разясняване на нещата от всичките им аспекти.
От тази гледна точка, дори и непрофесионални да са мненията тук, те са многоаспектни, което е чудесно!