0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #140 -: Януари 30, 2009, 13:31:36 pm »
Моят младеж беше много шавлив и непрестанно го търсихме. Особено се криеше от гореспоменатата акушерка от 6-тия етаж :lol:.
Честито на новите момичета!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #141 -: Февруари 02, 2009, 10:43:18 am »
Страх не страх да се включа и аз близнашката тема. Нашите момченца ги чакаме възможно най-близо до термина - 10.07.09. Вече започнах да ги усещам като шават :) Само да попитам - нормално ли е едното да мърда повече от другото?
За легла, колички, люлки и т.н. не смея и да си помисля. Като влезем в седмия месец ще му мислим.

« Отговор #142 -: Февруари 02, 2009, 11:15:05 am »
bebe_2009, това е съвсем в реда на нещата. :D Зависи от позицията и разположението на бебето най-вече. При мен например доскоро дясната госпожица беше по-активната. Оказа се, че сестра й е застанала с лице към нея и като се движи, я активизира. Така лявата риташе дясната, а дясната мене.  :lol: Съответно аз усещах повече дясната, а лявата само от време на време. После се размениха, а сега ги усещам почти еднакво и двете.
За бебешките вещи си мисли спокойно, в 7ия месец вече ще ти е тежичко, а и знаеш ли как успокоява да разглеждаш и да си избираш малките нещица. Съветвам те даже да пообиколиш магазините и да разгледаш в интернет какво се предлага. Така ще знаеш какво точно търсиш и после ще ти е много по-лесно да пазаруваш, с по-малко усилия. Аз сега съм в 7ия и бързам да приключа колкото се може по-бързо с покупките, защото адски ми тежи и едва стоя права. Аз започнах с пазаруването на дребни нещица в 6ия месец, а големите само си ги набелязвах. Бъди позитивна, всичко ще е наред!    :D
  09.11.2007
*
« Отговор #143 -: Февруари 02, 2009, 12:23:19 pm »
bebe_2009 както ти е казала и Жабче не се притеснявай, според мен винаги едното бебче се усеща повече, макар че те като са по малки се местят доста и може и ти да си мислиш, че усещаш едното повече от другото. Зависи и с каква плацента са предна или задна, но не се безпокой при следващия преглед може да питаш док. как са разположени и да видиш дали си била права  :). Аз да се оплача май се сдобих вече със стрии на корема, някак си изведнъж се появиха до преди 1-2 дни нямах, мислех дали не са кръвоносни съдове понеже са червенички,но май са си стрии, но това да е кусура въпроса е бебетата да са ок.   
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #144 -: Февруари 02, 2009, 12:57:55 pm »
Преди седмица като ги гледахме единият бандитко беше от ляво, другият - от дясно. Но явно е нормално да и се местят - все още им е широко :) Ама не ми е ясно как ще си сменят местата, като са в отделни мехурчета и с отделни плаценти - няма ли да се оплетат? (извинявам се за глупавия въпрос  :oops:)
Стриите мен за сега хич не ме плашат - качила съм само 2.5кг и със зор прескочих 50-те кила. Ама и да взема да ставам малко слонче нататък, плюс "екстри" като стриите - не ме бърка, само мъниците да са добре и да растат.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #145 -: Февруари 02, 2009, 13:12:17 pm »
Ако искате, бъдещи близнашки майки :D, мога да публикувам списъка, с моите покупки, цените също, да се ориентирате какво ще ви трябва всъщност.  :D

Бебе, местят се бебетата и още как.  :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #146 -: Февруари 02, 2009, 13:26:47 pm »
Каси, много добра идея :) На мен само ми прехвърчат разни идеи из ума - кое трябва да го имаме и кога, но сигурно за половината неща разбираш чак като ти потрябват. Ще се радвам да ме ориентираш, макар че хич не бързам с покупките. А и да питам, ако не е неудобен въпрос, кърмила ли си твоите сладури и дали се получава. Знам че с близнаци е по-трудно, но живот и здраве като се родят мойте бебчета, много искам да ги кърмя ако мога.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #147 -: Февруари 02, 2009, 13:59:39 pm »
Бебе, първите седмици кърмих, като беше много малко, изцеждах 20-40мл. примерно. Това за мен не е кърмене. Пробвала съм варианта двамата заедно и не е толкова трудно, това в болницата, когато ги даваха гладни сутрин, а млякото даваха в 7.00 чак.
Наскоро имах материал за кърмене на близнаци, и ще ти го пратя на лични довечера, че сега бандитите не ме оставят за дълго пред компа.  :D После ще постна и списъка ми.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #148 -: Февруари 02, 2009, 15:08:51 pm »
Ето ни и нас! Да се запишем докато имаме време,че кой знае... вече сме почти на финала. Много се радвам,че има и нови майки с близнаци! Ние вече сес тягаме сериозно, макар и да търпим много критики от близки и роднини, че не ни било работа! :lol: Днес съм на консултация и да видим какво ще каже докито и дали вече няма да насрочи евентуалната дата. Напоследък съм много трудно подвижна, просто нямам сили и желание да ходя където и да било, тежи ми, ритат ме постоянно и направо ме побъркват особено вечер, когато шават като рибки и не мигвам по цели нощи. Вече никак не ми е удобно да стоя или лежа, все ме побутва някой, на когото му е станало тясно. С нетърпение чакам да влюза в деветия и да ми поолекне,ч е се чувствам като кит. Ама мисля,че чувството е познато на всички ни :)!Хайде ставам да се стягам за консултацията и ви изпращам много целувки!
*
« Отговор #149 -: Февруари 02, 2009, 15:42:30 pm »
Честито на новите близнашки бременелки!
Списъка на Каси е много хубав и аз по него се водих.
За кърменето, не се тревожете, аз моите бандити още ги кърмя. Първите 4 месеца бяха само на кърма и си качваха доста стабилно.
Ние в четвъртък бяхме на консултация и вече сме по 8200гр и 69.5см - Криси и 8250гр и 69см Дани.
Бо, късмет на края и да устискаш колкото може повече!
« Отговор #150 -: Февруари 02, 2009, 17:13:21 pm »
Бо, Крем, вие вече сте на финалната права. Още малко и ще се гушкате с дребчовците.  :D
Близките хич и не ги слушам, да си държат суеверията за тях.  :oops: В началото се опъваха, но видяха че с мен на глава не се излиза, а и мъжът ми ме подкрепя. Така че си пазаруваме на воля. Сега ще правим и лек ремонт и размествания вкъщи, предстои ми пране и гладене на бебешките дрешки, подреждане на детския кът.
Бо, много добро сравнение си направила - точно като рибета шават и моите напоследък. Особено вечер са много активни и не ме оставят да заспя. Лошото е, че така причиняват и доста контракции.
bebe_2009, и аз в твоите седмици едва-едва бях качила 1-2 кг всичко на всичко. Голямото качване започна от средата на 6-ия някъде, вече съм +9 кг. А за покупките - меракът ми се увеличаваше заедно с порастването на корема и все по-осезаемите движения на бебките.
Каси, дай да го видим този списък. Да видим къде съм се оляла или какво още ми липсва.  :oops:
  09.11.2007
*
« Отговор #151 -: Февруари 02, 2009, 17:36:13 pm »
Жабче докато не дойде съвсем тази 37г.с. все ми се вижда далече и сложно. Наистина накрая си е най тежко, а и от движенията на бебетата се получават контракции, вече не знам и аз, но предполагам че е нормално в тези седмици да се стяга по-често корема. Аз нямам търпение да дойде моя преглед в сряда,за да ми вдъхне кураж доки.
Bo ти да се отчетеш след прегледа по колко са станали бебетата  :D.
Каси и на мен би ми било интересно да видя тази статия за кърменето и твоя списък  :)
« Отговор #152 -: Февруари 02, 2009, 17:40:57 pm »
Между другото в близнашкия форум в бг-мама има доста информация за кърменето на близнаци.
Аз отивам на преглед при д-р Сигридов след малко, дано са добри новините.  :D
  09.11.2007
« Отговор #153 -: Февруари 02, 2009, 20:21:32 pm »
Здравейте, винаги се радвам като влизам в тази тема като виждам как се попълва нови близнашки бъдещи майки :). Аз се тревожех от същите неща и ми става много мило като ви чета.
Моят съвет относно кърменето - информирайте се от рано, аз уж се бех информирала и си мажех зърната с гармастан. Но се оказа че имам хлътнали и запушени зърна, нещо което го разбрах едва когато гърдите ми се напълниха с кърма и кърменето беше невъзможно. Оказа се, че е трябвало да ми ги прегледа акушерката още към 6-7 месец и да ми каже как да ги третирам. Мисля, че дори се използва помпа за тази цел, но не съм сигурна. Просто която от вас се интересува нека наистина да се прегледа. Другото е относно помпата, знаех че най-хубавата е на авент ръчната, мъжа ми имаше готовност да я купи когато ми потрябва. Но се оказа, че аз не знам нито как се сглобява, нито как се действа с нея... и това в момент, в който  гърдите ми буквално ще се пръснат и аз имам много налеща нужда от нея. Помогнаха ми момичетата от стаята и акушерките, но ми отне почти половин ден. Хубаво е да проучите помпата предварително, за да се уверени когато ви се наложи да я използвате. Даже може да вземете някоя помпа от приятелка назаем и докато сте бременни и имате повече време да я разгледате.
Аз за съжаление въпреки огромното ми желание не успях да кърмя още от самото начало поради две причини. Първо и двете ми бебета бяха в интензивно отделение на системи. Второ коластрата ми дойде едва на 4-ти ден (заради секциото), когато едното бебе беше вече захранено с АМ. По-късно когато си ги прибрахме те вече бяха свикнали с шише и отказаха упорито за сучат. Така, че помпата си стана моя първи приятел за дълго време :).
Аз в последствие разбрах колко е важна кърмата за бебетата, още повече за близнаците. Не помня къде точно четох една статия, че ранното (в рамките на първите 2-3 дни) с АМ е доста рисковано за алергизиране. Това е вече друга тема и няма да се отклонявам много в нея, но все по-често си мисля, че момченцето ми има алергия към белтъка на кравето мляко точно заради това ранно даване на АМ...
Така, че моя съвет към тези които искате да кърмите е да сте максимално информирани и подготвени и каквото зависи от вас да го направите. Аз не бях и малко съжалявам, но се успокоявам, че успях да храня с кърма поне едното си бебе за 6 месеца.
Успех ви пожелавам на всички

« Отговор #154 -: Февруари 02, 2009, 22:17:44 pm »
Бърз отчет - 1565 и 1700 грама. Шийката все още държи фронта - 3,19 см. Док е оптимист, че ще ги износя колкото трябва ако не се случи нещо непредвидено.  :D
  09.11.2007
*
« Отговор #155 -: Февруари 02, 2009, 22:47:16 pm »
Браво Жабче, добри новини доста добре вървят твоите бебета :D, при мен в 31 г.с. бяха 1500 и 1600, ще видим как ще са в сряда. Милена М мерси за инфото за кърменето, дано ни е от полза, но всичко зависи и от това кога ще ни дадат бебетата и те как ще са.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #156 -: Февруари 03, 2009, 10:32:09 am »
Дали с едно или с две бебета, първите дни в болницата за кърменето е все тая.  :wink:
Помпата (Авент) я "подкарах" от първите дни. Дойде акушерка, която ръчно ми отпуши каналите - беше болезнено, но ефективно. Цедях се и давах коластрата на детската сестра. Топли компреси и често цедене беше ефективно при мен.
http://missby.wordpress.com/bf/
http://xedra.wordpress.com/bf/
Ей тия два блога ми допадат на мен.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #157 -: Февруари 03, 2009, 10:50:06 am »
Дали с едно или с две бебета, първите дни в болницата за кърменето е все тая.  :wink:

А, не е все тая, повярвай ми  :lol: Носят ти две ревящи бебета, ти още не си ориентирана в обстановката...
При мен така се случи, че Жоро сучеше, а за Теди давах кърма да ми я пастьоризират и я хранех със шише. Е, няма да ти казвам как се кърми бебе, едновременно с това храниш другото със шише. За неопитна майка си е направо предизвикателство.

lb2f
*
« Отговор #158 -: Февруари 03, 2009, 11:18:40 am »
Като чета всичките тези съвети и мисли относно кърменето излиза че само аз не съм се замислила сериозно върху това. Все си мисля,че всичко ще си дойде от самосебе си и няма смисъл да си блъскам главата от сега. Относно прегледа, на този ехограф, с който ме гледат не могат да ми дадат точното тегло на моите мишлета, но засега вървят в границите на нормалното, но пък ми зачестяват прегледите. Сега ще ходя на всеки 10 дена за да се следи дали няма някаква промяна. Иначе е толкова тясно,че направо незнам къде ще пораснат мъниците. А чесно казано все си мисля, че коремът ми не е толкова голям, колкото на другите двойни мами, но няма как, то не е концерт по желание. Просто се надявам да докарам до деветия и после вече ще ми е по-спокойно. Иначе засега сме планували определена дата, но мисля че няма да я достигнем. Колкото повече наближава, толкова по-далечно ми се струва! Бебе 2009 през първите три месеца на моята бременност вместо да качвам аз по-скоро свалях килограми и обратния процес ми беше доста труден, после клато се започна се бях стреснала, че и това не е добре, но всичко се нареди и сега даже си мисля, че колкото и килограми да кача, все пак е важно всичко друго да е наред! Дотук съм с около 17-18 кг отгоре и то чесно казано май все на корема. Така че храни се спокойно и съобразено с нуждите ти, а другото не го мисли. Като си помисля колко много имаш още.... леле много е рано за тези притеснения, повярвай ми. Тепърва ще се увериш сама!Жабче, аз вече свърших тази работа, която ти сега подхващаш, даже тези дни ще приключим с всичко и остават само нещата, които татито ще ни купи когато влезем в болницата. За прането и гладенето на дрешките, мисля че можеш да поизчакаш още малко, но за ремонта, о сега определено си му е времето да действате. А що се отнася до пазаруването, ами какво да ти кажа, толкова много неща трябва да се купят като цяло, че имам чувството че парите все няма да стигат! Ама да сме живи и здрави ще се справим!С тези "големи майчинства" които ще взимаме какво да се притесняваме! :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #159 -: Февруари 03, 2009, 11:25:38 am »
хихи, имам предвид тръгването на кърмата, не технически изпълнението на задачата :D.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com