0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #140 -: Август 09, 2008, 18:34:40 pm »
Мери, аз дарих нашите за опити. Има една банка в Мюнхен и там ги събират и правят опити, за да открият различни лекарства. Така поне съм сигурна, че ще помогнат за нещо. А иначе - аз не съм запазвала, не мисля и да пазя. И следващата, живот и здраве, ще я даря пак на същата банка.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #141 -: Август 09, 2008, 18:50:07 pm »
Мари, скоро в някакъв ежедневник пишеше, че у нас ще има/или има наказани лекари за незаконна "работа" със стволови клетки и по този повод други специалисти се бяха изказали, че ефекта от лечение с тях все още не е доказан, дори и в световен мащаб все още има неясни неща, а у нас няма достатъчно добри специалисти.
Но ако става въпрост за бъдеще, защо не, може да опиташ?
« Отговор #142 -: Август 09, 2008, 21:44:17 pm »
Веднъж писах, че цената на услугата е около 3500 лв. Има няколко фирми, които я предлагат, но моето лично впечатление беше, че представители на тези фирми влизат във връзка с клиниките и предлагат комисионна срещу съдействие. Това не е необичайно, но ме кара да се замисля дали наистина си заслужава. Ние не можем да си позволим този лукс, но и да можехме, бих се замислила за потенциала на подобно решение.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #143 -: Август 09, 2008, 23:58:42 pm »
На мен това ми се стори разумно. А и от тази клиника се държаха някак адекватно.
за цените цък
за смисъла цък

Аз първо се обадих в клиника "Малинов", защото работят уж с "Токуда", ама там буквално ми отговориха: "Елате да вземете да подпишете договора, а после ако не сме в отпуска ще ни се обадите ннам колко си време преди раждането да дойдем." Не казвам нищо против тях, но ми прозвучаха несериозно, а и цените им са горе-долу двойни на Щеревите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #144 -: Август 10, 2008, 15:31:31 pm »
Аз съм се спряла евентуално на тези http://cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/?page_id=15, въпроса е дали наистина си заслужава. Хич не е евтино, а и ние не разполагаме с готова сума, ще теглим кредит, затова искам по-рано да съм наясно какво да правя.
Иначе така като ви чета, май повечето са против.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #145 -: Август 10, 2008, 16:47:08 pm »
Скандалите за трансплантациите на стволови клетки не засегнаха тези които са добити при раждане от пъпната връв или поне аз никъде не чух за това. Ставаше въпрос за добити клетки на пациенти в късен етап, тъй като ние човеците си имаме такива, но не така концинтрирано както във връвта. А че това не е панацея е ясно и никой не се опитва да ни убеди в това. Но евентуалните ползи от тях бха могли да послужат на цялото семейство /майка, баща, деца/.
Бог да ни пази!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #146 -: Август 10, 2008, 17:22:53 pm »
Ние ще минем и без тази модна екстра!
*
« Отговор #147 -: Август 10, 2008, 19:44:13 pm »
Ние също няма да запазваме клетки. Доста е скъпо, а приложението им за сега не е съвсем ясно. Бих ги дарила ако имаше обществени банки като тези в Германия, но в България за сега не съм чула да им такива.

Благодаря на всички за пожеланията!

*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #148 -: Август 11, 2008, 10:58:30 am »
Здравейте, момичета :)
Аз да се отчета и да ви пожелая весела и лека седмица :)
На мен днес ми взеха мнооого кръв и сега не мога още да се съвзема, бая изследвания пуснах.... ДА ви питам знаете ли къде е таблицата с ЧХГ стойностите спямо седмицата на бременност. Някъде я бях гледала, но сега ня я намирам. Намерих само ЧХГ калкулатор. Благодаря и приятно бременеене на всички!
« Последна редакция: Август 11, 2008, 11:03:17 am от Olimpia »
*
« Отговор #149 -: Август 11, 2008, 11:38:40 am »
Ето-
ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #150 -: Август 11, 2008, 20:08:32 pm »
Здравейте с днешна дата!
Аз си пия но-шпа и мога да кажа, че е доста по-добре, много рядко ме боли.Магнезий се взимал чак след 13 г.с.
Много противоречиво се чувствам, защото знам , че бременноста е нормално състояние, не съм болна, но след като 3-4 години съм чакала и тази година тръгнахме да търсим причина, се разбра , че мъжът ми има проблем в СГ, нали не се параноясвам?
Все пак ми се е случило чудо?!!
А и искам да питам относно въпроса с това кога се казва, че си забременял?
Вярвате ли в това за 3-я месец?Виждам, че много мами тук спазват това поверие.
ПП. Този пост е малко мислите на ... ама само жените тук знаят какво е да дочакаш двете чертички и да гушнеш след това малкото бебче.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #151 -: Август 11, 2008, 20:12:22 pm »
Елфита, това със суеверието си е нашия разбираем страх. Аз лично казах на най-близките ми веднага щом видях двете чертички, даже още преди прегледа. На всички останали казвах след третия - четвъртия месец, а те ми се сърдеха...за какво и те не знаят сигурно...Ти самичка си прецени  - на кой искаш да кажеш и на кой не.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #152 -: Август 11, 2008, 20:20:38 pm »
Елфита, да не ти вкарвам черни мисли, но тук има момичета, загубили бебетата си доста след 3 месец, така че тези суеверия не си ги слагай много много. На когото имаш желание си кажи и така. С тази си бременност първо реших да споделя само с хората, които чувствам особенно специални и това стана още като разбрах, че съм бременна, след това обаче по стечение на обстоятелствата обявих и официално  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #153 -: Август 11, 2008, 21:26:44 pm »
Аз толкова бях зашеметена когато разбрах, че не съм се замисляла за евентуални последствия ако нещо стане с бебето (в самото начало не знаех, че са три). Просто имаше хора, които не ми беше приятно да знаят (да речем нещо като емоционални вампири), но тези новини се разпространяват бързо. После загубих двете бебета и ми се случваше да обяснявам, че бебето вече е само едно (днес беше поредния такъв случай). Е, при мен все пак има бебе. Не ме натъжават въпросите, а по-скоро сама се измъчвам понякога като гледам близнаци или тризнаци и си мисля какво можеше да бъде.
Все пак защо да не кажеш на хората, близки до сърцето ти? Четох някъде, че в работата най-подходящо било да се каже в четвъртия месец. Аз си мисля, че ако от това зависи здравето ти и безопасността на бебето, би било добре това да стане и по-рано.
« Последна редакция: Август 11, 2008, 21:29:18 pm от Бубе »
*
« Отговор #154 -: Август 12, 2008, 09:24:53 am »
Аз казах първо на мъж ми и брат ми. Майка ми не беше в добро здравословно състояние и бях решила да и кажа след прегледа за да съм сигурна че всичко е ок.
А на всички останали бях решила да не казвам до 3-я месец. Но така се случи че прокървих между 6 и 7 седмица (имаше отлепване на сакчето около 1/3), точно 1 седмица преди часа за преглед който си бях записала. Влезнах в болница за 3 дни и след това ми дадоха 1 месец болничен. Скрихме това от майка ми, метнах я там че съм си взела болничен по друг повод без да и обяснявам че има проблем. Когато ме изписаха тя ми дойде на гости и аз и казах че съм бременна, а тя ми каза че най вероятно има рак ..... Направо бях потресена от това. За радост се в последствие се оказа че е доброкачествен полип. Между 7 и 8 седмица видяхме тупкащо сърчице на беба и поне за себе си бях спокойна, месец по късно и за майка ми се успокоих, след като излезна хистологията.
Наложи ми се да кажа на шефката ми защо няма да ме има на работа, а тя взела и казала на всички.  8O  Така че хората на които неисках да казвам разбраха когато бях в 7 седмица.
Незнам, но си мисля че на такива хора тук една от вас ги беше нарекла емоционални вампири не трябва да се казва. Аз лично усещам някаква завист около себе си и избягвам да споделям с тези индивиди.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #155 -: Август 12, 2008, 09:40:02 am »
Всеки сам решава кога и с кого да сподели. При първата ми бременност казах на всички, толкова щастливи бяхме. Изкарах прекрасна бременност. Втората - започна с проблеми, мълчах си, докато не се обади една позната от приятелския кръг и каза - Аааа, ти си бременееш и не казваш. Казах й, че се притеснявам, имам проблеми и не съм искала да споделям, за да не стане някой проблем. После разбрах, че е казала - А, тя не искаше да каже и сама си предизвика аборта :x Сега си мълчах, знаеха само майка ми и мъжа ми. Пак имам проблеми, но така стана, че си казах по-рано отколкото исках. Докато не мина 14та седмица, в която стана миседа и лентичка няма да си сложа.
Притеснението и страха за бременностите ни са огромни. Нямат нищо общо с чистите суеверия и поверия, а с това, че не знаем до кога ще изкараме, дали ще успеем до края.
Извинете, ако ви звуча малко минорно :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #156 -: Август 12, 2008, 09:41:05 am »
Искам да ви питам нещо относно магнерота. Едната лекарка ми го изписа 3 пъти по 1 таблетка, а другия лекър 2 пъти по 1 таблетка. И сега съм в чуденка по колко да пия. Изследвах си Mg при долна граница 0.65 моят е 0.76

*
« Отговор #157 -: Август 12, 2008, 09:52:47 am »
Притеснението и страха за бременностите ни са огромни. Нямат нищо общо с чистите суеверия и поверия, а с това, че не знаем до кога ще изкараме, дали ще успеем до края.
Ужасно си права!!!в началото знаеше само съпругът ми, но някъде към 3 месец се наложи да полежа малко и да кажа на шефката ми - естествено след това знаеха всички в работата ми; тя беше постъпила по същия начин, както и след миседа - всички знаеха :(
всички останали мои познати разбраха чак след като започна да ми личи - и се почнаха телефонни обаждания, постоянно разни хора се интересуват "как сте", което ми е толкова досадно!!! и наистина, няма ден, в който да не се моля всичко да е наред и да изкарам до края!!! Добре ,че сте вие, иначе май няма кой да разбере как точно се чувствам!! Стискам палци за всички ни!!!
Малина, мисля че дозирането на магнерота зависи преди всичко от твоето състояние, не трябва да се самодозира. ти сама прецени на кой лекар можеш да имаш повече доверие - аз лично почти не се съобразявам с лекарката от ЖК, слушам си д-р Сигридов  :oops:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #158 -: Август 12, 2008, 09:53:28 am »
Гане, стискам силно палци притесненията ти скоро да отминат и да се радваш на една прекрасна бременност!

Малинка, според мен го пий 3х1. Магнерота няма да ти навреди.

Наложи ми се да кажа на шефката ми защо няма да ме има на работа, а тя взела и казала на всички.  8O  Така че хората на които неисках да казвам разбраха когато бях в 7 седмица.
Това ми се струва доста груба проява :x
Аз също не исках да казвам на колегите ми. Единствено шефа ми знаеше и преди това за проблемите ни, на него казах и няколко дни след положителния тест, тъй като ми се налагаха чести командировки в зони с риск за мен и бебето. Той обаче си мълчеше през цялото време, даже все още, макар че колегите ми знаят вече, тайничко пита мъжа ми как съм и ми се обажда. Изобщо бих казала тактичен човек :)
*
« Отговор #159 -: Август 12, 2008, 10:00:23 am »
Цитат
Изобщо бих казала тактичен човек
Това щото шефът ти е мъж :), а по-горе момичетата говорят за шефове дами :wink: