lidia, няма нужда да се караме сега, който където иска да ходи. И аз имам 2 педиатри, за различни неща ги търся - държавната е мила жена и опитна баба, направление не е отказала и ми е помагала много за кърмене и други практични дела. Обаче няма време, много пациенти са й на главата, все набързо ни претупва, има навик да изписва антибиотици и кортикостероиди за "добър ден", препоръчваше до скоро сокчета от 1.5 месеца (от тази година вече не), за превенар не беше чувала и след като й занесох листовката, прочете я за 1 мин и я обяви за опасна ваксина. Затова си ходим на консултации там, но като са ми болни децата, си ги водя при частния педиатър. И той си има трески за дялане, но вече съм се научила при кого за какво и така.
За Токуда - всички тук сме си изстрадали децата, така че не мисля че става дума за мода, поне сред нас. По-скоро за подобряване шансовете децата ни да получат адекватно здравно обслужване. То като няма сериозен проблем, и родилният дом в Долно Уйново, и околийският педиатър там все ще свършат работа. Но ако има... Например неонатологията на Токуда има аналог само в МД, но в МД нямат такива профилактични пакети за изследване на бебетата, затова пък предлагат стафилококи. Просто като комбинация специалисти, апаратура и обстановка са най-доброто в Бг. Не всичко им е розово, административно безумие някакво цари там, но това е друга тема.