0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #500 -: Октомври 10, 2008, 11:36:42 am »
Здравейте и от мен,
Аз днес съм доста по-добре. Смъкнах температурата и се чувствам добре. Сутринта ходих на първи преглед от стимулацията и след обяд отивам да видим с доктора изследванията на хормоните и той да си каже думата за по-нататъчната стимулация.
Пункцията се очертава да е следващият петък. Днес минах на беседа и с анестезиолога - много приветлив човек (както и всички от центъра с които съм контактувала досега).
hope, благодаря ти за съветите! Наистина ще трябва да измисля нещо имуностимулиращо ако резултата е положителен. Aubergine ти как си днес? Пребори ли гадните вируси?
Успех на всички момичета!
« Отговор #501 -: Октомври 10, 2008, 11:43:32 am »
nimika благодаря за подкрепата
утре мие прегнила и живат и здраве в понеделник пункция.
Успех на всички в процедури  :wink:
« Отговор #502 -: Октомври 10, 2008, 11:51:35 am »
Здравей nimika! Винаги утрото е по-мъдро от вечерта  :balk_48:
А колкото до пътуванията, не знам как са ти повлияли, но определено пък съчетанието на стимулация с работа е доста трудно и коства много нерви и и притеснения. При първата ми стимулация преди година и малко се подредих по същия начин. Не исках да оставам в София, защото имах доста работа, приключвахме 6-месечие. :balk_136: И след уговорка с доктора, че ще следим нарастването на фуликулите в Стара Загора, той ми изписа Диферилин, който аз от бързане да се прибера реших, че ще си го купя от аптека в СтЗ. То всичкото хубаво, ама голям цирк стана. :balk_133: Взех си лекарствата, ама на 15-ия ден (след като вече си бях ошетала справките) отиваме на контрола в Сф, с идеята, че ще оставам до края на стимулацията. Това трябваше да значи за около 5-7 дни. И док като ме прегледа, каза, че нищо не върви както трябва. :balk_80: Изписа още инжекции и аз отидох да ги взема от най-близката аптека. Като чух каква е цената  :balk_160: се втрещих, оказа се, че е доста по-евтино от, това, което сме купували. Върнах се при док и му показах какво сме слагали до сега. Човека онемя  :balk_88:, но на тръгване ми каза "И другия път работа, не работа, оставаш в Сф, хем да не стават грешки, хем да си те гледаме всеки ден  :balk_163:". Април така и направих, останах в Сф. Е, сега края на септември, началото на октомври отново и пак неуспешно, но мисълта ми е, че винаги има значение как си настроена. Ако не мислиш за работа ще имаш 1 грижа по-малко, ще си мислиш само за стимулацията и ще се навиваш, че ще упееш. :balk_103: В интерес на истината, понеже имам стара отпуска, не исках болничен, още повече, че не се знае кога ще ми го изплатят. Но сега при последната стимулация бях, по-спокойна  :balk_126:
Пожелавам много усмивки и още повече късмет, както на теб, така и на останалите, нахъсани да се борим до край!  yahoo_17 :balk_50: :balk_5: :bighug:

П.П. Извинете, че се получи малко като спам, но исках да споделя с повече хора опита си.  :oops:
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 12:58:44 pm от manual »
« Отговор #503 -: Октомври 10, 2008, 13:11:03 pm »
момичета ,моля ви за мнения и съвет. Доста ми е притеснено .
Днес бях на преглед , на 10 ден от силна стимул. Доктора ме заля със студена вода -каза ,че  кръвните ми  изследвания не са в норма- общо казано-никакво раздвижване. Е при моя нисък АМХ и диагноза НЯР не може да се очаква кой знае какво ,но пък и тези резултати...
После ме видя на ултрашал и видя 6 фоликулчета - мънички ,но съществуваха.Направо камък ми падна от сърцето, на доктора също. Изписа ми още лекарства и сега в понеделник -на 13 ден от стимуто ще ме гледа пак. Как беше при вас мили момичета .Случвало ли се е при някоя от вас нещо подобно . Приемам всякакви съвети и желая на всички в процедура успех
Очакваме те бебче
« Отговор #504 -: Октомври 10, 2008, 13:14:13 pm »
Да се отчета и аз.
За сега се очертава пункцията да е в понеделник.
Увеличихами дозата понеже има едни фоликулчета който изостават от другите спинкат милите  :lol:
лека пункция и хубави пълни фоликулчета ти желая
Очакваме те бебче
*
« Отговор #505 -: Октомври 10, 2008, 14:23:41 pm »
Момичета,днес ми е 10ти ден от трансфера и от вчера усещам странни придърпвания в долната и горната част на корема.Преди малко установих,че съм имала бледокафяво зацапване и то не е малко(по дължината на цялата ежедневна превръзка).Сега обаче няма нищо.
За 7ми,8ми или 9ти ден съм чувала за имплнтационно зацапване,но 10ти...ако на някой се е случвало,моля да пише.
Май е време да спра да се надявам  :(
*
« Отговор #506 -: Октомври 10, 2008, 14:40:58 pm »
 Моето зацапване продължи от 9 до 13 ден. Не се притеснявай предварително. :)
« Отговор #507 -: Октомври 10, 2008, 14:41:28 pm »
Елия, споко! По принцип почти всяко зацапване е притеснително, но не е признак, че е приключило всичко. И при мен беше така - от 9-10 ден имах зацапване. Дори беше се засилило почти до цикъл единия ден, но като се обадих на доктора, той каза - никакво спиране на лекарствата до теста! И теста си беше положителен. Даже двойно положителен /друг е въпроса, че не беше за 9 месеца/. През 4-те месеца при мен около датата на цикъла ми винаги прокървявах. Та за целта просто почивай повече - никакви физически усилия и домашни  чистки и подобни! По мои разбирания, предполагам че това е изхвърлен ембрион. Но това не значи, че няма да има имплантация на друг /предполагам са повече от един/.  
Спокойно - почивай си повече, отдай се на приятни занимания телевизия, книжки.... Каквото трябва да стане - ще стане!
Пожелавам ти супер положителен тест и след 9 месеца да гушкаш поне едно пухкаво бебче!
И не спирай лекарствата в никакъв случай преди тест. А тест - кръвен - най-рано утре, а уринен - на 14 ден.
А по въпроса за придърпванията - всички имаме различни симптоми, а те са почти еднакви при положителен и отрицателен тест. Така че не им обръщай внимание.
Хайд влачи крачета с положителен тест, че и други са на редичката, вкл. и аз!  :lol:
*
« Отговор #508 -: Октомври 10, 2008, 14:52:40 pm »
Благодаря ви момичета! :bighug:
И не съм си и помисляла да спирам лекарствата преди теста,но много се разтревожих.
А за редуциране на някой от ембрионите не се сетих.Да,имам си повечко  :P.
*
« Отговор #509 -: Октомври 10, 2008, 15:27:07 pm »
elliq, защо не направиш кръвен мисля че ве4е би отчел нещо. Успех  :lol:
А между другото имплантацията не е ли на 7-8 ден след пункцията, а вие казвате след трансфера?!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #510 -: Октомври 10, 2008, 15:36:13 pm »
Да попитам и тук

Предстои ми евентуално следващата седмица да ми бият диферелина и след две седмици да почваме стимулацията вече.

Въпроса ми е, може ли след като се сложи диферелина, да се започне не след две седмици, а малко повече.Четох тук, че на едно от момичетата по дълъг протокол е почнала стимулацията на 26 ден след диферелина, понеже лекаря отсъствал.

Но имам една неприятна среща с родата, и то в провинцията, на 15.11. сигурно ще правим помен на свекърва ми, не мога да не отида.

А точно към 12.-14. се пада трансфера евентуално, рано е всъщност да се прогнозира това.

Възможно ли е това при всички и от какво зависи.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #511 -: Октомври 10, 2008, 15:41:08 pm »
Мисля,че спрямо пункцията не е толкова рано,а някъде около 10ти ден.Поне така четох(последните постове на септемврийската тема).А кръвен тест ми се иска да си направя,но сигурно ще е чак в неделя.Мъжът ми се прибира тогава и искам той да ме закара,страх ме е да отида до там с такси  :oops:

пп:Силванче,вече са ти отговорили :)
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 15:43:25 pm от elliq »
*
« Отговор #512 -: Октомври 10, 2008, 16:31:33 pm »
 Елия,както ти казах имах кървене 4 дена,след което и 3те ми ембриона се бяха захванали. Така че не е задължително да е редукция,и аз така си мислех ,но излезе съвсем друго. Мисля че е от имплантацията ,на мен лично Персенска ми каза ,че често се случвало.
*
« Отговор #513 -: Октомври 10, 2008, 16:37:25 pm »
Благодаря ти Свежо  :D!
Успех момичета,на всички!
*
« Отговор #514 -: Октомври 10, 2008, 17:15:54 pm »
Мисля,че спрямо пункцията не е толкова рано,а някъде около 10ти ден.Поне така четох(последните постове на септемврийската тема).А кръвен тест ми се иска да си направя,но сигурно ще е чак в неделя.Мъжът ми се прибира тогава и искам той да ме закара,страх ме е да отида до там с такси  :oops:

пп:Силванче,вече са ти отговорили :)

Според мен зацапването ти не е от имплантация, защото тя ве4е е минала, много момичета имат около 10-12 ден такова зацапване та дори слабо кървене, и вече се радват на сладки бебоци. Казват че то е по скоро от "паметта на организма", т.е това са дните на ев. менструация. Така че бъди спокойна, но пак ще кажа че имплантацията настъпва 7-8 дни след оплождането, а то по принцип съвпада с пункцията. Значи говорим, че ако трансфера е бил на 3 ден /5 дена след него ве4е трябва да се имплантира ембриона; ако е бластоцист на 5 дни / 3 дена след това вече импл. е минала/. И имплантацията мисля че е еднократно съвсем лекинко зацапване, незнам да ме поправи някой ако греша, но така пише на много места. Лично моя док ми каза че бластоциста се излюпва на същият ден или на следващият след поставянето. Успех!
*

Aubergine

« Отговор #515 -: Октомври 10, 2008, 17:23:19 pm »
elliq , да те успокоя и аз, че е често срещано - не, че ми се е случвало, но така знам. Лично съм чувала докторът как казва по телефона на момиче, че няма повод за притеснения от зацапване.:balk_602:

boiger, аз на 5-ти ден нямах нищо на единия яйчник. На другия - имало, но малки. Не каза бройка, аз и не настоях да знам :? Увеличи ми дозата и сега на 9-ти ден съм на преглед, да се разбере ще продължаваме или не. И на мен ми е криво, но нищо не може да направим, освен да слушаме лекарите си и каквото-такова.

Miriam, аз се закрепих, но продължавам да подсмърчам и си пия Фервекса. Радвам се, че и ти си добре. :) И ти пожелавам успех.

hope, много му се чудих на Осцилококцинума, но вече е късно - той нали се взема в началото на настинка, аз вече се пооправих, да чукна на дърво. :) Благодаря ти.

Желая на всички момичета спокойствие и късмет!
« Отговор #516 -: Октомври 10, 2008, 17:35:24 pm »
Момичета,сега я втасах - втори ден след трансфера съм и съм с 37.5 аксиларна температура. Мъжът ми от вчера е с гадния вирус  - мускулни болки , главоболие и разтройство :x  Не послушах доктора да го изгоня от вкъщи и сега..... Обадих се на доктора и той каза да взема парацетамол и омега-3 форте. Каза също че може да е от утрогестана. Да но 37.5 аксиларна си е 38 ректална. Може ли да е чак толкова висока от утрогестана? До сега съм го ползвала 3-4 пъти  и това не се е случвало :?
Егати и шибания късмет дето го имаме :x

*
« Отговор #517 -: Октомври 10, 2008, 17:44:27 pm »
Няколко дни след трансфера и аз имах повишена телесна температура от порядъка 37.2-37.3 а единият ден даже 37.5  8O но се чувствах добре смисъл не бях отпаднала, просто ми гореше лицето. И аз го отдадох на Утрогестана, но пък ве4е нямам усещане за това. Така че ако не се чустваш болна мисля 4е няма защо да се притесняваш.
*
« Отговор #518 -: Октомври 10, 2008, 17:45:58 pm »
Дани,не бързай да обричаш нещата.. Ще я прескочиш  ще видиш.. Стискам ти палци и мисля за теб!
*
« Отговор #519 -: Октомври 10, 2008, 18:08:37 pm »
Цитат
Казват че то е по скоро от "паметта на организма", т.е това са дните на ев. менструация
Офф,Денди,това е много относително.Ако не бях в процедура,трябва да ми дойде след около 10 дни.

Дани,аз също съм с 37,2-37,3 .Но си мисля,че е от утрогестана.,защото и аз се чувствах добре.Дано да не е по сериозно!

Oуберджин,знам че е така,но при предната ми процедура,зацапването се оказа начало на цикъла и за това сега се притеснявам.Макарче е по-различно,а и беше на 14-15ти ден.
 :grouphug: