0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dessyta

ин витро на естествен цикъл?!
« -: Февруари 16, 2006, 13:41:31 pm »
Здравейте, момичета! След неуспешното първо ин витро днес ми беше прегледа/9 ден от М/- всички фоликули, останали от ин витрото, са се спукали, яйчниците са с нормални размери. Старите болежки обачи са си на лице - ендометриоза на ляв яйчник /но не е пораснала много от стимулацията :D / и вероятен hidrosalpiux в дясно :cry: . На тази картинка обаче в десен яйчник в момента имам чудесен доминиращ фоликул 19мм. Сега докторите ще обсъдят моя случай и ще ми препоръчат как да продължим. Но въпросът ми е : по-добре ли е да се опита ин витро на естествен цикъл? Знам, че ще има 1 яйцеклетка, 1 ембрион, което намалява шансовете спрямо 3 ембриона, например. Но пък този фоликул ще е произведен от организма и яйцеклетката в него ще се е развивала с "нормалени темпове", т.е. няма да е получавала "храна" под формата на хормони. Дали това не е по-добър вариант? :?:  Този цикъл го изпускам /или по-скоро минавам на вариант кекс :oops: и чакам да видя какво са ме обсъдили /, но дали си струва да се мисли такъв вариант.. Вие как мислите?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2006, 13:44:27 pm »
Стига човек да има финансова възможност  и време мисля, че ин-витро на естествен цикъл е много добра процедура.
*
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2006, 13:59:11 pm »
Да, инвитро на естествен цикъл е хубава процедура и не е толкова скъпа, но наистина лекарят ти трябва да прецени дали е подходяща за теб. Предполагам обаче, че първо трябва да се справите с хидросалпингса.
Успех!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2006, 14:05:10 pm »
изтрито от автора.

на пациенти на онази клиника не отговарям.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2006, 14:09:19 pm »
Цитат на: StefiZ
Предполагам обаче, че първо трябва да се справите с хидросалпингса.
Успех!

Подкрепям мнението на Стефи, първо трябва да се справите с това и след това да мислите за нова процедура. Не обърнаха ли внимание на този фактор от клиниката 8O
Прочети темата за Хидросалпинкс и ин витро
*
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2006, 14:11:23 pm »
Абе съгласна съм с теб, но затова лекаря трябва да прецени и когато е направена правилно преценката, 90 % от рисковете падат. А това с изгубването ставало в не повече от 5% от случаите :wink:
Когато жената е млада, максимум до 30-32 г., няма мъжки фактор и т.н. наистина си заслужава да се опита, защото в някой клиники стимулираното инсе ти излиза толкова като кинти :D

ПП. айде ма, кога ша тръгваш на бач??
цунки
*
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2006, 14:37:25 pm »
Деси, аз съм преминала точно на този вариант, ако не стане със замразените ми. Знаеш ме, че само яйца да иска човек от мен :wink: Но е възможна и съвсем лека стимулация с Клостил и 1-2 инжекции мерионал. Имам инфо, че преди 2-3 дни в НАШАТА КЛИНИКА са извадили 7 яйцеклетки и 6 са се оплодили нормално при такъв цикъл. Доколкото знам от Савова ако няма поне 2 фуликула и естрадиола ти не е достатъчно висок се изчаква още 1 цикъл. Но хидросалпинга е наистина проблем. Дори да имаш най-прекрасните ембриони и всичко друго да ти е ок нищо няма да излезе. Доколкото имам инфо варианта е да прещипят тръбата по някакъв начин, за да не пречи. Гадната история, е че тази течност хич не влияе добре на ембриончетата. Аз съм със запушени тръби и при всеки преглед искам по-подробно да ми видят тръбите за наличие на течност. Не се притеснявай, поправимо е. Хайде, можем заедно на естествен цикъл да се пробваме :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

kkkk

« Отговор #7 -: Февруари 16, 2006, 15:52:59 pm »
izkam da popitam za6to  sled kato mi praveha cvetna snimka  na trabite prodaljavam da karvq
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2006, 16:34:30 pm »
Десита здравей,

казваш, че имаш ендометриозна киста на яйчника, а имаш овулация - не пречи ли ендометриозата за постигане на овулация.
И значи имаш киста, която се вижда на ехограф, предполагам, защото казваш, че не расте. Ще се радвам, ако ми разкажеш малко повече за това.
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2006, 16:41:14 pm »
За проблемите с тръбата не съм компетентна, но слушай другите момичета :wink:
За ин-витро на естествен - и аз се ровя напоследък, чета. Значи, по-ниската успеваемост се дължи предимно на голям процент канцелиране (примерно към 30%) - предимно заради преждевременен пик на ЛХ. Иначе, при достигнат ембриотрансфер, казват че шансовете са еднакви, както при стимулираното ин-витро.
От финансова гледна точка хубавото е, че плащаш само докъдето си стигнал.
На мен ми казаха, че като е една яйцеклетката, смятат че е по-добре да се направи ИКСИ, но ако си държиш да опиташ ин-витро, не вярвам да откажат :wink:

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Февруари 16, 2006, 16:54:18 pm »
с хидросалпинкс да правиш инвитро е все едно да караш без скоростна кутия и да разчиташ, че няма да се убиеш.
Преведено- щом те приемат за инвитро с хидро, значи ти искат само париците.
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2006, 16:55:18 pm »
Някой от тук пишещите правил ли е въобще инвитро на естествен цикъл?
*
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2006, 16:56:33 pm »
Стефито е правила.
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2006, 16:57:30 pm »
мисълта ми беше -успешно.
*
« Отговор #14 -: Февруари 16, 2006, 16:59:40 pm »
Ами не знам, но съм чела в някой от форумите за една единствена оплодена яйцеклетка, която са я трансферирали и е довела до бременност. Но не си спомням къде го четох точно.
« Отговор #15 -: Февруари 16, 2006, 17:41:44 pm »
Ми то какво да се очаква от ОНАЗИ КЛИНИКА. :twisted:
ПП:Това беше към Теодора
« Отговор #16 -: Февруари 16, 2006, 17:49:09 pm »
Ох, не знам Морки. Много жалко. :(
*

Anonymous

« Отговор #17 -: Февруари 16, 2006, 17:51:01 pm »
Цитат на: Vanina_sss
Десита здравей,

казваш, че имаш ендометриозна киста на яйчника, а имаш овулация - не пречи ли ендометриозата за постигане на овулация.
И значи имаш киста, която се вижда на ехограф, предполагам, защото казваш, че не расте. Ще се радвам, ако ми разкажеш малко повече за това.

Здравей, Ванина! Както ми беше обяснено, ендометриозата е каварна работа-може дори да не се вижда кистата и тя пак да влияе на процесите в организма, без дори да се знае точно как. Но да, в момента имам ендометриоза на левия яйчник с големина 14 мм., с която опитахме и ин витро/ беше малко по-малка-11 мм./, преди това имах друга, която махнахме с пункция/тя беше 25мм, но след хапчета и физиотерапия намаля на 17мм. и я пунктирахме./, а преди нея имах ендом. с размери 5х7 см, която премахнах с класическа коремна операция. Явно си ме преследва проклетата ендометриоза :evil:  :cry: Но все пак явно имам овулация-с този доминантен фоликул се очаква след 2 дни, даже казаха, че може да се направи и ин витро на естествен цикъл, но просто не смятат, че веднага трябва да се опита, пък и цената...
А, да ти кажа, че при стимулацията мислеха, че яйчника с ендометриозата вероятно няма да направи фоликули, защото тя ще му пречи, а именно от него взехме 2-те яйцеклетки...... така че -иди разбери организма и природата......
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2006, 17:51:35 pm »
Така е,ако дойде ш в бг ти препоръчвам САМО д-р Владимиров или д-р Стаменов.
Поздрави :lol:
*
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2006, 18:03:59 pm »
Аз "правих" или по-точно започнах такова инвитро на естествен цикъл, но не завърших процедурата. Именно заради преждевременен ЛХ пик :arrow: изтървахме за няколко часа яйцеклетката.
Само че по принцип, макар да е на естествен цикъл и точно с цел да се парира преждевременното покачване на ЛХ се слага лекарство от групата на антагонистите. В моя случай лекарството беше Cetrotide. И с това шансовете да се изпусне момента стават близки до нулата. /<2%/. Освен това ову-то се таймира с прегнил.
Доколкото съм запозната, за инвитро на естествен цикъл са подходящи определена група пациенти. Основен фактор да бъде направено такова е  тубарен фактор /няма мъжки фактор, има спонтанна ову и т.н./ Или пък неизяснен стерилитет.
Лично аз първо махнах двустранен хидрослапингс и след това минах на този вариант, защото процедурата наистина е лека. За нещастие се озовах в графата на тези доста под 2%.
Само за справка: не съм чувала или чела досега за сполучлива бременност от такова инвитро в България.
Аз го правих в Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София" при д-р Владимиров.