Наистина д-р Сигридов има огромен принос за успешното износване на много здрави бебета - казвам го като негова пациентка с наскоро родено бебе след проблемна бременност и като човек, чул толкова много истории на други негови пациентки в чакалнята пред кабинета му и къде ли не.
По отношение на "връщането на крачето обратно" коментирано по-горе - горе-долу със същите думи го чух и от негов колега в болница "Надежда", където раждах. Не знам какво и как точно е направил, не ми е и работа да знам детайли, съмнявам се, че и всяко медицинско образование е достатъчно, за да се разбере. По моя информация обаче това е докторът, правещ най-успешните рискови серклажи в БГ, и това, което прави, е отвъд поостарелите разбирания на много така признати негови колеги.
Накратко моята история - отидох при д-р Сигридов след втория си спонтанен аборт, случил се в 19 седмица. Бях обиколила доста лекари преди това в търсене на причините - всички ми казваха, че следващия път ще направим серклаж, после си трябва лежане, а пък от там нататък нещата са божа работа. Събрах смелост за нова бременност едва след прегледа при д-р Сигридов, който ме убеди, че знае съвсем точно от какво е предизвикан абортът и има ясна визия какво трябва да се направи, за да не се повтори злощастната бременност.
След като забременях отново, с огромно търпение и професионализъм той проследи цялата ми бременност. Мога да кажа, че преценката му за всяко нещо, свързано с проследяването, беше абсолютно точна - съвсем точно оцени ситуацията с кървенето ми в началото на бременността, съвсем точно предрече кога ще се скъси шийката, даде ми минимална доза антибиотик, за да излекуваме инфекцията преди серклажа, направи серклаж, с който наистина се движех без проблем до 9-ти месец, накрая предрече дори и кога ще започне раждането. Благодарение на него имах една доста спокойна бременност без влизане в болници като изключим серклажа и без прием на почти никакви лекарства. Родих естествено във втората половина на 9-ти месец.
Винаги е бил много знаещ и позитивен по отношение на стигането до заветния 9-ти месец, приемал ме е по нощите за преглед без запазен час - за да съм спокойна, че всичко е наред. Мога да кажа също, че е и един съвсем некомерсиален лекар. Страшно много съм му благодарна и наистина не знам какво бих правила с евентуално следваща бременност ако реши да отиде в чужбина примерно...
От скоро докторът преглежда в МЦ Света Петка, бул. Ген. Ст. Тошев 15-17 в сградата на 20 поликлиника.
Надявам се постът ми да е полезен за други жени с проблемни бременности.