0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #600 -: Ноември 15, 2007, 23:35:55 pm »
Има едни рисунки на оперативния протокол и синята течност е отбелизана , при пропускливост дaже рисуват капчичи отдолу и какво е времето за изтичне от тръбите!
« Отговор #601 -: Ноември 16, 2007, 01:53:39 am »
Ето какво пише в епикризата ми, моля ако някой може, да го коментира:
Матка в AVF, с нормална форма и големина.
Десен андекс: дясна тръба: б.о. Десен яйчник - общо уголемен, с наличие на формация - еднокамерна, с шоколадово съдържимо, d~3.0 см.
Ляв андекс: лява маточна тръба - наличие на две сероцелета с d~1,0 см и d~3.0 см, запазен фимбриален апарат, подвижна; Ляв яйчник - зреещ фоликул с d~10.00 мм, бистро съдържимо;
Туника албугинея - плътна, с наличие на множество ендометриозни огниша с d~1-2 мм.

Това е частта, в която пише за тръбите, затова копирах нея. Благодаря.

*
« Отговор #602 -: Ноември 16, 2007, 14:32:55 pm »
Дясна тръба - б.о. означава без образувания или без особености. Така че тя ти е ок. За лявата - сероцелета не знам какво значи, но са ти написали запазен фимбриален апарат и подвижна - това е чудесно.
*
« Отговор #603 -: Ноември 16, 2007, 14:38:21 pm »
Роси, виж в бг мама за цв. снимка и хидротубацията. Има разлика. При цветната снимка вкарват контрастна течност в матката и тя по някакъв начин трябва да мине през тръбите и да изтече навън. Нещо такова ми обясняваше жена, на която й бяха правили. Ако тръбите са запушени боляло. Има случаи, в които обаче на снимката излиза, че има запушена тръба и след това при лапароскопия да се окаже, че тръбите са си съвсем наред.
Различните лекари процедират различно след лапаротомия. Някои искат задължително цветна снимка преди планиране на бременност, защото след коремна операция е нормално да се появят сраствания, други казват: "Правете си бебе смело." Точно на моя приятелка двама лекари й бяхя казали така.
Успех на всички!
« Отговор #604 -: Ноември 16, 2007, 16:33:40 pm »
Сероцелетата докторката ми обясни какво са - каза ми, че на тази тръба съм имала две малки образувания като обички, на повърхността, които са изрязали - получени от ендометриозата. Но те са били отвън, така че би трябвало в такъв случай да няма проблем. Така и не разбрах дали са ми пускали течност в тръбите, но щом казват че са проходими, трябва да са ги проверили...

« Отговор #605 -: Ноември 17, 2007, 13:28:14 pm »
Роси, виж в бг мама за цв. снимка и хидротубацията. Има разлика. При цветната снимка вкарват контрастна течност в матката и тя по някакъв начин трябва да мине през тръбите и да изтече навън. Нещо такова ми обясняваше жена, на която й бяха правили. Ако тръбите са запушени боляло. Има случаи, в които обаче на снимката излиза, че има запушена тръба и след това при лапароскопия да се окаже, че тръбите са си съвсем наред.
Различните лекари процедират различно след лапаротомия. Някои искат задължително цветна снимка преди планиране на бременност, защото след коремна операция е нормално да се появят сраствания, други казват: "Правете си бебе смело." Точно на моя приятелка двама лекари й бяхя казали така.
Успех на всички!

Неред , защото може да са се отпушили от налягането при цветната снимка!Дори на някои жени препоръчват няколко процедури в определен период , които може да отпушат тръбите!
*
« Отговор #606 -: Ноември 17, 2007, 19:14:46 pm »
nandito78 , сигурно си права. Аз нямам опит в това отношение.
*
« Отговор #607 -: Ноември 19, 2007, 12:01:42 pm »
Привет и от мен. И аз се присъединявам към чакащите МЦ след Диферелин. Разполагам с една ампула.
*
« Отговор #608 -: Ноември 19, 2007, 18:12:58 pm »
Аз искам да попитам дали след като ви е прииключил цикъла след първата инжекция диферелин сте имали кафеникаво зацапване.При мен вече една седмица продължава това за цапване и не знам на какво да го отдам.Ако на някоя от вас се е случило нещо подобно по време на лечението с диферелин нека сподели.Благодаря ви предварително!
« Отговор #609 -: Ноември 19, 2007, 18:38:56 pm »
Моят цикъл след първата инжекция беше 20 дни, не обилен цикъл, зацапване след 5-я ден.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #610 -: Ноември 19, 2007, 19:49:16 pm »
цикълът след първата инжекция ми беше напълно нормален  , с разликата че беше БЕЗБОЛЕЗНЕН , а зцапване имах 1-2 дена
*
« Отговор #611 -: Ноември 19, 2007, 21:30:52 pm »
Моят беше около 18 дни. 6 - 7 нормален и после с кафяво зацапване. Спря няколко дни след като ми поставиха втората инжекция. Не се притеснявай, това зацапване е нормално.
« Отговор #612 -: Ноември 19, 2007, 22:36:19 pm »
Аз все още нямам цикъл след първата инжекция, а вече минаха и дни от поставянето на втората, така че явно ще ми се размине :)

*
« Отговор #613 -: Ноември 20, 2007, 08:10:01 am »
Благодаря ви.
« Отговор #614 -: Ноември 20, 2007, 19:25:25 pm »
Здравейте момичета,

След моята лапароскопия преди 2 месеца се оказа,че съм с ендометриоза висока степен. Каквото са видяли са изгорили(яйчниците са били засегнати, тръбите са ОК). Докторът каза, че вместо лечение със Золадекс/Диферелин е по-добре да мислим за бързо забременяване т.е. Инсе или Инвитро. Тъй като съм правила няколко неуспешни Инсеминации с Док решихме да минаваме към тежката артилерия - Инвитро. Е днес ми е 14 ден след трансфера и кръвният тест е отрицателен т.е. всичко рухна. След цял ден рев вече мисля какво да правия от сега нататък. Колко бързо трябва да е това бързо забременяване, че да не се появи тази ендометриоза отново.Знам че всичко е индивидуално, но всяка информация би ми била от полза в момента. Благодаря ви.
« Отговор #615 -: Ноември 20, 2007, 22:19:27 pm »
За съжаление всички доктори препоръчват бързо забременяване - дали директно, или след инжекции... което бързо забременяване обаче е толкова трудно да се постигне! Съжалявам за случилото се, но не се отчайвай, а продължавай да се бориш. Да, индивидуално е, но повечето доктори казват че до 6 месеца трябва да се забременее - след операцията, или след лечението. Иначе опасността за нова поява на ендометриозата става все по-голяма. Успех!

« Отговор #616 -: Ноември 20, 2007, 23:01:40 pm »
Сигурно в момента ти е ужасно тъжно и объркано, притеснена си за бъдещето. Това се случва със всяка една от нас когато си чуе диагнозата, няма гаранции след проведено лечение дори до кога ще си без ендометриоза, по-добрия лек е бременността, как да стане всички се питаме, няма 100% гананция, но ние си знаем че ще успеем. В никакъв случай не се предавай, говори с лекаря си мислете алтернативи.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #617 -: Ноември 21, 2007, 15:06:13 pm »
Буба , съжалявам за това което ти се е случило :( не се отчайвай и гледай напред!Всички се надяваме на бързо забременяване и се молим всеки ден скоро всичко да свърши!Вярвай , че винаги след лошото идва добро! Ще ти стискаме палци скоро да си намерила верният път и да очакваш вече своето малко бебче! УСПЕХ!
« Отговор #618 -: Ноември 21, 2007, 23:11:06 pm »
,, Бързо,, е сложна дума що се отнася до забременяване след ендометриоза,,,След операция и приложено лечение е прието , че ендометриозата няма да се появи до 3.4 или 5 години най-много(ако имаме късмет и ,,никога,,)Най-добрия вариант е 6 месеца диферелин + 3 докато ти дойде + 9 месеца бременност и става година и половина без цикъл , което е най-добро от гледна точка за появата на ендокистите , които са тясно свързани с кръвта!
« Отговор #619 -: Ноември 22, 2007, 16:27:59 pm »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но редовоно чета написаното от вас.
Сега пиша за да ви дам малко кураж да продължите напред.
След операция от ендометриоза в момента съм бременна в 7г.с.
Накратко моята история: Януари 2006 година коремна операция, не последва лечение по преценка на доктора. Както ви е ясно казаха бързо забременяване. То обаче не се появи до септември 06 година когато ми бе и първата инсеминация. И така четири инсеминации последната от които през април 07 година. Последва ин витро юни 07 година-неуспешно. Лекарите не откриваха други причини, и те самите бяха учудени защо не се получава. Бях на ръба на нервна криза, не знаех на къде да тръгна. Реших, че лятото ще почиваме и на есен пак по доктори и процедури. Така тази есен тъкмо бях решила да запазвам часове, но все нещо се случваше и го отлагах. На 2-ри октомври ми бе последният цикъл, след двудневно закъснение направих тест, който се оказа положителен. През цялото това време не съм мислила за нищо друго освен за изхода от цялата тази история.Утре съм на преглед да видим дали всичко е наред.
Не се отчайвайте, вярвайте в себе си и в успеха. Аз самата никога не съм предполагала, че всичко ще се развие така въпреки, че тайничко съм се надявала.