0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #160 -: Октомври 11, 2008, 14:57:26 pm »
eleonor , аз съм за нормално раждане и изрично питах док няколко пъти дали трябва освен ваг. секрет да ми се вземе и ректален и той каза ,че няма нужда при мен, правело се само ако във ваг.секрет се открият някакви бактерии (забравих какви) и трябва да се установи откъде идват.
Възможно е, Дианка
при мен последните месеци все имаШе бактерии, може и затова.
Но пък и на мой приятелки им взеха без да имат_незнам, аз казвам при мен как беШе.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #161 -: Октомври 11, 2008, 15:09:44 pm »
Здравейте момичета! Днес ходих на преглед при д-р Владимиров, според УЗ съм в 11 г.с. + 5 дни - бебето си отговаря на седмиците, мерихме нухалната транслуенция - в норма. С други думи всичко о.к. Аз обаче, нали съм Мара - бързата сварих да си запиша час за ранната ФМ - в 11-13 г.с., обаче доктора ме озадачи като ми каза, че сега се правел биохимичен скрининг, а не ФМ. Така, че ми дадоха направление за биохимичен скрининг и ще правя първо него. Разполагам с час за ФМ  при доц. Томова - на 22.10. от 17,15 часа в МЦ София, така че ако някой иска да се възползва от него, нека ми пише на лични! Много ще ми бъде тъпо часът да отпадне, след като знам с колко мъки си го записах! Така че в понеделник съм на БХС, стискайте палци! :oops: А на ФМ док каза към 20-та г.с., за да може да се направи и фетална ехокардиография. Леко и приятно бременеене на всички!
« Отговор #162 -: Октомври 11, 2008, 16:23:21 pm »
eleonor, аз съм със секцио. Онова с пробата е ректално. Точно това имах предвид, че ме учудиха, че не искаха вагинален секрет. Знам, че той е много важен при нормално раждане, но и моето си е все пак раждане :?
*
« Отговор #163 -: Октомври 11, 2008, 23:25:37 pm »
Мери, как е Алекс?

Ох, каси, какво да ти кажа и ние още не знаем как е точно. До онзи ден си беше много добре, започна да се храни с биберон, давах му даже и кърма, извадиха го от термо леглото и изведнъж стана нещо. Преливаха му кръв, целия е в системи, абокати и тръбички. Спряха му храненето и е на глюкоза. Не ми дават да го виждам, това тотално ме съсипа. Чакаме резултатите за да се разбере какво е точно.
Всеки делничен ден в 1ч. има сведения и ще отидем да чуем как е положението. Надявам се още същия ден да мога да го видя и да започна да го храня.
Тъкмо беше покачил и така добре си вървеше, но да си кажа все си бия душата, че е вътреболнична инфекция. Как така изведнъж няколко бебета накуп се разболяха.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #164 -: Октомври 11, 2008, 23:36:11 pm »
Мери, сигурно много ти е трудно, няма как, майка си. Лекарите си знаят най-добре работата, вярвам, че малкият мъж ще се оправи и скоро ще се гушите тримата вкъщи. Дръж ни в течение след резултатите. Целувки за Алекс!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #165 -: Октомври 12, 2008, 10:24:52 am »
Мари  yahoo_17 мила, ти си силна Майка!
Всичките ми добри мисли са насочени към вас!
Юнак е Алекс, ще преодолее и това!
Прегръщам те!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #166 -: Октомври 12, 2008, 10:30:13 am »
Мари, имаш и моята позитивна енергия. Алекс е силен и ще се справи! Няма как да е иначе! Стискам палци миличка скоро да си го приберете и да сте много щастливи! :bighug:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #167 -: Октомври 12, 2008, 11:30:06 am »
Мари, сигурно ти е безумно тежко докато малкия Алекс е далеч от теб! Вярвам, че се грижат добре за него и много скоро той ще е добре и ще гушне мама. Дай Боже да е по-скоро този миг! :bighug:
« Отговор #168 -: Октомври 12, 2008, 12:54:07 pm »
Мери, дръж ни, мила, в течение. Дано да закрепят Алекс и да преодолее кризата. Силно стискам палци. :bighug:

За тези, които си спомнят Пуканка, искам да съобщя, че тази сутрин по спешност е родила. Надявам се да не ми се сърди, че известявам тук, но много ми липсваше бойното и настроение в този форум. Да са живи и здрави и двамата с Даниел и скоро да се приберат вкъщи!
« Последна редакция: Октомври 12, 2008, 12:56:23 pm от Бубе »
*
« Отговор #169 -: Октомври 12, 2008, 16:18:04 pm »
Благодаря ви, момичета, надявам се че е на най-доброто място и там ще му помогнат.
Браво на Пуки, ама тя си знаеше, че няма да си дочака датата. Да са живи и здрави цялото семейство.
*

eleonor

• 1075
« Отговор #170 -: Октомври 12, 2008, 17:55:23 pm »
Mary дано мила, се стабилизира детенцето ти и много скоро да си го гуШкате, имаШ и наШте стиснати палци.

Бубемалко съм разсеяна :oops:
разбира се 4е и твойто си е раждане :wink:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #171 -: Октомври 12, 2008, 17:56:30 pm »
Мари, стискаме палци Алекс да преодолее всичко и скоро да си го гушкате вкъщи  :bighug:!

Честито на Пуканка, да и е жив и здрав малкия Даниел!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #172 -: Октомври 12, 2008, 18:36:59 pm »
Мари, стискам палци нещата да се оправят колкото се може по-бързо и ти да се успокоиш!
Честита рожба на Пуканка :P
« Отговор #173 -: Октомври 13, 2008, 13:49:08 pm »
Честито и от мен на Пуканка!
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
« Отговор #174 -: Октомври 13, 2008, 21:25:21 pm »
Как да не я помниме, Пуканка  :wink:
Честито и тук!! Да й е живо и здраво момчето!!!
« Отговор #175 -: Октомври 14, 2008, 11:24:18 am »
Мари, съжалявам за новата ситуация при Алекс и искрено се надявам към днешна дата вече да е излязал от нея и да папка кърма и да расте! Дръж ни в течение! Мислиш ли, че ако е вътреболнична инфекция, ще ти дадат информация, или ще "мотаят"? Егати!

Васи, бях питала в кърмаческия за съвет, защото си самоопределих зърната като напукани, и получих съвет да отида на дерматолог, не на алерголог. Ходих на дерматолог, няма медицински проблем, имала съм характерното за някои хора в някои зони трудно обновяване на кожата - старата, мъртва кожа пада по-трудно (както при загрубяването на петите), затова ми каза да се мажа с нещо възможно най-мазно. В амбулаторния лист пише хиперкератоза. Самите зърна не били напукани. Мажа сега едната гърда с лансинох, а другата с авент :lol: и въпреки, че лансинох-а повече отговаря на изискванията на докторката, с другото мъртвата кожа ми падна по-бързо, но може да е по-добрата гърда :lol: (на другата пък зърното ми е на моменти леко вдлъбнато, та може и аз да съм от тези, дето едната гърда е за предпочитане за кърмене).

П.С. В името на справедливостта да напиша още нещо, че нали се оплаках преди няколко дни от Консултативния кабинет по кърмене, че звънях и общо взето ме отсвириха. На въпроса ми в кърмаческия се отзова една от мацките - с ник Хедра - която ми писа на лични няколко много адекватни съвета, поднесени с много подходящо отношение, та да я спомена с добро и тук :D
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 11:27:59 am от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #176 -: Октомври 14, 2008, 13:28:21 pm »
Честито на Пуканка! Мери, дано малкия юнак се оправи скоро!
@ целува всички във форума и им желае щастие

http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*
« Отговор #177 -: Октомври 14, 2008, 14:07:47 pm »
Фреши, ако не си намерила с кого да говориш ето ти 2 номера.
1. това е на консултативен кабинет по кърмене към СБАЛАГ Майчин дом-София, д-р Анета Попиванова - тел. 0896 418 488
2. безплатна консултация от медицинско лице за кърмене и хранене, всяка сряда в офиса на официалния представител на Филипс Авент за България "Ивентас"ЕООД или на тел. 02/955 5115
  "Ивентас" ЕООД, ул Иван Сусанин 26, ж.к. Павлово
Дано съм ти от полза.

Преди малко се обаждах в София, захранили са Алекс с малко мляко. Това е добре, значи утре ще го храня и ще мога да го видя. Фреши, в никъв случай няма да ми кажат, ще си изтрият ръцете. На информацията, която дават всеки ден в 1ч., едни хора поискаха инфо за нас и са казали, че са му готови изследванията и резултатите са добри, нямало нищо обезпокоително. К`во значи добри резултати, при едноседмично боледуване, не знам. Както и да е, утре се надявам да говоря с доц. Слънчева и тя да ми обясни.

п.п. Искам да благодаря много, много на Милена/Б от Русе. Много съм й благодарна за подаръка, който ми изпрати.
*

eleonor

• 1075
« Отговор #178 -: Октомври 15, 2008, 15:56:54 pm »
MARY, как е детенцето ти?
Надявам се да е ве4е добре
целувки от мен и Беа

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #179 -: Октомври 15, 2008, 16:08:41 pm »
Мари, дано всичко е наред с дребосъка. 

Аз днес бях в клиниката. Гледа ме д-р Сигридов, сигурно едно 30-40 минути оглежда всичко. Пусна бебоците и на 3Д, едното е много палаво, другото е по-кротичко. Бяха се турнали едно до друго, но едното нагоре с главата, а другото наопаки.  Отличници сме, дано все така добре да вървим. Едното е 103, а другото 104 грама. Плаценти, кръвопоток, органи, шийка на матката, всичко е наред. Само пустата микробиология остана за понеделник, защото не можах да се добера до магарето, някаква лудница е в клиниката. Сега още 10 дни притеснение следва и без това кошмари сънувам вече.  :? Но поне ще пуснем освен стандартна микробиология и ДНК тест на цервикален секрет за хламидия, микоплазма и уреаплазма. Стерилната ми урина е чиста, обикновената бива и тя, само трябва някак да успея да пия повече течности. И да ям месо...  :sick:

Иии имаме първо предположение за пол. Както се изрази д-р Сигридов - две шавливи моми.  newsm06
  09.11.2007