0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Aubergine

Re: Тема на бременните № 32
« Отговор #180 -: Ноември 15, 2008, 12:24:09 pm »
Уф, благодаря Люба. Значи спектакълът "Изкуфяване" не е моно :lol:
*
« Отговор #181 -: Ноември 15, 2008, 13:16:28 pm »
Уф, благодаря Люба. Значи спектакълът "Изкуфяване" не е моно :lol:

ТЦ ! :) Не е ;)
*
« Отговор #182 -: Ноември 15, 2008, 15:06:44 pm »
Честито на всички нови мами!!! Пожелавам ви лека бременност, само положителни емоции и на финала здрави бебета!!!

П.П. А на Люба - много стиснати палци и да се притесняваш по-малко - всичко ще е наред :)
*
« Отговор #183 -: Ноември 15, 2008, 15:25:57 pm »
Дианкааа :)  :bighug: :bighug: :bighug:
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #184 -: Ноември 15, 2008, 18:44:09 pm »
Люба Бойко много се радвам за теб!!!

Парси
и аз имам такива дърпащи болки в кръста от два дни, надявам се да отшумят.Освен това ми е подут корема и имам газове :oops:

*
« Отговор #185 -: Ноември 15, 2008, 21:06:56 pm »
Люба Бойко много се радвам за теб!!!

Парси
и аз имам такива дърпащи болки в кръста от два дни, надявам се да отшумят.Освен това ми е подут корема и имам газове :oops:
Същата работа с подутия корем още от началото.Все едно съм в 5-6 месец :)

*

Aubergine

« Отговор #186 -: Ноември 16, 2008, 08:13:36 am »
Добро утро момичета.
Как сте след земетресенията?
Тази сутрин имам зацапване - снощи получих много рязка и остра болка долу вляво.. Надявам се всичко да е наред. Може би е отпаднал третият ембрион :?
« Отговор #187 -: Ноември 16, 2008, 14:43:41 pm »
Патладжанке, може да се е спукал някой фоликул, останал след стимулацията. А може и третото ембрионче да е. Ако останат 3 ще правите ли редукция?

Инак земетресенията така ме изплашиха, че пих 2 но шпа снощи, така ме стегна корема от паника.  :oops: И сутрешното го усетих, подскочих до тавана в леглото от уплах.

Момичета, да питам за едни болежки, които ме мъчат напоследък - нещо като тежест в междукрачието имам и права като седя и легнала, леки бодежи пак там и тежест към опашната кост. Какво е това чудо?! Постоянно е, не е на интервали, не усещам втвърдявания на корема.
  09.11.2007
« Отговор #188 -: Ноември 16, 2008, 15:20:50 pm »
Трябва да е тазовото дъно. Според мен е нормално това.
« Отговор #189 -: Ноември 16, 2008, 15:28:39 pm »
Стиварип, благодаря. Аз нали все се притеснявам за шийката и се чудех дали има някакви усещания, когато има скъсяване. Пуста паника...  :oops:
  09.11.2007
*
« Отговор #190 -: Ноември 16, 2008, 15:43:31 pm »
Жабче, и аз имах такова, но след 5-6 месец като накрая беше много силно, но ми казваха че шийката е добре. Отиди да те видят за по-сигурно ако искаш.
*

Aubergine

« Отговор #191 -: Ноември 16, 2008, 16:43:42 pm »
Жабче, не е ставало дума за редукция - докторът беше убеден, че третият сак ще се саморедуцира. Даже на снимката аз не го виждам изобщо.
Земетресенията (особено снощното) така ме стреснаха, че до среднощ ми подскача сърцето като лудо!

Не се паникьосвай и ти - то е видно, че не успяваме да сме напълно спокойни.
Все за нещо трябва да се притесняваме - иначе не е интересно :)

« Отговор #192 -: Ноември 16, 2008, 17:56:35 pm »
cygnus, аз бях на лекар преди 5 дни и шийката беше добре, но ако продължат болежките ще позвъня на д-р Сигридов да ме погледне.  :? Иначе усещането не е всеки ден, появява се, мъчи ме известно време, после спира или отслабва.

Патладжанке, стискам палци тогава да се саморедуцира.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 17:58:28 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #193 -: Ноември 16, 2008, 18:57:58 pm »
И от мен добре дошли на новите момичета :).
Танче  и ние се позакрепихме вече :)
А между другото и аз съм се хвърлила в един размисъл относно воденето на бременноста.Доки каза от 10-12 г.с. да ида да се запиша в ЖК в "Тина Киркона".Такааа,обаче там има един пакет май от 400лв.който си го плащаш и до края на бременноста не се занимаваш с нищо.Само феталната морфология не влиза.И сега някой ми казват че е по добре с тоя пакет,някой-не и аз се чудя какво да правя.Някой ако има впечатления от въпросните пакети да сподели
Здравей Парси, малко късно видях твоя пост, но понеже и аз бях изпаднала преди време в същата дилема, да споделя какво реших. Този пакет ми се видя доста ненужен, защото през цялата бременност /по ЗК/ ти имаш право общо на 3 УЗ. Ако решиш да си плащаш останалите - поне 10х30 лв. са 300 лв. Феталната морфология така или иначе не е включена в пакета, а кръв и урина също са по ЗК. Така че - сама прецени. Лично аз ходя да ми следи бременността д-р Владимиров и там си плащам, а му имам и огромно доверие. не пзнавам докторите в Тина Киркова и затова не ми се щеше да избирам този пакет, тъй като който и доктор да избера за мен беше все едно - тепърва щях да се запознавам с него. И така избрах варианта без абонамент, за да може поне да ми пускат изследванията на кръв и урина безплатно, а за по-сериозните прегледи си ходя при д-р Владимиров. Засега не съм забелязала този вариант да ми излиза по-скъпо от 400 лв! Феталната морфология ни предстои на 17.12. при доц. Томова, а биохимичния скрининг вече го направихме. Там всичко е О.К. :lol: Надявам се да съм ти била полезна! Късмет и леко бремененене!
*
« Отговор #194 -: Ноември 16, 2008, 19:10:47 pm »
Благодаря ти много Нуну да изчерпателната информация :).В крайна сметка и аз май ще се спра на този вариант.Лека бременност докрая :)

*
« Отговор #195 -: Ноември 16, 2008, 19:23:53 pm »
Жабче не се паникьосвай толкова с близнаците сме така все болежки отнякъде.А за скъсената шийка моята в 22 седмица беше 3 см и колко рев му ударих ако знаеш..Д-р Стаменов ме преглежда тогава и ме успокои че всичко ще е наред и от тогава съм почти на легло.Аз непрекснато съм с болежки боли ме корема, втвърдява се абе направо ужас и аз имам болка отдолу но д-р Сигридов ми каза че това е нормално и ми е изписал магнерот, ношпа и при много силни контракции гинипрал а тук от една седмица и гърба не го чувствам вече но търпя в очакване на моите момиченца и сега ми дадоха от клиниката лепенки против контракции аз вече съм 31 седмица и онзи ден на прегледа шийката беше 2 см и нещо.Така че не се притеснявай толкова но си почивай повече.Успех.
*
« Отговор #196 -: Ноември 16, 2008, 19:33:10 pm »
Цитат
дадоха от клиниката лепенки против контракции

Какви са тези лепенки против контракции-може ли малко повече инфо?
*
« Отговор #197 -: Ноември 16, 2008, 20:37:35 pm »
Казват се нитродерм но няма внос в България и не можеш да си ги купиш от тук.Д-р Сигридов ги дава от клиниката.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #198 -: Ноември 16, 2008, 22:13:23 pm »
Момичета, да питам за едни болежки, които ме мъчат напоследък - нещо като тежест в междукрачието имам и права като седя и легнала, леки бодежи пак там и тежест към опашната кост. Какво е това чудо?! Постоянно е, не е на интервали, не усещам втвърдявания на корема.

Аз бях със същите оплаквания, нищо не ме болеше така, но това което ти описваш, ужасно боли, миличка, знам. Особено накрая на бременността, но търпиш и това е. Все се сещам за Сигнус, като ми разказваше, аз се смеех, обаче е абсолютно вярно всичко. Точно там болката е силна, мен не ме болеше гръб, или кръст, а отдолу коста. Щом не можех да си вдигна краката сама, и си помагах с ръце накрая, за да качвам стълбите, или да ставам от леглото.  :? Но, отново и отново бих изживяла това нещо, така че, опитай се да извличаш хубавото от тази болка. Прегръдка.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 22:18:30 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #199 -: Ноември 17, 2008, 22:55:20 pm »
Лека бременност на новите попълнения в темичката и здрави бебоци !И на тези кото скоро очакват своите рожби леко раждане! :D