0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Кофти новини за програмата на НЗОК!
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2006, 02:29:17 am »
Вече не ме учудват тези от НЗОК, а и не само те! Ама да си трайкаш и да гледаш как хората си дават парите за нещо което нямаш и намерение да им пердоставиш  :evil:  :evil:  :evil:  това е направо ужасно. Че толкова работа ли имат да си клатят краката по цял ден и да се чудят как да откраднат парите от здревето на българина, че неможаха да намерят време официално да публикуват и да оповестят поредната си простотия  :evil:  :evil:  :evil:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #21 -: Февруари 10, 2006, 09:37:40 am »
Ами това е, аз още от миналата година започнах своето "негодувание" от програмата (повечето в дира), относно някои недобре обмислени неща, макар че някои казаха, че е повече "на лична основа" от моя страна, защото съм пряко потърпевша (имам предвид отпусканата доза на инжекциите). И аз почти се убедих, че е така и си мислех, че сигурно съм една от малкото, които реагират не много адекватно на стимулациите, а и в клиниката не го приеха като кой знае какъв проблем. И всичко това ме "удари" чувствително по джоба, но все пак мой проблем нали?!  А сега... Благодаря на НЗОК, че ми даде шанса да опитам този ЕДИН път. Но пък все си мисля, че за неуспеха на един опит има и обективни и СУБЕКТИВНИ фактори (и хайде да не почвам пак да обяснявам за моето лично положение), но това НЗОК как ще го прецени. Объркано ми е в момента и сигурно не разбирате какво искам да кажа, но просто исках да напиша и моето мнение, защото съм подхванала темата за НЗОК доста отдавна.
imam_vjara
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
« Отговор #22 -: Февруари 10, 2006, 09:47:54 am »
Момичета и аз да се включа в разговора, че съм пряко засегната. След като си бях подготвила всички изследвания с големи усилия тук във Варна ми дадоха експертната оценка, но все пак ми я дадоха. Вчера ходих в "Майчин дом" за последната стъпка при д-р Евгения Георгиева за протоколите за лекарствата. Жената нищо не каза по повод втори опит макар, че много добре ме помнеше от миналата година. Даже спомена и ми показа колко много протоколи за попълване й е дала доц.Маркова защото очаквала да сме доста повече тази година от миналата. Днес смятам да отида до ПЗОК да си пробвам късмета и да видя какво ще ми отговорят от там и ще Ви кажа какво е станало.
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

« Отговор #23 -: Февруари 10, 2006, 10:05:02 am »
Теди,знам,че англичаните са доста особени,сподели,моля те,какво е това ограничение за кг??? 8O .Нека се включат и други момичета от чужбина,за да направим сравнение в условията.
УСПЕХ на всички :lol:
*
« Отговор #24 -: Февруари 10, 2006, 10:15:09 am »
Това за колограмите и мен ме озадачи? Теди все пак каква е границата на килограмите, над която не може да бъде одобрен човек в Англия? Защото на мен Маркова ми каза още при прегледа - никакво драстично отслабване преди стимулация! Според мен  и възрастовото ограничение е крайно несправедливо, след като няма други основания да се смята дадена жена за неперспективна за ин витро...
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
« Отговор #25 -: Февруари 10, 2006, 10:39:19 am »
Момичета, току що говорих лично с д-р Стаменов и той ме уведоми, че официално са получили писмо от НЗОК( както той се изрази:" Писмото вече е факт") да не се приемат документи за втори опит и че той подготвя писмо до НЗОК с официален протест относно нашия проблем. Надява се това писмо да бъде подкрепено от Сдружение зачатие за да не остане "глас в пустиня". И ме посъветва да не избързвам с подаването на документите ми т.к. изобщо към настоящия момент няма да ми ги приемат. Каза, че до месец неговото писмото ще е факт и разчита на нащата подкрепа. Т.к. аз все още не съм член на това сдружение мисля да предпиема действие и да си подам молбата за членство. Една птичка пролет не прави, но ОЩЕ ЕДНА се надявам, че няма да е излишна. Призовавам Ви и Вас (заинтересованите) да се включите. Нека се обединим и се опитаме да спрем тази несправедливост.
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #26 -: Февруари 10, 2006, 11:25:45 am »
Разбира се,че всички ще изкажем гражданската си позиция относно тази несправидливост!!!
Прекрасно е,че лекари и специалисти като д-р Даскалова - Мели и д-р Стаменов ни подкрепят в тази борба!
Благодарим ви!

:lovedock:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #27 -: Февруари 10, 2006, 11:34:26 am »
За килограмите - не трябва да си над определен Body Mass Index. Ако не се лъжа беше да е под 35. Това е съотношение м/у височина и тегло. Ако ви интересува точно, ще ви кажа.
Ами за пушенето какво ще кажете? 8O
*
« Отговор #28 -: Февруари 10, 2006, 11:41:12 am »
Ами много е тъпо просто! И ако си ги отказал какво? Пак ли те режат?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #29 -: Февруари 10, 2006, 12:03:51 pm »
Абе, то е ясно защо го правят - да не пушиш, да нямаш излишни мазнини и да си млад, че да имаш възможно най-големи шансове :evil:
Нещо са се объркали ми се струва. По тяхната логика трябва да се допускат само 18-годишни момичета, щото са още свежички и репродуктивните им способности са цветущи. Или може би трябва да вземаме пример от африканските племена или от ромите - да раждаме на 14 -15, че после работа ни чака...
Бърка се основната идея и се взаимстват здравни програми по неуточнени критерии. Не трябва да се краде вече готова и работеща програма в някоя страна щото, разбирате ли, тя държавата била европейска и те там мозъците го били измислили. А дали е съобразена с обстановката в България - на кой му пука. Явно за управляващите жените след 40 са по презумция вече в критическата или ако веднъж си пробвал АРТ и не се е получило, значи официално за държавата си ялова и тя не иска да се занимава повече с тебе.
Да вземат направо да направят и лагери за двойки със стерилитет, така или иначе нещата замирисват на съзнателна дискриминация и геноцид.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Za Morkow`e
« Отговор #30 -: Февруари 10, 2006, 12:18:46 pm »
Морковче, после ще превеждам

Women must have a body mass index of between at least 19 and up to and including
30, in order to be added to the IVF treatment waiting list, and must be within these limits
at time of treatment;
ix. Where either of the couple smokes – Only couples who agree to take part in a
supported programme of smoking cessation will be accepted on the IVF treatment
waiting list and must be non-smoking at time of treatment;
x. Couples not conforming to the Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA)
Code of Practice will be excluded from having access to NHS funded assisted fertility or
other treatment.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #31 -: Февруари 10, 2006, 12:47:05 pm »
Цитат на: cygnus
Ами много е тъпо просто!

Не е тъпо, не е! Никакво пушене и толкова!  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #32 -: Февруари 10, 2006, 12:48:18 pm »
Цитат на: lisiche
Т.к. аз все още не съм член на това сдружение мисля да предпиема действие и да си подам молбата за членство. Една птичка пролет не прави, но ОЩЕ ЕДНА се надявам, че няма да е излишна.

Добре дошла! Много си права за пролетта.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #33 -: Февруари 10, 2006, 12:49:37 pm »
а още една птичка ще помогне ли (за пролетта)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #34 -: Февруари 10, 2006, 12:54:45 pm »
Цитат на: Lilly
а още една птичка ще помогне ли (за пролетта)

Мда, аз лично вярвам в силата на колективния дух.  :)

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #35 -: Февруари 10, 2006, 12:55:07 pm »
Цитат на: Meli

Не е тъпо, не е! Никакво пушене и толкова!  :lol:

Уф! добре, че поне тоя кусур нямам, че вече незнам ..... с отслабването съм го закъсала яко.
От две седмици се кандърдисвам да почна да гладувам, ама снощи имаше едни вафлички.........................
В очакване ....
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #36 -: Февруари 10, 2006, 12:58:35 pm »
Цитат на: Fussii
Уф! добре, че поне тоя кусур нямам, че вече незнам ..... с отслабването съм го закъсала яко.
От две седмици се кандърдисвам да почна да гладувам, ама снощи имаше едни вафлички.........................

глад му е майката помага само когато имаш проблеми с преяждането (според мене). ако не е така потърси проблема на друго място.
няма лошо и когато става въпрос за вафличкА... :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #37 -: Февруари 10, 2006, 14:36:09 pm »
Цитат на: teodora_g
За килограмите - не трябва да си над определен Body Mass Index. Ако не се лъжа беше да е под 35. Това е съотношение м/у височина и тегло. Ако ви интересува точно, ще ви кажа.
Ами за пушенето какво ще кажете? 8O

Хмм скоро видях в клиниката една позната - случайно, та много много не ми разказа какво прави, но ми каза, че чакала да й определят този индекс, щото щяла да ходи до Турция за някакво изследване (така ми каза, може да е процедура). Та се нервираше, че поне да й кажат какъв е тоя индекс, та да си го сметне сама...
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #38 -: Февруари 10, 2006, 14:45:53 pm »
Ето ви го.
http://www.weight-loss-institute.com/bmi_calculator.htm
В дясно (метрикс)  в колонката слагате горе височината в см и под него кг. Ще ви го изчисли.
Аз май ще трябва да качавам. Моя е 19.47 Според таблицата съм недохранена.
 :wink:
Според мен драстично отслабване преди инвитро наистина не е добре, но ако сте много пълни, това също повишава риска от неуспех на процедурата.
« Отговор #39 -: Февруари 10, 2006, 14:51:43 pm »
А, и моят индекс същия - 19.43 - фини български мадами :D  А ако си underweight има ли някакво значение, или само overweight не ги приемат в програмата?
Мерси за линка :D
Благодаря ти, Бени!