0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #20 -: Юли 30, 2008, 12:54:03 pm »
Ухааа! Ама знам как се чувстваш :D Страхотно, шокиращо, невероятно. Дай Боже да се окажете толкова, колкото желаете и да ви тръгнат нещата добре!
Хайде честита многобройна новина!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #21 -: Юли 30, 2008, 12:57:53 pm »
Ихаааа, двечки/трички - колкото толкова :D, живи и здрави да са, да върви всичко по мед и масло. Браво, Бо!!! :D :D :D
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #22 -: Юли 30, 2008, 12:59:25 pm »
Резултати от Малинов:
ТСХ - 2.047 при референтни стойности - 0.490-4.670
ТАТ - 1.3 при референтни стойности - <12 IU/mL
MAT - 120 при референтни стойности - <34 IU/mL
Новите резултати са
ТСХ - 1.19 при референтни стойности - 0.32-5.0
ТАТ - 1:320 при референтни стойности - 1:80
МАТ - 1:640 при референтни стойности - 1:80
Гане, аз нищо не разбирам от тези хормони, ама след като ТАТ е бил добре на първото изследване, логично е и на второто да е добре и 1:320 ми се вижда по-малко 1:80. А след като си правила вливания може и МАТ да е добре и 1:640 да е по-малко от 1:80.
Знаете ли как искам в тази тема на всички всичко да им е на 6.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #23 -: Юли 30, 2008, 13:01:57 pm »
Браво Бо! Колко е хубаво!!!

Гане, две седмици е малко време да има резултат след вливане на итралипид. Не се шашкай, МАТ не мога да се повлияят толкова бързо. След вливане на интралипид се прави контрола най-рано след 4 седмици. А пък се чудя и защо интралипид за висок МАТ? Аз лично вливах еднократно интралипид за повишени нк-клетки, а МАТ го боря със селен, аспирин протект и Лимфомиозот. Продължавай да се опитваш да намериш д-р Тодорова, тя ще ти помогне най-добре.
ТСХ ти е добро. Там нямаш проблем.
Успех!  
*
« Отговор #24 -: Юли 30, 2008, 13:04:08 pm »
bo това е страхотна новина :)
Браво.
*
« Отговор #25 -: Юли 30, 2008, 13:09:33 pm »
Бо, браво бе, това е прекрасна новина. Дано на следващият преглед всичко да е наред и да бъдете в пълен състав.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #26 -: Юли 30, 2008, 13:19:34 pm »
Браво Бо! Колко е хубаво!!!

Гане, две седмици е малко време да има резултат след вливане на итралипид. Не се шашкай, МАТ не мога да се повлияят толкова бързо. След вливане на интралипид се прави контрола най-рано след 4 седмици. А пък се чудя и защо интралипид за висок МАТ? Аз лично вливах еднократно интралипид за повишени нк-клетки, а МАТ го боря със селен, аспирин протект и Лимфомиозот. Продължавай да се опитваш да намериш д-р Тодорова, тя ще ти помогне най-добре.
ТСХ ти е добро. Там нямаш проблем.
Успех! 

Скарлетче
, аз имам Хашимото и високи НК клетки и затова е интралипида. Иначе и селен, и аспирин, и лимфомиозот пия. И Конова, и Тодорова препоръчаха спешно вливане на интралипида, за да не загубя бебето, а за имуновенина не могат да се разберат :? В Малинов препоръчаха 60 ампули, Тодорова 30 еднократно, а Конова 40 еднократно. И на мен ми е важно да видя как се движи МАТ, за да преценяваме дозите.  Размина ми се с положителните антифосфолипидни, та поне фраксипарина оттървах. Ще светна вече :lol:
Бо, честито! Да ти е на късмет и да върви безпроблемно! Пък колкото даде Господ - 2-3 важното е да сте добре!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #27 -: Юли 30, 2008, 13:40:48 pm »
Честита нова темичка!
Да се напълни с много нови бременелки, а някои като мен може би за последно пишат е нея :wink:. Е разбира се и после ще минавам през нея.

Гане, и аз за ТАТ и МАТ не мога да ти кажа по тези стойности,предполагам си ги правила в медилаб при д-р Николова или Медика.
Защо не пробваш да ги пуснеш пак в Зинвеста, там референтните стойности са:на ТАТ до 115 IU/ml;на МАТ до 34 IU/ml, на тсх до 4.2MIU/ml, ако не се лъжа, но няма такива като 1:80, аз там си ги правех. Дано да съм ти била в помощ.
« Отговор #28 -: Юли 30, 2008, 13:44:21 pm »
Гане и аз съм със същата диагноза. Свиркай си, няма да светнеш. Аз съм като подвижна аптечка, ама нали е важен крайния резултат. Няма да мрънкаме. Ние сме майки-героини. За интралипида наистина е било спешно. И при мен беше така, защото в първия месец нк-клетките се бяха вдигнали драстично до 20%. И на мен антифосфолипидните ми са отрицателни, та фраксипирина ми се размина, но заради една хетерозиготна генетична мутация (която д-р Тодорова сметна, че е проблем, а проф. Кременски даде заключение, че всичко е ок) ми изписаха и Весел дуе Ф. така, че и него си пия. Като се сетя за шепата лекарства и се чувствам гузна, че тровя малкото бебче, но от друга страна си успокоявам съвестта, че д-р Тодорова и Конова знаят какво правят.
Не слушай много, много имунолозите на Малинов. Или ги слушай с едно ухо. Мое мнение! А съм сигурна, че Тодорова и Конова ще стигнат до крайно общо решение - може би средно аритметично между 30 и 40 т.е. 35 ампули. Шегувам се :)
*
« Отговор #29 -: Юли 30, 2008, 13:45:51 pm »
Здравейте момичета,
Бубе, и при нас главичката върви малко по -малка и ни казаха, че е заради положението на бебето. Ама аз нали съм Тома неверни, и само се тръшкам от известно време. Мислех си, че няма други такива случаи.
Ганке, ако Малинов не приемат по куриер, аз съм наблизо мога да отскоча да ти ги занеса ако не намериш друг вариант.
*
« Отговор #30 -: Юли 30, 2008, 13:46:21 pm »
Честита нова темичка!!! :D
Пожелавам бързо да се напълни с още много
бъдещи мами!!!
На мацките които са на финала леко раждане и
прекрасни здрави бебета!!!
На бременелките леко да минава всичко, по-малко притеснения
и повече щастливи усмивки!!!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #31 -: Юли 30, 2008, 13:49:25 pm »
Евертон, точно при д-р Николова ги правих, че се познават с баща ми и мога да разчитам на резултатите, ама в крайна сметка нищо не излезе :? Ще си ги повтарям във Варна явно, ако има такива единици като в Малинов, че иначе ще се побъркам. :x
Скарлет, то и аз като тебе с шепата :lol: Моите са 15%, но това го откриха след като забременях. Та затова всичко е на бегом и по две :? А за Малинов, не ги слушам много много, ама д-р Сигридов пусто на тях вярва, та ми е терсене да лъжа и да крия. Пък за ампулите - каквото, това, важното е да решат крайна цифра, че да знам какво да правя :(
Фифилота, мерси. За сега чакам да видя д-р Тодорова какво ще ми каже, ако не ще търся варианти.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #32 -: Юли 30, 2008, 13:52:23 pm »
Размина ми се с положителните антифосфолипидни, та поне фраксипарина оттървах. Ще светна вече :lol:
Аз колкото повече чета, толкова повече се ошашквам. Добре де фраксипарниа не е ли  за тромбофилията? Аз нямам антифосфолипидни, а съм на фракси, първоначално през ден като редувахме с аспирин, а сега вече всеки ден.
Иначе за шепата хапове /9 на брой при мен/ и аз започнах да имам угризения спрямо бебето. Тъкмо се зарадвах, че спрях някой, то пък други започнах. Ама срам, не срам си признавам, че атенолола го спрях без да питам и да се допитам до някой доктор. :oops:
« Последна редакция: Юли 30, 2008, 13:54:34 pm от Mary »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #33 -: Юли 30, 2008, 13:55:48 pm »
Мери, на мен ми ги назначиха в Плевен. Казаха ми, че ако са положителни, ще се наложи фраксипарин или клексан. Не знам. Всичко това ми е толкова нова материя, че главата ми ще се пръсне от едно известно време. Просто слушам двете лекарки и вярвам, че няма да ме подведат.

« Отговор #34 -: Юли 30, 2008, 14:16:05 pm »
Вярвай им Гане! Няма да те подведат! Те са изключително отзивчиви и правят всичко, което е по силите им. Другото е божа работа!
*
« Отговор #35 -: Юли 30, 2008, 14:30:11 pm »
Аре да поуспокоя мамите с Хашимото  :D, нивата на антителата може би няма да влязат в норма до раждането, ще варират нагоре, надолу, ще се шашкате, обаче няма нищо страшно след като имате назначена правилна терапия. Вярвайте на лекарите си, иначе става страшно, ако пък не, сменете ги с такива на които имате доверие.  :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #36 -: Юли 30, 2008, 14:47:02 pm »
Здравейте отново на всички!Не съм писала отдавна понеже нямах интернет.Момичета аз ще правя на01.08 някакво изследване за вродени заболявания на плода.Моля ако сте запознати повече да ми обясните накратко за какво става въпрос. :oops:
*
« Отговор #37 -: Юли 30, 2008, 14:55:29 pm »
Здравейте отново на всички!Не съм писала отдавна понеже нямах интернет.Момичета аз ще правя на01.08 някакво изследване за вродени заболявания на плода.Моля ако сте запознати повече да ми обясните накратко за какво става въпрос. :oops:
Биохимичен скрининг ли имаш впредвид?
Като ти гледам лентичката трябва да е това.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #38 -: Юли 30, 2008, 15:54:13 pm »
Перде, аз съм от новите хашимотки, та затова се шашкам. още ми е нова материя :lol: Ама ще ми мине де.

« Отговор #39 -: Юли 30, 2008, 16:03:24 pm »
Пердето както винаги е много сладка! Е, точно тя ми отвори очите преди 2 години. И аз се бях оплела като пиле в калчища с тези антитела и тази щитовидна. Тогава и аз бях нова в тази материя. И си мислих, че морето е до колене....
Перде, благодаря ти още веднъж. Без теб щеше да ми е много по-трудно.