0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #80 -: Август 05, 2008, 17:28:01 pm »
Stelliana, стискам палци за леко и успешно раждане каквото и да е то. Аз лично, ако се поставя на твое място май бих избрала секциото без много колебание!  :crossfingers:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #81 -: Август 05, 2008, 17:40:20 pm »
Стели, аз преди време бях горе долу в твоето положение - като отидох да се запознавам с болницата и ме прегледаха и казаха - ти със сигурност няма да родиш нормално, давай да определяме дата за секцио. И аз като ревнах, много ми беше терсене, исках да е естествено и да е възможно най-близо до природното, за да мога да имам и кърма, но не би. Тогава докторката ми каза - тук идват и реват за секцио, а ти се чудиш. При все че имаш медицински показания. Аз не бих рискувала бебето и живота ти, само за да се каже, че си родила естествено. Много бързо се примирих. На самото секцио се оказа, че съм взела най-правилния избор за себе си и бебето си, защото имах много малко околоплодни води, той не се обърна до последно и щяхме да си отидем и двамата, ако бяхме опитали нормално. Не съжалявам нито за една минута за избора си. На 6-тия ден след изписването вече тиках количката по улиците, нищо, че беше зимата. А на втория ден станах сама и се раздвижих. Бебето е огромен стимул за по-бързото възстановяване. Ако имаш медицински показания - не се колебай. Важното е бебка да се роди жива и здрава!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #82 -: Август 05, 2008, 18:52:12 pm »
Стелиана ще се възстановиш много бързо. Не е лека операция да ти разпорят корема. Но когато излезеш от болницата ще можеш да си обгрижваш бебка.
Една приятелка ражда нормално и така я бяха избродирали, че шест месеца след това не можеше да си седне нормално на дупето. При секцио поне всичко е планирано.
Толкова много жени раждат със секцио. Едва ли на всичките свекървите им взимат бебета да ги гледат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #83 -: Август 05, 2008, 21:20:51 pm »
Всъщност, естественото родоразрешение не е чак толкова варварско и унижително за майката събитие. Аз искам да си раждам децата по начина, по който родих Стефания. Категорично съм против секциото от прищевки, ако има основателни медицински предпоставки- задължително, Мели беше писала някъде при кои условия е задължително секциото до колкото си спомням.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #84 -: Август 05, 2008, 21:44:12 pm »
Момичета да Ви питам , относно проблемите на щитовидната жлеза , понеже са ми неясни.
Вчера си пусках ТСХ  -2.35 при реф стойности 0.34 до 5.5.
Някъде бях чела , че това е висок резултат за бременни или желаещи деца. Нямам много доверие на ендокриноложката , а мисля че тук мога да разбера има ли проблем.
Ноември месец съм си изследвала този хормон и беше 1.47
Още като ми предписваше изследването ,док каза че трябва да ида на ехография задължително.
И още нещо има ли връзка този хормон с повишен пролактин, тъй като имам аденом на хипофизата и нормално от бременността сега е завишен.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #85 -: Август 05, 2008, 22:30:57 pm »
Всъщност, естественото родоразрешение не е чак толкова варварско и унижително за майката събитие.
Не е мини - нито е варварско, нито е унищожително. Би трябвало да се възстановиш много по-бързо. Но и секциото не е.
Самата аз реших да раждам нормално първият път. Контракциите не бяха толкова трудни за преживяване. Раждането при мен започна през нощта, така че не са ускорявали процесът. Имаше някакво обезболяване, но не и упойка. Много бързо стигнах до 8 см разкритие, когато болките спират.
При мен нямаше индикации, че нещата могат да се объркат, но се объркаха. Най-вероятно някаква деформация на таза. При спешно секцио обаче рисковете вече са повече и реални. Първо трудно се взима разрешение за такова секцио, второ всичко трябва да стане бързо...
А когато има съмнения, че може да има проблем и вероятността нещата да тръгнат в нежелана посока е по-голяма, не съм сигурна че рискът ще е оправдан.
Предполагам, когато си раждала нормално дори не си усетила кога си родила плацентата. Тук не става дума за болка. Но това си е доста отговорно. С детето вече всичко е ок, ти си доволна, но ако нещо не е наред с плацентата последствията може да са кофти. Не за бебето.
Не искам да плаша никого. Лекарите са там, за да предотвратят това.

За това смятам, че не е нужно да се страхува от секцио. Да се обвинява, че едва ли не е лигла, защото се налага да ражда като лиглите. Да нормалното раждане е по-естествено, иначе щяхме да се раждаме с цип на корема. По-лесно се възтановяваш. Но секциото не ти пречи да се грижиш за бебето. Чувстваш си шевът дълго време след това. Той си се обажда от време на време. Но не ти пречи да се грижиш за бебето.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #86 -: Август 05, 2008, 22:53:09 pm »
това е идеята на добрия доктор, Тамара, да различни до кога и до къде може да се стигне
моето раждане също започна през нощта- в 3 часа, пътувах 100 км с контракции на 7-8 минути, сложиха ми окситоцин, после епидурал, не разбрах, че раждам
надявам се никога да не ми се налага да изпитам що е то "спешно секцио", след мен ражда момиче, при което се случи точно това
усетих плацентата много добре, натиска за да я "родят" беше доста по-болезнен от самото раждане- видях я цяла целеничка- доктора ми я показа
по случая на Стиляна- снаха ми беше с калцирана плацента още доста преди термин, предизвикаха раждане 4-5 дена преди термин, раждането не беше от най-лесните, бебето едричко 3740 гр, но въпреки това всичко приключи нормално
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #87 -: Август 05, 2008, 23:39:45 pm »
Момичета да Ви питам , относно проблемите на щитовидната жлеза , понеже са ми неясни. ....
Мари, преди се мислех за много компетентна относно щитовидната жлеза, вече не мисля така, все пак, ако още не си отишла на ехограф, непременно да отидеш, при мен подейства успокояващо.
Stelliana, стискам палци и аз независимо какво решение ще вземеш. И аз съм за нормално раждане, но като разбраха, че съм на 40, че е инвитро, добавиха и тесен таз ;) което май доста често използват, насрочиха секциото за събота. Няма значение, че аз се чуствам като на 20.  И на мен са ми намалели околоплодните води, но имам доста контракции, плацентата е добре. Големият ми проблем е, че бебка пак е спряла да расте, за 2 седмици не е мръднала. Не може да е сбъркал лекаря и трите размера, които се мерят. Аз тези 2 седмици не се храних много добре и може да е от това, а в 9 месец трябва да наддава бебето. Сега съм на угояваща диета до събота.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #88 -: Август 05, 2008, 23:40:24 pm »
Каквото и раждане да избереш, имаш стиснати палци от мен. Не се плаши от секциото, ще се възстановиш бързо, бързо  :wink:. Относно гледането на бебето, моите бяха при мен 18 часа в денонощието още 24 часа след раждането, и се справих. Да, боли, но те наистина са стимул и ще видиш, че най-важно е бебето да се роди живо и здраво, всичко друго остава спомен, повярвай ми. Успех и късмет!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #89 -: Август 05, 2008, 23:59:14 pm »
Здравейте момичета. Днес бях на преглед при доктора при който ще раждам.
Плацентата ми била калцинирана, имала съм много малко количество околоплодни води.
Би трябвало да раждам вече, но съм нямала никакъв статус "отдолу" Нямала съм никакво разкритие.
Имам два варианта: 1-ви в понеделник да ми предизивикат раждане, т.к. се натискам за нормално, 2-ри след ден, два секцио. Бебето ми било голямо, била съм тясна и съм била на 32 години и първа бременност.
На доктора му се иска да съм секцио, нормалното при мен било по-рисково.
Много се чудя какво да правя, до утре сутрин трябва да съм взела решение.
И се изненадвам от себе си,че започнах да клоня към секцио.Защото варианта да ми се предизвика раждане и пак не се знаело дали ще мога да родя нормално или по спешност сексцио пак ме плаши и то доста.
Едно ми е криво и притеснено, страх ме е, бих искала да направя това което е най-малко рисковано за бебето ми,че и за мен за да мога да си я гледам после пълноценно.
Много исках нормално раждане, но аз дори една контракцийка нямам, пък не можем да чакаме госпожичката да се назландисва.
Все едно повтаряш моята история на раждането отпреди 2 години. Единствената разлика е, че аз съм с широк ханш. При мен обаче лекаря взе решение. Пуснаха ми една система с окситоцин за кратко (т.н. фот тест), тоновете на бебето веднага паднаха,т.е. то не би могло да издържи едно нормално раждане, системата бе спряна и лекаря реши, че ще е секцио. След два часа имах дъщеричка. Секциото не е приятно, но не е болка за умиране. Важното е всичко с детето да е  наред.

мари, нормата за бременни на ТСХ е до 2,5. За сега си в норма, но щом толкова бързо е нарастнало, се консултирай с ендокринолог. Може пак да ти предпишат Л-тироксин или пък скоро пак да правиш контрола.

*
« Отговор #90 -: Август 06, 2008, 00:17:20 am »
Stelliana, каквото и да е раждането стискам палци да мине добре и да гушкаш здраво и хубаво бебче скоро!
viketo, Simba и на вас леко и безпроблемно раждане момичета!
Мари, моя ендокринолог ме прати първо на ЯМР заради високия пролактин, установи се аденома, след време обаче реши да направи и ехография на щитовидната и се оказа, че имам и тиреоидит. А по време на бременността вече два пъти ми увеличава дозата на л-тироксина, когато TSH ми стане над 2. Така че моя съвет е да си направиш ехография и ако се налага да пиеш нещо, а ако всичко е наред със щитовидната това само ще те успокои :D

*
« Отговор #91 -: Август 06, 2008, 01:02:49 am »
maia_st и при теб оставало малко време :), успех като настъпи момента  :crossfingers:
*
« Отговор #92 -: Август 06, 2008, 08:07:23 am »
Stelliana, Simbaq, maia_st ,viketo и всички други на финала-леко раждане и незабравима среща с малките сладури.
« Отговор #93 -: Август 06, 2008, 08:18:08 am »
Simba, успех в събота. Всичко най-леко и едно по-тежичко :D бебе на яве!
Maia_st ,Viketo , леко и безпроблемно и от мен!
« Отговор #94 -: Август 06, 2008, 09:07:11 am »
Момичета, мерси за напътствията!
В действителност не ми се иска 1-вото ми раждане да е секцио.
Но пък ако се предизвика раждане и по спешност се наложи секцио това нещо още повече ме плаши. Страх ме е за бебето. Аз се смятам за силна жена и бих изтърпяла всичко, но по отношение на бебето искам да поема възможно най-малкия риск.
Лично аз не смятам,че 32 год са много за първо раждане и не смятам,че съм толкова тясна, но все пак не съм лекар.
Сега само се моля, каквото и да избера, раждането да е благополуччно, бебето ми да е здраво и аз след това да съм здрава и щастливи с таткото да си го гушкаме.
Но ме притеснява,че за почти две седмици бебето е порастнало само с 50г, плацентата казах вече с какво състояние е. Едно е сигурно не мога да чакам напълно естествено раждане - контракции, разкритие и т.н.Ще трябва да се побутне излизането на бебето по някакъв начин, остава да реша какъв.
Междудругото нямам никаква контракция, а последните седмици доста вървя пеша и се друсам в колата, но бебка си трае :P
*
« Отговор #95 -: Август 06, 2008, 10:48:46 am »
Stelliana, момичетата са ти казали че няма нищо страшно в едно секцио и че възстановяването не е толкова трудно. Аз също исках да раждам естествено, но не се получи и не съжалявам, единственото за което малко съжалявам или по скоро ми е като някаква празнина, е че моето секцио беше с пълна упойка и ми липсва първия плач на детето и момента първа да си го видя, но най-важното е че всичко мина добре и че сме живи и здрави. И предпочитам да мисля, че всичко се е случило така както е било най-добре за бебето и за мен.

Simbaq, maia_st ,viketo, леко и безпроблемно раждане и здрави бебета!

А за кандидата, се оплаквам защото имам и сърбеж и парене, течението изобщо не ми е проблем. Иначе мисля че е нормално да има някакво минимално течение, аз си имах в по напреднала бременност.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #96 -: Август 06, 2008, 19:16:19 pm »
Мили момичета как се справяте с киселините? Аз си мислех че поне с това ще се размина или поне по-късно ще ме почнат ама цък:(. Особено вечер съм като една ламя   :). Талцида не помага...... някой да е пробвал някакви чайчета? Благодаря ви
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
« Отговор #97 -: Август 06, 2008, 19:25:54 pm »
Мили момичета как се справяте с киселините? Аз си мислех че поне с това ще се размина или поне по-късно ще ме почнат ама цък:(. Особено вечер съм като една ламя   :). Талцида не помага...... някой да е пробвал някакви чайчета? Благодаря ви
Да ти кажа аз имах големи киселини направо беше отврат пиех половин кафяна лъжичка хлебна сода разтворена във вода само това ми помагаше!

viketo,Simbaq ,Stelliana,maia_st , пожелавам ви леко раждане и всичко да мине по вода! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #98 -: Август 06, 2008, 19:41:11 pm »
Гери, не съм ти отговорила за Кандидата- с предишаната си бременност сложих еднократно Гиназол към 6 месец, замислям се другата седмица като ходя на ЖК по касата, да ми го сложи и дано да има ефект. Аз до сега чиста МБ не съм имала, винаги като правя има Кандида да му се незнае, тъй не се оттървах от нея. Интересното е, че сега със тази бременност нямам течение, нямам сърбежи- никакви оплаквания просто, с предишната беше доста зле положението, чак се плашех.
*
« Отговор #99 -: Август 06, 2008, 19:55:15 pm »
Мили момичета как се справяте с киселините? Аз си мислех че поне с това ще се размина или поне по-късно ще ме почнат ама цък:(. Особено вечер съм като една ламя   :). Талцида не помага...... някой да е пробвал някакви чайчета? Благодаря ви

graco, мен от киселините ме спасяваше пиенето на много вода и ябълка след ядене. няма смисъл да ти споменавам за хранителен режим и контрол над храната ;)
момичета,  :bighug: благодаря за подкрепата