0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Диагноза:''нещо като кухо яйце''
« -: Август 06, 2008, 16:40:22 pm »
Днес бях на преглед и се оказа ,че плодния сак отговаря на 7 г.с. ,а ембриона на 5 г.с.  :(.Докторката много бързо ми даде диагноза,че вероятно емриона е спрял развитие и се касае за нещо като кухо яйце.Каза ми ,че няма смисъл да продължавам да пия дуфастон(предписан ми е от друг доктор преди 2 седмици поради частично отлепване на пл.сак).Каза ми след 1 седмица да отида пак и да се подготвя за 24   часа оставане в болницата. :(Аз нямам болки нито кървене.
Прегледа беше на коремен ехограф,отказаха ми  вагинален,а доколкото знам на коремен в ранните седмици не всичко се вижда.
Незнам,много съм объркана ,притеснена и ми  е много мъчно ,че и това бебе трябва да загубя :balk_145: :balk_145: :balk_145:

Re: Диагноза:''нещо като кухо яйце''
« Отговор #1 -: Август 06, 2008, 16:57:50 pm »
 Преди това други аборти имала ли си? Преди да предприемаш каквото и да било се консултирай с още един лекар. Кръвен тест прави ли? Ако  си правили , повтори го след 48 часа.
 Дано докторката да е сгрешила.
 Аз също в момента съм с диагноза като твоята, но моята е " най - вероятно кухо яйце" и е на по - ранен етап.
« Отговор #2 -: Август 06, 2008, 17:00:33 pm »
И аз съм на мнението , че трябва да се консултираш и с друг лекар.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #3 -: Август 06, 2008, 17:05:46 pm »
Как хем ембрион, хем кухо яйце????? Нещо като??? Уф, божеее.... Изчакай, щом нямаш кървене, с абразиото. Но не чакай и иди на още един лекар с добър ехограф, ако има ембрион и сърдечна дейност, ще се види.

Стискам ти палци!!!!

*
« Отговор #4 -: Август 06, 2008, 17:18:28 pm »
бени, послушай момичетата. не бързай с абразиото, още повече щом нямаш кървене. потърси друго мнение. преди около 8 месеца ми казаха, че тази бременност няма да стигне далеч, а сама виждаш в подписа ми, че съм на финала. не искам да ти давам напразни надежди, но потърси друго мнение. късмет
« Отговор #5 -: Август 06, 2008, 17:28:24 pm »
Бени аз съм преживяла вече това"кухо яйце" и искам да ти кажа,че при това положение плод няма само празен плоден сак.Изчакай,щом нямаш кървене!Отиди на 3 или 4 измерен видеозон,на тях ще ти кажат със сигурност как стоят нещата!УСПЕХ и стискам палци всичко да е наред. :bighug:
« Отговор #6 -: Август 06, 2008, 17:53:14 pm »
Благодаря ви за отговорите, със сигурност ще отида на още един доктор.
Преди това съм имала 1 извънматочна,кръвен тест не съм правила ,никой не ми каза да правя,за пръв път ми се случва и незнам какво е най-добре да направя??Само ми каза да спра дуфастона защото трудно ще ме изчисти :(
fatalwoman дано да грешат при теб (но мисля ,че при теб не е за пръв път за огромно съжаление) :(
Nina , да мила и аз това се чудя какво да си мисля.
Докторката ми каза също,че дуфастона поддържа плодния сак и той си расте нормално,а ембриона е спрял преди 2 седмици.
При това положение не трябваше ли да ми отшумяват и симтомите за бременност?
Защото си ги имам в пълна сила-и гърдите ми са страшно напрегнати и болят и много ми се гади както отначалото.

*

Nina

• 2643
« Отговор #7 -: Август 06, 2008, 17:57:41 pm »
Най-доброто, което можеш да направиш е да идеш най-скоро на специалист, друг, добър.../да, знам, че добър е относително понятие/, за да ти каже дали наистина да спираш Дуфастона, не прави нищо, за което не си сигурна. Аз бях с "кухо яйце", нямаше ембрион, прокървих, направих аборт и след това ме абразираха. Но тук също съм чела, че има случаи на диагноза кухо яйце, но всъщност се оказва грешка и си има бебе след 9 мес.  Ако няма съмнения за извънматочна, не се чувстваш зле, не кървиш - не виждам защо да бързаш. Все пак е била така добра да ти каже да изчакаш седмица.
За гърдите....за съжаление незнам дали е показател съвсем...мен спраха да ме болят два-три дни след абразиото!
Иди на още един лекар!
« Отговор #8 -: Август 06, 2008, 18:10:04 pm »
Да права си добър е много относително.
Бях на друг доктор преди 1 седмица и ми каза ,че си расте и няма проблеми.
Днес отидох при тази докторка като по-добра ,за да ме види и тя,но...

Всъщност като се замисля и доколкото прочетох не става въпрос за кухо яйце, а за мисед, дай Боже да не е нито едно от двете.

Още утре ще ида до София на друга консултация.

*
« Отговор #9 -: Август 06, 2008, 18:10:52 pm »
понякога при спряло развитие на бременността симптомите отшумяват бавно. при предишната ми бременност с диагноза мисед гърдите ми "спаднаха" след повече от 10 дена след като няколко доктори ми потвърдиха диагнозата, която аз упорито отказвах да приема, въпреки настъпилото кървене.
потърси друго лекарско мнение, т.нар. специалисти често грешат.
« Отговор #10 -: Август 06, 2008, 18:24:33 pm »
Ако пиеш дуфастона щте продължиш да имаш симптоми на бременност.
Аз когато съм била с мисид симптомите ми намаляваха значително и почти веднага.
А сърдрчна дейност не се ли видя, но пък ако наистина си по малко от 7 г.с. то може и да не се види.
В самото начало стават много грешки, а и някои доктори имат доста остаряла техника.
Тъй че кураж и дано всичко се размине.
Прсди 10 години на моята стринка и бяха казали да чака тризнаци. След преглед в 3 мецес,А тя вече имаше едно.Замалко жената инфаркт да получи.Е в крайна сметка се роди едно момченце. Тъй че имай повече вяра в късмета. Стискам ти палци.
*

Nina

• 2643
« Отговор #11 -: Август 06, 2008, 18:29:50 pm »
Ако пиеш дуфастона щте продължиш да имаш симптоми на бременност.

Именно...
Може да се окаже обаче, че си има бременност и спирането на дуфастона не е редно. Няма да навреди да си го пие още ден-два поне, докато не се консултира с още един или колкото специалисти прецени.

Поздрави!  :D
« Отговор #12 -: Август 06, 2008, 18:37:53 pm »
Не казвам че трябва да го спре. Разбира се че докато не поставят втора диагноза нетрябва да го спира. Просто в този случай не може да вземеш симптомите като фактор ,че всичко е наред.
*

Nina

• 2643
« Отговор #13 -: Август 06, 2008, 18:46:40 pm »
Не казвам че трябва да го спре. Разбира се че докато не поставят втора диагноза нетрябва да го спира. Просто в този случай не може да вземеш симптомите като фактор ,че всичко е наред.

Да, аз те разбрах, само разсъждавах  :lol:

Поздрави на теб!  :)
« Отговор #14 -: Август 06, 2008, 19:45:00 pm »
Аз мисля, че ако е миссед би трябвало да имаш кафеникаво кървене. Поне при мен така беше - започна с кървенето, приеха ме в болница, назначиха ми утрогестан, но въпреки това симптомите бяха започнали да изчезват. И накрая се установи спряла сърдечна дейност. Тъй че мен ако питаш отивай на друг лекар и да те види с вагинален - така най-добре се виждат началните бременности. И не спирай дуфастона докато не се постави окончателна диагноза.
Успех и късмет, стискам палци всичко да е наред!  :goodluck: :bighug:
« Отговор #15 -: Август 06, 2008, 21:44:20 pm »
 А има ли вариант при кухото яйце да се мине без кюретаж , ако се изчисти само и е в по - ранни г.с.?
*

Nina

• 2643
« Отговор #16 -: Август 06, 2008, 21:51:25 pm »
А има ли вариант при кухото яйце да се мине без кюретаж , ако се изчисти само и е в по - ранни г.с.?

Доколкото съм чувала - има. Въпросът е това да се установи от лекар /пълното изчистване/. Макар, че понякога има случаи на много ранни спонтанни аборти, а жените дори не подозират, че са били бременни, че е имало аборт, а след това няма пр.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 22:30:40 pm от Nina »
*
« Отговор #17 -: Август 06, 2008, 22:25:35 pm »
beni13, при "кухото яйце" при мен ме разкарваха цяла седмица, преди да заговорят за кюретаж. Следяха и как расте бета ЧХГ-то и когато то вместо да расте, драстично намаля, назначиха абразиото.
Пий си засега дуфастона. Иди при друг лекар, както са ти казали момичетата, тази лекарка нещо ме ядосва...

Да. Както е отговорила Нина, личният ти акушер-гинеколог, който те познава най-добре може да прецени как организмът ти се справя с това. Ако кървенето е по-обилно е по-обнадеждаващо, иначе предпочитат абразио.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #18 -: Август 07, 2008, 00:34:27 am »
Да ognyana ,и аз така си мисля,че трябва да се процедира,но тя беше толкова убедена ,че като я попитах има ли някакъв шанс, ми каза,че пак ще забременея да не се притеснявам.Все пак това е доста стресираща и сериозна диагноза,особено за човек, който е чакал доста време, за да се постави за 2 мин преглед, а и да ме накара да спра хапчетата.
Незнам,може би аз не съм права,но много ми се иска докторката да греши. 

Благодаря ви много,наистина ми давате кураж!

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #19 -: Август 09, 2008, 16:30:11 pm »
бени,и аз бях с такава диагноза в 6г.с.
при това след коремен и вагинален ехограф.И при мен се виждаше само плоден сак-никакъв ембрион!След 2 седмици -на друг доктор видяхме всичко-и ембриончето и сърдечна дейност!Сега съм на 18 седмици.Много често ги има тези грешки-не се отчайвай!Има голямо значение кой и на какво гледа!Късмет и пиши!
Фаталуомен-късмет и на теб,мила!