0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

отново на кръстопът
« -: Февруари 08, 2006, 16:35:48 pm »
Здравейте момичета
Питам ви директно защото за пореден път съм на кръстопът. Ходя в клиниката на Щерев при доктор Савова. За първи път ми разясниха нещата горе долу човешки и ясно.Да но допуснаха съществени пропуски в лечението, който разбрах благодарение на вас. Прочетох добри неща и за доктор Владимиров от инвитро "София". Сега се чудя да започна ли всичко от начало при доктор Владимиров или да продължа със Савова. Моля за съвет. Някой ще каже това е твое лично решение. Да така е но повече време за губене нямам за да търся по метода на изключване, а също така и здравето ми не е нещо с което мога да правя повече експерименти. Наистина ви моля за вашето мнение, не за съчувствие , а за личното ви мнение. Вие кой бихте избрали
отново на кръстопът
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2006, 16:39:02 pm »
Между Савова и Владимиров бих избрала Владимиров. Но само ако изборът ми е ограничен между тях ;)
Вече съм избрала Стаменов www.invitro-bg.com  :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2006, 17:36:28 pm »
Не смятам, че ако отидеш при Владимиров ще започнеш отначало. Той признава всички изследвания.
*
отново на кръстопът
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2006, 17:45:18 pm »
Защо мислиш да се довериш отново на хора, които са пропуснали нещо в лечението ти. Само питам, нали мислим заедно.
В смисъл какви са мотивите ти да се върнеш при тях (Щерев имам предвид), а да не продължиш при Владимиров
В очакване ....
*
отново на кръстопът
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2006, 20:44:06 pm »
Здравей!
Според мен във всяка клиника ще откриеш пропуски. Лично при Щерев не съм ходила, но съм посетила и д-р Владимиров, и д-р Стаменов. Благодарение на форума и момичетата научих за тези лекари. Миналата година се ориентирах към д-р Владимиров. Вече съм разказвала, че правим опити от 7 години, имам едно естествено забременяване в 4-та година, завършило със спонтанен аборт. През цялото това време сме се борили с хламидиална инфекция и може би затова докторът бе категоричен: тубарен ефект, т.е. лечението е ин-витро, може преди това да се направи лапароскопия за наличие на допълнителни проблеми /а не ми е проверявана проходимостта на тръбите досега, заради хламидиите/. Не ми и спомена за изследванията за антитела, за генетични, за вероятността от наличие и влиянието на хидросалпингс и т.н. На своя глава тази година си правих изследвания в Плевен и се оказа, че имам завишени стойностти на антителата, ниско FT4 и др.отклонения.
Тази година посетих д-р Стаменов. Той иска да направим цветна снимка след цикъла, но не ми направи микробиология, а пък и тези неясни резултати за хламидиите... Той не обърна никакво внимание на антителата, само обърна внимание на стойността на FT4.
Стана много дълго обяснение, но пиша всичко това заради извода, който направих за себе си : нужно е човек да си намери добър д-р, но в същото време трябва да бъде много добре информиран, за да изисква някои неща от него /дори да са хвърлени пари на вятъра, все са си в пъти по-малко от сумата за едно неуспешно ин-витро, например, а да не говорим за психическите щети/. Може би тези лекари имаха своите обосновки за едно такова поведение, но за една визита от 15-30 минути не е станало възможно обстойното разясняване на нещата от всичките им аспекти.
От тази гледна точка, дори и непрофесионални да са мненията тук, те са многоаспектни, което е чудесно!
отново на кръстопът
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2006, 09:28:52 am »
Момичета питате ме защо бих останала при щерев. Защото имат добра апаратура и отношение. Бох сменила доктора защото без хормони(имам такива отпреди три години) и без хидротубация ме стимулираха. Да не говорим че след спермограмата на мъжа ми казаха категорично ИКСИ. Ние отидохме при Кацаров а той човека каза инсеминация.
Е това е. Затова е трудно решението ми
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2006, 09:36:06 am »
Ами това би трябвало да ти даде решението.
За Щерев - ПАРИ и ИКСИ.
Добра апараратура имат и другите клиники.
*
отново на кръстопът
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2006, 09:46:19 am »
Лали, остави, нека всеки взима сам решение къде да ходи... Всеки си има някакво вътрешно усещане и се осланя преди всичко на него.
отново на кръстопът
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2006, 11:28:31 am »
Само да попитам, какво разбирате под добра апаратура, изключвайки инвитрото? И с какво ни помага тя?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
отново на кръстопът
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2006, 12:11:26 pm »
Здравей,marianasiko.
Моето мнение е да се довериш на вътрешното си усещане за нещата.В ръцете на лекаря,който избереш,ще поставиш здравето на теб и бъдещото ти детенце,както и емоционалното състояние на теб и мъжа ти,така че три пъти мисли и един път избери.И не забравяй,че те също са хора(лекарите),всеки със своя характер и методи.Много е важно да имате взаимно доверие.Това е единственият начин да доведете нещата до край.
Смята,че специализираните клиники са на сходно ниво,така че по отношение на апаратурата не трябва да имаш притеснения.
Аз лично съм избрала д-р Стаменов за свой лекар и засега съм доволна.Но не спирам да чета и понякога да настоявам за неща,които той не ми е предложил.Смятам това за свое право и го отстоявам.
Желая ти от сърце да намериш верния Човек,да си паснете взаимно и да създадете и извадите на бял свят Малкото човече.Много късмет

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
отново на кръстопът
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2006, 13:05:19 pm »
Знаете ли реших един последен опит при Савова. Утре ще ходя ще и кажа какво е казал Кацаров и ще видя как ще реагира. Ще изискам хормони, хидротубация и цитонамазка. Дано не пропускам нищо. Ще попитам и за инсеминация. Ще видя как ще реагира и може би тогава ще взема решението си. Много се надявам да не бъркам отново. Днес личния ми лекар ми каза, че гинеколога трябва да ми даде направление за хормони и за ендокринилог, но след като те са частна клиника дали това е възможно. Някой знае ли. При всички положения ще пиша утре какво е станало. Ей така за да знаят и другите. Аз съм на мнение че това което съм преживяла трябва да го споделя за да не попадне и друг в моята ситуация. Пък всеки сам да вземе решението си. Благодаря момичета
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2006, 21:06:48 pm »
Хващам се на бас, че ще ти се скара.
Нейната позиция е, че много знаем и затова не става.
Лично на мен ми го каза.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
отново на кръстопът
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2006, 01:03:37 am »
Е защо беше нужно тогава всичко това?  :roll:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2006, 06:36:44 am »
Кое по-точно?
отново на кръстопът
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2006, 09:21:14 am »
Ами за да изясня за себе си нещата.
Като цяло никой не ми каза ходи там или не ходи там. Всеки каза довери се на себе си. Или все пак никой не може да каже със сигурност кой е добър и кой не. Значи трябва да продължа по метода на изключване. Лали ми загатна нещо което ще проверя още днес. Ще пиша отново не да ви занимавам с моите проблеми а да се знае кой лекар какъв е. Защото съгласете се, че това коства на всички ни много време, което понякога е ценно, и много нерви. Успех на всички
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2006, 09:30:03 am »
Аз  разбирам Мариана добре.
Тя иска да отиде в киниката на Щерев.
Нека отиде, няма лошо, може би това е нейният успешен път.
Понеже тя е една от нас, от нашия сайт, негласно иска предварително одобрението ни  да отиде там. :lol:
отново на кръстопът
« Отговор #16 -: Февруари 10, 2006, 09:46:51 am »
Цитат на: Lali
Хващам се на бас, че ще ти се скара.
Нейната позиция е, че много знаем и затова не става.

Лично на мен ми го каза.

....и аз мислех да напиша това.... :)  :(
А мислех, че само на мен така ми отговаря, щото тука и в дира четох все добри мнения за нея и си викам, пак ли аз съм толкова "конфликтна"?!
imam_vjara
отново на кръстопът
« Отговор #17 -: Февруари 10, 2006, 10:30:34 am »
Лали аз ходя там от три месеца.
Просто исках да знам като се абстрахираме съответно, че става въпрос за Щерев, и факта че може би лекарите са задължени да предлагат инвитро и икси, дали биха ми помогнали, защото изгубих доста време и не искам да започвам отново. Все пак съм разумен човек и мога да разбера кога се предлага една процедура от комерсиална гледна точка и кога е наложителна. Изясних за себе си този въпрос и засега не се нуждая от Икси. Днес ще го споделя с докторката и мисля че от отговора и ще зависи по нататъчното ми лечение и посещението ми при тях. Все пак за Икси всеки може да събере пари, къде от роднини къде заем, но дали това трябва да е първата стъпка при положение че има и по леки варианти. Аз вярвам на лекарите безрезервно, но благодарение на вас взех да се ослушвам. И лошото е че май се оказвате прави. Това ще проверя още днес и ще ви споделя. А Лали ти винаги си ми отговаряла с едно изречение, но винаги точно, ясно и коректно за което ти благодаря.
отново на кръстопът
« Отговор #18 -: Февруари 10, 2006, 16:26:28 pm »
Катастрофа, катастрофа
Да не ви разправям.
Точно в този момент не ходете там
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
отново на кръстопът
« Отговор #19 -: Февруари 10, 2006, 17:16:08 pm »