0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #480 -: Октомври 09, 2008, 11:00:44 am »
Патладжанке, ИКСИ-то в Надежда струва 2100 лв. Виж на сайта им - има обявени цени.
  09.11.2007
*
« Отговор #481 -: Октомври 09, 2008, 11:04:09 am »
Благодаря,Ви момичета за бързите отговори. Туко шо ми се обадиха от клиниката в 16:00 ч. ще ми е трансфера.
Aubergine днес ще плащам така, че утре ще ти кажа точно колко парички. И аз днес тръгвам на сляпо, дано ми стигнат парите.
*

Aubergine

« Отговор #482 -: Октомври 09, 2008, 11:06:08 am »
Жабче, благодаря и на теб! Явно съм много неориентирана, защото на сайта видях само цена за ин витро процедура, отделно цени за ембриотрансфер, пункция.. :?
Както и да е, вече знам, хубаво е,  че ви има! :)

roro, стиснати палци от мен, всичко ще мине добре, ще видиш!
« Отговор #483 -: Октомври 09, 2008, 11:51:58 am »
roro стискам палци всичко да е наред.

Да попитам и аз за плащането,как става например отивам първи ден за стимулация и кога какво плащам,може би само лекарствата,хормони които се пускат и накрая другите работи ли,в Надежда съм.

*

Aubergine

« Отговор #484 -: Октомври 09, 2008, 12:00:29 pm »
ninkata1, на мен ми казаха сестрите, че трябва да внеса някаква сума между 1000-1500 лв, когато искам. Вчера ми беше 5-ти ден от започване на стимулацията, дадох ги в канцеларията горе, дадоха ми едно лепящо се листче с написана сумата върху него и казаха да го дам на сестрите, които поставят инжекцията.
Документ за лекарствата не се дава, за самата процедура - ако поискаш може да ти издадат фактура.
Май навсякъде е така, поне при Щерев преди 4 години беше така и настъпи суматоха, когато ми прекъснаха стимулацията, а аз бях внесла повече пари от колкото струваха сложените ми инжекции :?
« Отговор #485 -: Октомври 09, 2008, 12:07:55 pm »
Благодаря ти много Патладжанче и ти желая успешна стимулация и това да е последният ти опит.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #486 -: Октомври 09, 2008, 12:23:23 pm »
Благодаря  момичета за подкрепата - много се разстроих -даже  лошата спермограма не ме притесни толкова   -защото тогава си казах -какво толкова няма да е инвитро  -ще е икси .
А сега  с този херпес -ако се потвърди че е такова -може да има рецидив във всеки един и то най неподходящ момент.Лечение  знам че няма -по -скоро  укрепване на имуната система .
Но може  би така е трябвало  ибило писано  да стане .
Успех от мен на тези ,които продължават с изследванията.Понеделник вторник съм за изследване  за херпеса да видим имам ли антитела  и евентуално какво да ми предпишат.

*
« Отговор #487 -: Октомври 09, 2008, 12:38:45 pm »
Здравей nimka,
Не се разстройвай миличка, отиди в института по паразитология на Янко Сакъзов. Мой познат имаше голям проблем с херпеси, излизаха му всеки месец, там му помогнаха, бяха му изработили специална ваксина от антитела на неговия херпес (само да не говоря някакви големи глупости, че  все пак не съм Док. ) Но така или иначе повече херпес не му излезе. И това беше отдавна - поне преди 10 години.
*
« Отговор #488 -: Октомври 09, 2008, 12:48:03 pm »
Нинката,на мен никой не ми спомена за пари през цялото време.След пункцията при разговора с доктора го попитах каква сума да донеса.Той ми сметна лекарствата и ми каза цялата сума.След трансфера ги сметнахме още веднъж.На един лист написа сумата за лекарствата и платих на секретарките,на друг лист написа сумата за иксито и платих долу на регистратурата.Само хормоните си плащаш всеки път на регистратурата,преди да дадеш кръв.

Нимика,дано скоро се оправиш и започнете пак,и повече да няма никакви пречки по пътя ти!
*
« Отговор #489 -: Октомври 09, 2008, 14:50:23 pm »
Здравейте момичета,
Аз от снощи съм с температура, болки в ставите и мускулите и разстроен стомах. :oops:. Явно стреса наистина си казва думата. Говорих с доктора сутринта и той каза, че това не е проблем и продължаваме със стимулацията. Каза ми да пия Парацетамол за температурата. Моля Ви, ако някоя от вас има подобна случка по време на стимулация да я сподели.
Hope, много ти благодаря за милите думи! УСПЕХ и на тебе! :D
*
« Отговор #490 -: Октомври 09, 2008, 16:45:20 pm »

Бях при доки -смазана съм. Според него херпеса пречи.
Каза че спираме и   отлагаме за следващия месец .
Стимулацията  до тук  с всички изследвания  са напразно.Не мога да повярвам просто.

nimika Незнам миличка какво да ти кажа но ако Док не иска да продължи нямаш избор.Както вече ти писах аз имах същия проблем и лошото е че и двата пъти ми излезе.Първия беше по време на трансфера който завърши с неуспех а втория по време на стимулация.Излекувах го преди пункцията и нямах проблем.Сама виждаш по долу.Наистина незнам защо ти спира процедурата но това е негово решение.Не се отчайвай!
 Късмет!
« Отговор #491 -: Октомври 09, 2008, 17:05:15 pm »
Aubergine,чест прави на твоя доктор,че е отказал да продължите.Колкото и да те боли сега,болката при един отрицателен тест след процедура е много по-силна.И ако шансовете са почти никакви,защо трябва да изживяваш всичко това?Не знам,кой е твоят доктор,но спечели моето уважение и доверие.Ще продължите,когато шансовете за успех са по-големи и ще успеете,вярвай ми!
*

Aubergine

« Отговор #492 -: Октомври 09, 2008, 17:12:59 pm »
svetla_,  не е отказал - продължавам стимулацията с увеличена доза.

Здравейте момичета,
Аз от снощи съм с температура, болки в ставите и мускулите и разстроен стомах. :oops:. Явно стреса наистина си казва думата. Говорих с доктора сутринта и той каза, че това не е проблем и продължаваме със стимулацията. Каза ми да пия Парацетамол за температурата. Моля Ви, ако някоя от вас има подобна случка по време на стимулация да я сподели.
Hope, много ти благодаря за милите думи! УСПЕХ и на тебе! :D

Аз съм с настинка от два дни - боря я уж с Фервекс и Нурофен Стоп колд, както и аспирин. Докторът каза, ако се влоша да му се обадя, зa да ми изпише АБ, вероятно Аугментин. Така, че не се притеснявай :wink:
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 17:18:20 pm от Aubergine »
« Отговор #493 -: Октомври 09, 2008, 17:21:16 pm »
Да се отчета и аз.
За сега се очертава пункцията да е в понеделник.
Увеличихами дозата понеже има едни фоликулчета който изостават от другите спинкат милите  :lol:
*
« Отговор #494 -: Октомври 09, 2008, 17:31:48 pm »
Благодаря за бързият отговор Aubergine. Сега като се замисля, за предпочитане е на този етап да изкарам вируса, отколкото след трансфера. Започвам да се успокоявам макар и неразположението, което ме мъчи. Дано да не стигаш до антибиотик. Бързо възстановяване ти пожелавам на теб и на себе си. :D
*

Aubergine

« Отговор #495 -: Октомври 09, 2008, 17:58:02 pm »
Благодаря Miriam, дано наистина бързо се оправим. Аз взимам и витамин С по 1000 мг и като че ли живвам малко, но може и да си внушавам :)
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #496 -: Октомври 09, 2008, 18:04:13 pm »
Здравей nimka,
Не се разстройвай миличка, отиди в института по паразитология на Янко Сакъзов. Мой познат имаше голям проблем с херпеси, излизаха му всеки месец, там му помогнаха, бяха му изработили специална ваксина от антитела на неговия херпес (само да не говоря някакви големи глупости, че  все пак не съм Док. ) Но така или иначе повече херпес не му излезе. И това беше отдавна - поне преди 10 години.

именно  с тях се  свързах днес  - в НЦЗПБ  - но лабораторията за  херпеси е на бул. "Ген. Столетов" 44 - срещу центр затвор -ще я намеря  -понеделник или вторник отивам -за да са минали 5 -6 дни от появата  -така ми каза завеждащата  катедра .
Аз преди 10-12 години съм поставяла  два  курса  такава ваксина ,но знам че вече е спряна от призводство .Ще видим какво ще ми измислят сега.

Arlina -и аз се учудих че д-ра  ме спря -но казва че  незнае как ще се развие  херпеса -в смисъл че може и да отшуми за ден два -но може и да с е разпросте  много  и че трябва да се лекува -ама това още незнам да  е открито как става  -даже  и в световен план.

Lora110 - стискам палци  за понеделник!!!
Roro  - ще чакаме  само хубави новини -трансфера вече трябва да  е минал  и успех !!!
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 18:17:22 pm от nimika »

*
« Отговор #497 -: Октомври 09, 2008, 22:08:16 pm »
Miriam, Aubergine, оздравявайте, момичета! На мен много ми помага Осцилококцинум, не знам дали не и внушение,но наистина е вълшебен. Разрешен е и при бременност, значи поне не вреди. Бързо подобрение ви желая!

nimika, не се ядосвай, доктора , както казва svetla_, със сигурност е прав, по-добре да се справиш с херпеса сега отколкото да разцъфти когато не трябва и да се упрекваш че не си взела мерки. Жалко за вложените парички за стимулацията, а и спирането е много разочароващо, но бъди сигурна че е за по-добро! И мен ме беше яд че заради сенната хрема ме отложиха един месец, струваше ми се невинна, но е имало смисъл. Не се тревожи че ще се появи скоро пак, с лечението ще нарупаш имунитет и скоро няма да се обади. Ти може да опиташ на следващия цикъл, нали? Дано се развие кратко и да го забравиш!

Много късмет , момичета!

Косето е на небето.
*
« Отговор #498 -: Октомври 09, 2008, 22:19:51 pm »
Момичета може ли да попитам кога най-рано може да се направи теста след трансфер и дали е нормално да имам болки в корема и подуване.Може ли да е от утрогестана това подуване?

И аз имах такива болки на  3ти и 4ти ден от трансфера и подуване но нещата се оправиха, в момента нямам никакви неразположения единствено нервите, защото 4акакнето ме съсипва  :(
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #499 -: Октомври 10, 2008, 09:05:00 am »
Добро утро от мен !!!утрото е по- мъдро от вечерта-вече  спокойна  гледам на нещата и си чакам следващия  месец ,за да започваме пак !Пътуванията и напрежението очевидно  казаха своята дума   -непрекъснатото пътуване  до София /250 км  в едната посока /,все  звънят телефони по  работа  ,сядах по  пейките да работя  с лаптоп -не става така.Милото снощи ми каза - другия  път  си вземаш отпуск /болнични и оставаш в София  и не те интересува, че е  време да се подават ддс-та и да се приключва месец.

dendy -искрено желая  след  чакането  да   има само хубави новини !!!
Хубав ден на  всички - само с положителни емоции !!!