Десита здравей,
казваш, че имаш ендометриозна киста на яйчника, а имаш овулация - не пречи ли ендометриозата за постигане на овулация.
И значи имаш киста, която се вижда на ехограф, предполагам, защото казваш, че не расте. Ще се радвам, ако ми разкажеш малко повече за това.
Здравей, Ванина! Както ми беше обяснено, ендометриозата е каварна работа-може дори да не се вижда кистата и тя пак да влияе на процесите в организма, без дори да се знае точно как. Но да, в момента имам ендометриоза на левия яйчник с големина 14 мм., с която опитахме и ин витро/ беше малко по-малка-11 мм./, преди това имах друга, която махнахме с пункция/тя беше 25мм, но след хапчета и физиотерапия намаля на 17мм. и я пунктирахме./, а преди нея имах ендом. с размери 5х7 см, която премахнах с класическа коремна операция. Явно си ме преследва проклетата ендометриоза
Но все пак явно имам овулация-с този доминантен фоликул се очаква след 2 дни, даже казаха, че може да се направи и ин витро на естествен цикъл, но просто не смятат, че веднага трябва да се опита, пък и цената...
А, да ти кажа, че при стимулацията мислеха, че яйчника с ендометриозата вероятно няма да направи фоликули, защото тя ще му пречи, а именно от него взехме 2-те яйцеклетки...... така че -иди разбери организма и природата......