0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #680 -: Юли 08, 2010, 22:45:46 pm »
Висока утайка не се знае от какво е повишена  :?
дано и аз сега да почна ще си вървим заедно  :D
*
« Отговор #681 -: Юли 09, 2010, 16:02:13 pm »
Уточнихме се най-накрая, в неделя ще ми е трансфера :)
Някой знае ли дали кръвните тестове ЧХГ влизат в сумата при платен от фонда опит?
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #682 -: Юли 09, 2010, 16:22:58 pm »
Плащах си ги... Минути след трансфера /когато бях сама в болничната стая и със замаяна глава от лекарствата/, госпожата бързаше да ми бутне куп листа под носа да й подпиша, без да имам време и възможност да питам какво подписвам.... Така и не разбрах каква точно сума са взели от фонда за първото ми и неуспешно ин витро. След това направих 2 кървни теста по  18 лв. - на 5-ти и 10-ти ден. Този на 5-ти ден може и да си го спестиш.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 16:32:13 pm от Ani_34 »
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #683 -: Юли 09, 2010, 16:31:45 pm »
И доплатихме около 170 лв  или 180 бяха, не помня, а и не получихме касов бон за тях , та да погледна колко бяха.... Били за изследване на хормони. При стимулацията исползвах 3 инжекции гонал-ф от 900 единици , един синарел от 8 мл, утрогестан 4 опаковки по 30 капсули, прегледите и хормоните.
*
« Отговор #684 -: Юли 09, 2010, 16:36:53 pm »
И доплатихме около 170 лв  или 180 бяха, не помня, а и не получихме касов бон за тях , та да погледна колко бяха.... Били за изследване на хормони. При стимулацията исползвах 3 инжекции гонал-ф от 900 единици , един синарел от 8 мл, утрогестан 4 опаковки по 30 капсули, прегледите и хормоните.

А кой ти ги тикна тия листи да ги подписваш ???  8O Момента е бил меко казано неподходящ !
И аз съм използвала същите неща, плюс 7 бр. мерионал, та явно ще доплащам повече .
За това, че не си получила касов бон много се учудвам,че мен са ме гонили, за да ми го връчат, но явно стават грешки.
*
« Отговор #685 -: Юли 09, 2010, 18:08:20 pm »
Съветвам ви да профилактично да питате до къде сте стигнали с парите по фонда, за да не се окажете неподготвени накрая.
По моите сметки идваше някъде към 400лв. да доплатя, но точно преди трансфера ми бутнаха протоколите - 1 _ _ _ лв. Чак за четирицифрено число не се бях подготвяла. И ти казват, че е желателно веднага да ги заплатиш, не съм ли знаела, че до сега е трябвало да си оправя сметките.
Отделно всички хормони преди самата стимулация се заплащат - около 80лв. По време на самата процедура също се заплащат кръвните изследвания за мъжа и жената - общо около 130лв. Лекарствата след трансфера също отделно се заплащат.
*
« Отговор #686 -: Юли 09, 2010, 18:54:06 pm »
Е,аз май няма вече кога да питам, ама карай.
Какви лекарства изписват след трансфера? Аз нищо не помня по тоя въпрос от преди 3 години.
*
« Отговор #687 -: Юли 09, 2010, 21:03:57 pm »
Момичета, вие направо ме изумявате. Първият опит си финансирах сама. И едва ли не аз ги гоних да платя за донорския материал. Ами сигурно много невероятно ще прозвучи, ама преди трансфера ми дадоха бележка и аз си преведох парите в касата през ПОС терминала. Получих фискален бон и бележка от ПОС терминала. След това преди трансфера си казах на ембриолозите и после на лекарката, че не съм платила за донорския материал. Бяха пропуснали. Понеже трансфера беше с по-късен час, ме изчакаха на касата да ме освободят от стаята и тогава доплатих по същия начин. Аз предпочитах да плащам на ПОС терминала, защото беше период, в който банката при определени условия (поне 2 пъти в седмицата сметки през ПОС) ми връщаше един процент от похарчената тотална сума.

При втория опит пак аз ходих при координатора, първо преди трансфера, да кажа, че имам да доплащам поне за един хормон, защото съм надвишила 10-те и за лекарства - имах Мерионал. Координаторката ми каза, че ще ме търси тя. Докато ме освободят да си ходя от стаята, тя не дойде и пак аз ходих да ми смята. Не гледах много подробно, в смисъл сума за една бройка, но нещата, които съм ползвала си съответстваха напълно. А няма как да има неточност при единичната сума, защото тя е регламентирана. С бележката за доплащане отидох на касата и пак през ПОС терминала платих и получих съответните платежни бележки. Като преди трансфера си платих за донорския материал на касата.

Della, след трансфера мисля, че задължително изписват Утрогестан. Възможно е да изпишат дуфастон и естрофем. И отделно си пиеш витамините, фолиева, антиоксиданти, вероятно аспирин протект.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 21:06:41 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #688 -: Юли 09, 2010, 21:34:38 pm »
При мен беше по същия начин. Никога не са ни притискали да плащаме, понякога сме бавили плащания с дни, след което сме плащали през ПОС терминал с кредитната карта и то манипулации по 900 лв. Съответно сме получавали касови и трансферни бележки. А след ембриотрансфер те са длъжни да предадат протоколите за отчет пред фонда, не могат да ни чакат да се възстановим физически, пък после психически, тъй като и без това се бавят разплащанията. А какво поема фондът и какво не си е написано, то е ясно, че има маса допълнителни изследвания и манипулации. В листата, които разписваме си е написано всичко, само, че на нас не ни се чете, аз лично също не погледнах на какво се разписвам, помня че доплатих само 1 хормон, но и аз така си ги бях сметнала предварително.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #689 -: Юли 10, 2010, 14:55:02 pm »
Идеята ми беше да се информирате предварително колко ще ви се наложи да доплащате, а не че някой е гонил някого. Ако за пръв път правиш процедурата няма как да си запознат с реда в клиниката.
*
« Отговор #690 -: Юли 10, 2010, 15:18:44 pm »
Идеята ми беше да се информирате предварително колко ще ви се наложи да доплащате, а не че някой е гонил някого. Ако за пръв път правиш процедурата няма как да си запознат с реда в клиниката.
Даа и на мен би ми било по-спокойно, ако преди трасфера знам. Ето утре сигурно ще доплащам след трансфера и се притеснявам дали ще ми стигнат парите ( имам вариант , но все пак ) .
*

Dolphin

• 294
« Отговор #691 -: Юли 10, 2010, 17:15:50 pm »
Редно е да ни информират, разбира се! Въпреки, че аз не се сещам за друго освен хормони, ако са пускани повече от 10 и ако медикаментите за стимулацията според ценоразписа на аптеката на клиниката са на стойност по-голяма от 2100 лв или замразяване- ако минаваме през фонда, и се придържаме към това, което финансира. Ако самофинансираме целия опит - преди всяка манипулация, разбира се, е редно да се проверят цените, за да знаем дали можем ди си я позволим. Сега има увеличение от май месец, така, че който е правил процедура преди това, и му се налага да прави дори идентична за втори път е редно да се информира кое колко струва. Аз също се страхувах до последно, че ще има повече да доплащам първият път, но ми обясниха, дори без да питам, че обикновено сумата отпусната от фонда покрива всички разходи по самата процедура, ако не се налагат големи дози хормони за стимулация.
А относно реда в клиниката, щом сме стигнали до инвитро процедура, значи сме се сблъскали с него не веднъж- покрай изследвания и прегледи, а и момичетата на регистратурата са доста мили и отзивчиви и дават всякаква информация по телефон и лично.
*
« Отговор #692 -: Юли 10, 2010, 18:08:23 pm »
Кажете ми как мога да се свържа с лекарите? От вторник се обаждам на регистратурата и искам да се чуя с д-р Савова и ми отговарят, че моята папка е при нея и ще ми се обади. Това се повтори и в сряда, четвъртък и петък. Съответно никой не ми се обади. Когато бях на преглед на 02.07 докторката ми пусна много изследвания и се разбрахме ако някоя от инфекциите е положителна да и се обадя да ми изпише антибиотик (понеже съм на 500км от София) и да съм го започна преди прегледа на 23.07. Е, днес е вече 10 юли, а аз вече 5 дни не мога се се чуя с нея? Вие как процедирате? Излязоха положителни тестове за кандида и гарднерела. Дали са пречка за стариране на икси?
*
« Отговор #693 -: Юли 10, 2010, 20:12:20 pm »
stoeka71, аз лично имам телефона на моята док, тя ми го даде. Мен ако питаш звъни и не ги оставяй на мира, а като отидеш поискай от Савова да ти даде сл. си телефон !
Някое от момичета тук може да го има .
*

Dolphin

• 294
« Отговор #694 -: Юли 10, 2010, 20:41:17 pm »
Кажете ми как мога да се свържа с лекарите? От вторник се обаждам на регистратурата и искам да се чуя с д-р Савова и ми отговарят, че моята папка е при нея и ще ми се обади. Това се повтори и в сряда, четвъртък и петък. Съответно никой не ми се обади. Когато бях на преглед на 02.07 докторката ми пусна много изследвания и се разбрахме ако някоя от инфекциите е положителна да и се обадя да ми изпише антибиотик (понеже съм на 500км от София) и да съм го започна преди прегледа на 23.07. Е, днес е вече 10 юли, а аз вече 5 дни не мога се се чуя с нея? Вие как процедирате? Излязоха положителни тестове за кандида и гарднерела. Дали са пречка за стариране на икси?
Някое от момичетата да ти даде на лични телефона на Савова и не се колебай да и звъниш. По принцип, когато звъниш на регистратура, помолиш да те свържат и ти внесат досието, ако не ти звънне лекарят, ти звъниш към края на работното време и тогава те свързват. Трябва и мъжа ти да даде еякулат, за да се види дали при него има същите гъбични инфекциии.
Успех!
« Отговор #695 -: Юли 13, 2010, 12:18:06 pm »
        stoeka71, д-р Савова е отпуска до края на седмицата, но няма проблем да те вземе друг лекар от клиниката като кажеш, че си нейна пациентка.Аз така и направих, понеже съм бременна и имах някакви притеснения вчера отидох там и д-р Тимева ме прегледа без час.Така, че се обади на регистратурата и попитай как да процедираш докато се върне д-р Савова.
« Отговор #696 -: Юли 22, 2010, 01:02:56 am »
аз лично съм много разочарована от тази клиника. ние първоначално отидохме там на изследвания, но отношението на доктора който очевидно беше супер зает ( мисля че се казваше Стоянов)изобщо не ни допадна. Каза ни да направим спермограма като има пазене от еякулациа поне 4-5 дни - но не спомена че в деня преди да почнем да го пазим всъщност трябва да има еякулациа - и спермограмата излезе с ужасни резултати - доколко се дължаха на това 4е всъщност ние не бяхме правили секс от 6-7 дни или нещо ни излъгаха само и само да направим ин витро не знам, но влязохме при него със резултатите от спермограмата, той дори не ни покани да седнем, а седяхме до врата като наказани ученици а той измърмори - " а с тая спермограма само ин витро ви оправя даже и икси". ние до този момент живеем в чужбина и никога не бяхме се интересували от тези методи - така че нямахме представа за какво говори - и на него хич не му се обясняваше - просто ми написа рецепта какво да съм почнела като ми дойде и това е. Заради отношението му се преместихме при Др. Козовски във Варна след препоръка от една позната и там спермограмата излезе абсолютно в норми... Но ние така или иначе сме се решили на бебе колкото се може по бързо решихме че дори да има вариант да си стане по нормалния начин да направим ин витро та да е по бързо. Та така, сега чакаме теста на 29ти - но определено съм изключително разочарована от клиниката на Щерев
« Отговор #697 -: Юли 22, 2010, 10:03:34 am »
Аз пък съм много доволна от тази клиника. Ходя там от повече от 2 години и то непрекъснато. Персоналът е страхотен. Чувствам се спокойно там, а това е много важно!!! И моята лекарка не е много приказлива, но като имам предвид колко пациенти има е напълно разбираемо. Когата съм имала въпроси и съм ги задавала, винаги ми е отговаряла.
*
« Отговор #698 -: Юли 22, 2010, 10:28:01 am »
 Renito76 ,в клиниката няма д-р Стоянов.За спермограмата са ви казали 4-5 дни въздържание,как по-ясно трябваше да ви го обяснят?
*

Dolphin

• 294
« Отговор #699 -: Юли 22, 2010, 11:16:59 am »
В клиниката има доц. Симеонов, но той е андролог и консултациите при него освен, че са двойно по-скъпи са и само относно мъжката репродуктивна система, така, че не вярвам да става въпрос за него и д-р Александров (акушер-гинеколог), който по-трудно се бърка с името Стоянов. Съжалявам, че Рени не е останала доволна, така обобщено наистина звучи зле,що се отнася за съвета за инвитро. За спермограмата си е еднозначно и ясно обяснено! Но в клиниката определено има много добри специалисти, понякога може би пропускат да ни обяснят всичко, защото са много ангажирани.
Дано имаш късмет и успех в другата клиника и дано спермограмата е наистина добра и лошите резултати в Щерев да се дължат на по-дългото въздържание. Ако не сте направили морфология по Крюгер и SDI тест и не са ви посъветвали да ги направите, аз бих се замислила...