Здравейте момичета!
Много съм щастлива, че Ви открих, че Ви има и Ви моля за помощ. Моля някой, ако е имал като моите оплаквания - да ми пише. Ще разкажа накратко.
През месец април 2007 г. на дванайстият ден от цикъла ми се появи кафяво течение, което в последствие ставаше червено придружето със силни коремни болки, което продължаваше около 3-4 дена. Не се шашнах толкова, макар че цикълът ми винаги е бил редовен. Но на следващият месец пак се появи и вече се уплаших. Отидох на доктор в Майчин дом във Варна, направиха ми преглед с видеозон и не видяха нищо нередно, освен дебела лигавица. Прогнозата обаче можело да бъде извън маточна бременност, която за мое щастие не се сбъдна. Така дойде и следващият месец, когато всичко се повтори и аз естествено пак отидох.Тогава докторката и ми изписа терапия 3 месеца с Дуфастон. През това време докато съм го пиела трябвало да ми мине, но не се получи. Така си минаха трите месеца в очакване това кървене да спре. Пак отидох при същата лекарка, която реши, че трябва да си направя хормонални изследвания - всичко беше наред с изключение на пролактина, който беше малко над нормата. Така на следващият месец пак си направих изследване на пролактина и той се беше снижил и всичко си беше в нормата. Това добре, обаче пак като прокървих и вече не знаех къде да се скрия и ме мъчеше това, че никой не ми казва какво ми има точно. Съответно докторката ми изписа 6 месечна терапия с Жанин за нормализиране на хормоните както тя се изрази, макар, че аз не видях да имам някакви отклонение от нормата, но те нали са лекари и са учили за това. По принцип забравих да Ви спомена, че с моя приятел си правим опити да си имаме дете, може би точно от тогава, когато за пръв път прокървих, но не става. Минаха 3 месеца, когато започнах да имам същите болки долу ниско в корема, както когато кървях, но без зацапването и тогава реших вече да сменя докторката, за да се открие проблема. Тогава отидох при доктор Кателия Александров, който също не видя нищо страшно и ми каза, че това кървене може да е било от това, че шийката на матката ми е обгаряна или другият вариант е ендометриоза на перитонеума. Каза ми да спирам Жанина и да правим деца. Ако пак прокървя, ще направим лапароскопия за да се види какъв е проблема. Това естествено много ме изплаши и тогава започнах да чета този форум и да се информирам. Сега се радвам, че съм Ви срещнала и знам как протича операцията. Но странното е, че всички вие пишете, че Ви е правена лапароскопия, но никаде не видях какви са Ви били симптомите и как сте разбрали за съществуването й.
Моля Ви, ако някой е имал същите симптоми като моите или знае нещо да ми пише, защото тази неизвестност ме плаши и ми влияе зле на начина на живот на околните.
Благодаря Ви, че ме изтърпяхте!
Приятен ден!