0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: предстоящо инвитро
« Отговор #60 -: Септември 23, 2008, 23:21:43 pm »
Мацки някой ползвал ли Цитротид, защо така ми изтича количество междъ спринцовката и иглата  :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #61 -: Септември 23, 2008, 23:26:44 pm »
Завинтвай добре иглата към шприца!
Важно е да си инжектираш цялото количество, след като извадиш иглата - тампонирай с памуче мястото на убождането.
Успех, Денди!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #62 -: Септември 23, 2008, 23:28:38 pm »
Момичета,
знам, че при всяка от вас е индивидуално, но споделете горе-долу колко дни ви беше стимулацията и на кой ден от от първата инжекция с гонадотропини ви беше пункцията?
Чувствахте ли се подути през периода на декапептила?
 :oops: нали ми е за пръв път..
*
« Отговор #63 -: Септември 23, 2008, 23:34:06 pm »
Завинтвай добре иглата към шприца!
Важно е да си инжектираш цялото количество, след като извадиш иглата - тампонирай с памуче мястото на убождането.
Успех, Денди!

evro, първата ве4ер изте4е малко вода навън когато я инжектирах във флакона, а днес направо се сте4е по корема ми докaто иглата беше забита в мен, дали не е фатално?!  :oops: Имам още три да слагам, чудя се относно проблема или незавинтвам добре иглата или прекалено бързо натискам буталото, тъй като самият продукт не ми щипе и бързам да го инжектирам. А да не говорим 4е получих и алерги4на реакция по кожата, ама отшумява бързо  :x
« Последна редакция: Септември 23, 2008, 23:35:56 pm от dendy »
*
« Отговор #64 -: Септември 23, 2008, 23:39:13 pm »
Момичета,
знам, че при всяка от вас е индивидуално, но споделете горе-долу колко дни ви беше стимулацията и на кой ден от от първата инжекция с гонадотропини ви беше пункцията?

Северина моята стимулация се о4ертава да е 9дена и на 11 ден пункция. При всеки е различно, но мисля че по принцип стимулацията продължава около 9-10дена
*

evro

• 5167
« Отговор #65 -: Септември 23, 2008, 23:44:36 pm »
evro, първата ве4ер изте4е малко вода навън когато я инжектирах във флакона, а днес направо се сте4е по корема ми докaто иглата беше забита в мен, дали не е фатално?!  :oops: Имам още три да слагам, чудя се относно проблема или незавинтвам добре иглата или прекалено бързо натискам буталото, тъй като самият продукт не ми щипе и бързам да го инжектирам. А да не говорим 4е получих и алерги4на реакция по кожата, ама отшумява бързо  :x

Водата е физиологичен разтвор - не е страшно ако си изгубила някоя капта, когато обаче е със сухата субстанция - бъди осторожна.
Просто не завинтваш добре, и на мен ми се е случвало. Не се притеснявай че е изтекло малко, щом ти предстоят още 3 - те са по-важни, защото ще "улавят" пика на ЛХ, внимавай с тях! Завинтвай по-здраво иглата и ако искаш провбай по-бавно да инжектираш. Наистина са безболезнени.
Аз също се зачервявах от Цитротида, не се притеснявай - след няколко часа отшумява, и всеки следващ прием обрива е оп-малък. Нормално е.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #66 -: Септември 23, 2008, 23:50:19 pm »
Благодаря ти, успокои ме, утре ще видим на УЗИ какво съм скалъпила  :?
*
« Отговор #67 -: Септември 24, 2008, 08:55:47 am »
Мацки някой ползвал ли Цитротид, защо така ми изтича количество междъ спринцовката и иглата  :(
Тя евро вече ти е казала, но наистина явно не завинтваш добре иглата към спринцовката, при мен първия път се получи същото нещо...  :oops: , после помолих Ани да ми обясни и разбрах къде ми е грешката, и обривите са обичайни май,  и при мен ги имаше (добре че Ани беше ме предупредила...)  :lol:
« Отговор #68 -: Септември 24, 2008, 10:31:41 am »
Момичета,
При мен и двата пъти продължи общо 10 дена, на 11 се почива, а пункцията беше на 12тия ден.
От декапептила имах силно главоболие.
Стискам силно палци, Севи ! Дано да ти е пръв и последен опит, мила !
« Отговор #69 -: Септември 24, 2008, 19:34:04 pm »
Благодаря момичета!
Роузи, как си мила? Благодара ти за пожеланията!
Ти до къде стигна с борбата?
Аз след дълго прекъсване, поради ред причини, отново съм на линия  :D
И мен много ме боли главата от декапептила, но освен това и ми се гади доста често  :(

Успех на всички!
*
« Отговор #70 -: Септември 25, 2008, 22:29:31 pm »
До колкото знам не всички правят сондаж,но той дава важна информация.Нещо като пробен трансфер е.Вкарват съвсем тъничък катетър,подобен на този,с който връщат ембрионите.Почти не се усеща.
Този катетър има ли нещо общо с тръбичката , която вкарват при инсеминацията?
 Идеята ми е дали тези жени, при които вкарването на катетъра за инсе минава безпроблемно и безболезнено имат нужда от сондаж?
 Знам , че процедурите са много различни и вкарването сигурно е до различна степен...
Да,катетъра е като този за инсеминациите.Незнам вкарването дали е същото,защото не съм правила инсе,но сега ми е втора процедура(предната беше преди три месеца) и пак ми направиха сондаж.Мисля,че трябва да се прави всеки път независимо как е минавало предния път.
*
« Отговор #71 -: Септември 26, 2008, 10:25:55 am »
До колкото знам не всички правят сондаж,но той дава важна информация.

Каква точно информация дава и какво правят след като вкарат катетъра? На мен не ми правиха сондаж  :?

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
« Отговор #72 -: Септември 26, 2008, 19:02:43 pm »
Най-общо казано,показва пътя до матката.Но ако се включи Евро,тя може най-добре да обясни за сондажа  :D.
*
« Отговор #73 -: Септември 26, 2008, 20:06:09 pm »
На мене също не ми е правен сондаж. Въпреки това трансферът мина много леко и ИКСИ-то беше успешно. Може би докторът ми е преценил, че при мене не се очакват "изненади".
« Отговор #74 -: Септември 26, 2008, 21:14:04 pm »
Правих ИКСИ при д-р Владимиров.Сондаж не ми е правен,но трансферът мина блестящо,нещо,което не очаквах.Имам пет инсеминации/при друг лекар/,които бяха кошмарни-натискане по корема,защипване на шийката,кървене,просто ужасно.На няколко пъти бях предупредила д-р Владимиров за проблемите с шийката.Или той е цар на трансфера,или е направил сондажа по време на пункцията.
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 21:32:16 pm от Цеци »
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #75 -: Септември 26, 2008, 21:27:06 pm »
Здраввеите момичета,
прдстои ми инвитро при д-р Владимиров,незнам още какво ме очаква защото съм в период на събиране на паричките,малко се затруднявам,бих искала да питам дали не знаете варианти за набиране на средствата за инвитро...предварително благодаря.Колко във времето е самата процедура инвитро незнам от къде да тръгна ....благодаря ви:)
*

evro

• 5167
« Отговор #76 -: Септември 26, 2008, 22:55:19 pm »
Най-общо казано,показва пътя до матката.Но ако се включи Евро,тя може най-добре да обясни за сондажа  :D.
:lol: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=223.msg375308#msg375308

norma, http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18097.msg475369#new

Успех момичета!

Те осмислят живота ни!

« Отговор #77 -: Септември 27, 2008, 11:06:21 am »
Здравейте,момичета!Утре започвам с декапептила(как ще си го бия,умът ми е го побира), но исках да попитам някоя от вас освен декапептила, да е пила и преднизолон(дексаметазолин) заедно с него? Дали и е нещо рутинно,или?
*
« Отговор #78 -: Септември 27, 2008, 12:24:07 pm »
Привет и от мен!!!
Днес бях на преглед!Продължаваме по старата схема - половинка Диферелин вечер и по 1 Мерионал сутрин и вечер!Имам 5 фуликула от ляво и 5 от дясно!Поне 2 са 8мм.Док коза че е добре!
Имам главоболие от Мерионала - ама няма как...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #79 -: Септември 27, 2008, 17:06:24 pm »
Здравейте,момичета!Утре започвам с декапептила(как ще си го бия,умът ми е го побира), но исках да попитам някоя от вас освен декапептила, да е пила и преднизолон(дексаметазолин) заедно с него? Дали и е нещо рутинно,или?
Пиех преднизолон от първия ден на стимулацията до теста за бременност след трансфера:)
Само първата инжекция е трудно да си бие6 сама:)оттам нататък даже ти става "приятно":):):)
Успех в процедурата:)