0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Мнения за д-р Сигридов
« Отговор #80 -: Март 21, 2011, 20:14:51 pm »
но има и прекрасни жени-доктори,като д-р.Персенска и с голяма скорост през годините идва и д-р.Шефкетова,
Да не забравяме и д-р Михова от женската група.
*
« Отговор #81 -: Март 23, 2011, 12:39:24 pm »
но има и прекрасни жени-доктори,като д-р.Персенска и с голяма скорост през годините идва и д-р.Шефкетова,
Да не забравяме и д-р Михова от женската група.
« Отговор #82 -: Март 30, 2011, 18:44:30 pm »
Момичета помогнете с малко инфо - как мога да си запиша час при Сигридов и каква е сумата за първият преглед. За съжаление явно и аз се оказвам поредното момиче с проблеми  :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #83 -: Март 30, 2011, 20:33:34 pm »
Момичета помогнете с малко инфо - как мога да си запиша час при Сигридов и каква е сумата за първият преглед. За съжаление явно и аз се оказвам поредното момиче с проблеми  :(

д-р Сигридов се занимава основно с проследяване на бременност, не с проблеми при зачеването.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #84 -: Март 31, 2011, 12:12:56 pm »

д-р Сигридов се занимава основно с проследяване на бременност, не с проблеми при зачеването.
Аз не съм казала че имам проблеми със зачеването, аз имам проблеми с износването
*
« Отговор #85 -: Март 31, 2011, 14:51:48 pm »
Д-р Сигридов преглежда предимно пациентки на д-р Стаменов,но попитай в клиниката може и да си запишеш час.
« Отговор #86 -: Април 13, 2011, 13:13:41 pm »
Д-р Сигридов преглежда и "външни"пациенти. Аз не съм пациентка на клиниката, но никога не са ме питали, когато се обаждам за час, дали съм тяхна пациентка. Просто казвам, че искам да се запиша за доктора и това е.

А за него като доктор, няма да се повтарям. Доста изчерпателни са коментарите преди мен. Аз не познавам друг като него. Удоволствие е човек да ходи при него на преглед, защото не се притеснявам да го питам каквото и да е, нямам усещането, че бърза и нямам време за моите "глупости".

За час се обаждате на регистратурата и те ви казват кога има възможност. Тел на регистратурата е 02/441 79 70
« Отговор #87 -: Април 14, 2011, 12:55:34 pm »
Опитах да запиша час в клиниката - първият възможен е за 12 юли 2012 г - записах се - но не искам да чакам до тогава, струва ми се безумие
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #88 -: Април 14, 2011, 17:04:58 pm »
Бъркаш темата :wink:
За д-р Сигридов по4ти всеки месец има 4асове,а той се занимава и основно с бременни

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #89 -: Април 25, 2011, 17:56:58 pm »
Здравейте,мили момичета.
Ще се опитам да бъда кратка.Не знам колко случая със синдром на Даун има,но аз съм единия.След шест неуспешни опита ин витро и един аборт и аз забременях с близнаци естествено с огромната помощ на д-р Стаменов и екип.Чудех се дали да се вкюча в темата,но това което ми тежи от 3 месеца(м.януари т.г. се родиха моите близнаци в 32 г.с.) исках да го споделя.Да, д-р Сигридов е страхотен специалист ,психолог и Човек,но факта,че още в родилна зала на Майчин дом ме питаха дали съм правила амнио и кой ми е следил бременността е красноречив.Не искам да ви описвам ужаса и болката които преживях,както и отношението на персонала в болницата.Свързах се с клиниката и попаднах на д-р Михова(последните няколко прегледа бяха при нея)Попитах я как така без да има маркери за Даун,едното детенце е със синдрома.Отговора и беше,че е имало няколко маркера.Защо тогава аз нищо не знаех?При всеки преглед всичко беше в норма.Знам,че при близнаци нямаш избор,но аз трябваше да съм подготвена.Уверенията на д-р Сигридов бяха,че никога не е имало ин витро с Даун,че се избират най-добрите оплодени яйцеклетки.Това твърдение още ми кънти в ушите.Така е,ако има преимплатационна диагностика,но при мен нямаше.Знам,че 95% от случаите с Даун се откриват.Както се изрази д-р Сигридов "изтеглила съм късата клечка".Сега си гледам милите дечица въпреки въпросите на персонала на МД какво решение съм взела за детето със синдрома.Имах огромно доверие на д-р Сигридов,но и вие ако бяхте на мое място щяхте да сте слабо казано огорчени.
« Последна редакция: Април 25, 2011, 17:59:20 pm от mi66 »
« Отговор #90 -: Април 26, 2011, 14:14:20 pm »
mi66 нямам думи ...... незнам какво да кажа .... всичко от сорта - не са искали да те тревожат или нещо такова са излишни. Аз също смятам, че е трябвало да си информирана и подготвена
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #91 -: Април 26, 2011, 14:24:48 pm »
mi66 нямам думи ...... незнам какво да кажа .... всичко от сорта - не са искали да те тревожат или нещо такова са излишни. Аз също смятам, че е трябвало да си информирана и подготвена
това е истината.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #92 -: Май 01, 2011, 14:46:03 pm »
от известно време ме сърбят пръстите да изкоментирам поста на mi66 и въпреки, че имах доста сериозен мотив да не го правя в крайна сметка не мога да се стърпя - явно е по-силно от мене.
1. от поста ти, mi66 не става ясно прави ли ти амниоцентеза или не.
вариант 1 - правила си и резултата е показал, че всичко с бебетата е наред, но въпреки това се е родило бебе с даун... - надявам се осъзнаваш колко налудничаво звучи това.
вариант 2 - правила си и резултата е показал, че едното бебе е с даун, но д-ра не те е уведомил и ти накрая си останала шокирана - още по-налудничаво и повярвай ми в това си изказване съм направо миличка.
вариант 3 - не си правила и в такъв случай защо не си правила. сега остава да кажеш, че на бхс ти е излязъл резултат с висок риск за даун и д-ра въпреки това не ти е препоръчал да направиш амниоцентеза - бе ти чуваш ли се (все още съм миличка)
вариант 4 - препоръчал ти е, но ти си отказала - е верно си луда.
2. при положение че раждаш дете с даун щеше да е странно да не те попитат още в родилна зала дали си правила амнио и кой ти е следил бременността, така че не виждам нищо красноречиво в ситуацията.
...Уверенията на д-р Сигридов бяха,че никога не е имало ин витро с Даун,че се избират най-добрите оплодени яйцеклетки...Както се изрази д-р Сигридов "изтеглила съм късата клечка".
3. а това ти изказване ако трябва наистина да коментирам ще е наистина брутално и извън границите на допустимото, затова просто ще кажа, че лъжеш най-безсрамно в единственото си мнение от регистрацията си през 2007 насам. никой който е виждал д-ра поне веднъж не би повярвал, че е възможно да си го помисли дори, камо ли че наистина го е казал.
4. не мога да се начудя на такива потребители, доста от тях с чисто новичка регистрация (всъщност ти може и да си единственото изключение от това правило) - влизат и плюят страхотни лекари (не само сигридов визирам) без нито един факт в подкрепа на оплютото. та защо викаш го правите - за 15 минути слава ми изгрява като единствена причина.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #93 -: Май 01, 2011, 14:59:40 pm »
лили, ще те помоля да си подбираш изразите, които използваш спрямо останалите потребители на сайта. първо е в разрез с правилата да се използват обидни квалификации към други потребители. и второ, доста е нетактично да използваш такива квалификации и такъв тон по адрес на жена в положението на Mi66 (ако е вярно).

конкретно тази жена не е "плюла" нищо - напротив, говори много меко и умерено, с добри думи, но просто си разказва историята. ако за теб, споделянето на информация, която би могла да е негативна за някого, е равносилно на оплюване - значи се нуждаеш от сериозна корекция на понятията. много се съмнявам, че този разказ е породен от желанието за "15 минути слава".
« Последна редакция: Май 01, 2011, 15:03:36 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #94 -: Май 01, 2011, 15:40:05 pm »
 Това, което се сещам е ,че при близнаци не правят кръвен БХС. По този повод на Мишш не може да е показал адекватен риск...
 Да не дава Господа на никой подобна случка...
 Истината е ,че както сме обсъждали в друга тема ранната ФМ и БХС дават само оценка на риска. Както не винаги високия риск е последван от диагноза,така предполагам ,че може да се случи и обратното :(
 За съжаление , докторската наука не е математика и никой не е застрахован от грешки...Единственото към което бих се усъмнила е ,че д-р Сигридов е казал ,че при инвитро няма ДАУН .По-скоро аз бих изтълкувала думите му,защото по-скоро смятам ,че са не добре интерпретирани ,че инвитрото не е показател за по-висок риск
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #95 -: Май 01, 2011, 20:59:11 pm »
ооооо, джам, аз не казвам че лъже за детето с даун. ако и за това лъжеше щеше да е много болно. казвам, че лъже:
1. за това - "никога не е имало ин витро с Даун" - това не може да го каже нито един лекар (особено сигридов), най-малкото защото не е вярно. дори аз го знам, пък какво остава за лекар.
2. за това - "изтеглила съм късата клечка" - ама моля ти се. кой лекар ще си помисли дори подобна простотия, пък да не говорим да я изтресе на пациентката си, която преди малко е родила бебе с даун щото тя има нужда точно това да чуе. залагам каквото кажеш, че никой лекар в ц-р надежда не би.
3. по въпроса за амниоцентезата нямам представа какво точно се е случило, но е абсолютно изключено да е направила амнио, да се е разбрало че има бебе с даун и сигридов да не й е казал. и на това залагам каквото кажеш. та явно и за това лъже - или е знаела, или е решила да не прави амнио, което няма как да не й е препоръчано след като и михова е казала че има маркери. в такъв случай не виждам защо трябва да е "слабо казано огорчена" от д-ра.

та в този ред на мисли когато някой така категорично лъже без причина по отношение на някой друг аз викам, че го оплюва. ама щом казваш че имам нужда от корекция на понятията - моля коригирай ме - интересно ми е как би го нарекла ти.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #96 -: Май 02, 2011, 10:48:37 am »
Такава "слава"не пожелавам на никого,дори на най-големия си враг.Никога не съм "плюла" лекарите от клиниката.Напротив,винаги съм твърдяла пред мои познати и приятели,че това е най-страхотният екип от лекари с които съм се срещала.По всеотдайни хора и отдадени на професията си не съм виждала.Ако всички лекари в БГ са като тях болните ще са на половина.
При близнаци не се прави БХС и амнио.Единственото изследване е феталната морфология и другото което може да се направи е преимлатационната диагностика.
Напълно безсмислено е да убеждавам някой в истинността на думите ми.Не бих си губила времето да пиша измислици при условие,че имам две кърмачета в къщи и те ми поглъщат цялото време.
« Последна редакция: Май 02, 2011, 10:51:59 am от mi66 »
« Отговор #97 -: Май 02, 2011, 12:22:01 pm »
Здравей mi66,

И аз като Лили се колебаех дали да пиша. Искренно ти съчувствам за проблема с едното близначе и разбира се, не се и съмнявам че избора ти няма как да е друг освен да си гледаш и двете дечица след 6 опита и един аборт! Жена която е чакала и се е борила, знае какво посвещение изисква мечтата да си майка.  Имено заради това в поста ти прозира разочарование от мал шанса -Даун. Но дали те боли от лекарския "пропуск" или от сътбата, която за пореден път те поставя пред изпитание незнам дали си отговорила на себе си...
БХС при близнаци няма как да се направи -ДА, но едно амнио е твърде ризковано и за двете бебета. A ти най-добре знаеш, след 6 опита и една неуспешна бременност, дилемата ти дали да я направиш щеше да е според мен по-скоро отрицателна. Има различни степени на Даун и децата с Даун (мое мнение) са едни истински чисти същества и доставят много радост, стига да сме малко по-разбиращо и толерантно общество.
Аз като бивша пациентака на Сигридов, мога да кажа че със сигурност е видял и вероятно е имало маркери -ДА. Мнението му дейсвително е, че АРТ бебетата са с много по-слаба вероятност от малформации от естеството на подбор, разбира се. Но самия той никога не би изразил опасения за Даун или друг сериозен проблем, освен ако не е сигурен или пък ако знае че има възможност да бъде преодолян. В твоя случай везната "полза - риск" е изцяло наклонена към риска...
От коментиран мой проблем с него знам, че за него психическото здраве на бременната е изключително важно.И когато аз бях информирана за релността, че ще родя много недоносено бебе (от друг лекар) и страхотно изплашена в средата на бремеността си той ми каза, че е могъл в самото начало да ме натовари с всички рискове, но така вероятността от влошаване състоянието ми и релно застрашаване на бремеността ми би било неизбежно! Да лекарите ежедневно взимат решения, за нас често правилни, но по някога (според теб в твоя случай)-неправилни. Казваш , че така или иначе не е имало много какво да се направи, тогава информираността за едни несигурни маркери за Даун какво биха ти донесли? Нима щеше да си по -спокойна или  знаейки преди раждането щеше да промениш нещо?
Аз смятам - не! Но това е мнение от далеч и отстрани! Не съм на твое място и не съм част от приятелите и семейството ти. Прости ми че си позволих да коментирам, но поствайки тук историята си и предизвиквайки дебати, може би искаш да споделиш и да си отговориш сама на себе си и приемеш някак факта, че живота те поставя отново в изпитание ...

Живота е борба ... И никой не е застрахован, че утре няма да го сполети някаква житейста история. Аз лично в момента съм страничен наблюдател на такава, тъй като наши близки приятели отгледали здраво и пораснало детенце, след 1:1 000 000 изкаран енцефалит, събират средстава за лечение на 7г. си дъщера в будна кома в чужбина...

Децата са богатство! Желая ти много хубави моменти с двете ти рожби :) Заслужила си да се радваш и усмихваш на щастието да си майка! Господ не ни праща повече от това което можем да понесем! (звучи като клише-може би, но е така - поне според мен)От момента в който станем родители започват страховете за здравето и щастието на децата ни ... Просто меже би когато си се борил толкова за да ги имаш, сякаш ти се иска като се родят да ти е по леко, но уви не винаги е така ....
« Последна редакция: Май 02, 2011, 12:59:23 pm от rangely »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #98 -: Май 02, 2011, 12:35:18 pm »
Добре де, аз искам да попитам само едно - ако беше казал, в което не се съмнявам, ако го е видял/а предполагам, че е, защото е невероятен диагностик/, и беше дал опциите за това - какво щеше да направиш? Да ги махнеш? Задай си този въпрос и ще си отговориш и на другите, които те мъчат. Няма начин при близнаци да се направи много - или нито един, или и двата...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #99 -: Май 02, 2011, 14:03:06 pm »
чакайте малко... от написаното не става ясно дали лекарят е видял маркерите за Даун и не ги е съобщил на пациентката (както вие предполагате) или лекарят не е видял маркери за Даун.

силно се надявам, че не става дума за първият случай. пациентът има право и трябва да бъде информиран за проблемите си и възможните изходи. не ми се вярва, че лекар ще види такова нещо и няма да информира пациентката, за да й даде правото сама да вземе решение.

ако е второто предположение - не винаги се виждат признаци на Даун при фетална морфология, колкото и да е опитен лекарят. и най-големите родни светила имат в практиката си пропуски на Даун. именно затова ФМ не е диагностично изследване за хромозомни аномалии, а само прогностично.