0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения за д-р Сигридов
« Отговор #40 -: Март 01, 2011, 15:53:45 pm »
Сега виждам и рекламните банери на клиника Малинов.
Та какво беше за д-рСигридов?
Хайде трийте си спокойно,няма да пиша повече. :balk_46: :balk_46: :balk_46:
« Отговор #41 -: Март 01, 2011, 15:54:27 pm »
Не познавам д-р Сигридов, но да казваш за форума, че е предрешен!!!!!!!!!
Ами че не пиши тук! И защо ли въобще влизаш след като имаш такова мнение за тук пишещите?!?!?!?!?

Извинявам се за тона, но ме предизвика!

И да - искаме да знаем и още за "най-великия доктор"!
Разкажи, моля!
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #42 -: Март 01, 2011, 16:08:37 pm »
Сега виждам и рекламните банери на клиника Малинов.
Та какво беше за д-рСигридов?
Хайде трийте си спокойно,няма да пиша повече. :balk_46: :balk_46: :balk_46:

Рекламни банери тук имат повечето от известните клиники и какво - сега да си правим изводи, че за никоя от тях никой не може да пише, че е разочарован, така ли?

Не разбирам това поведение да се хвърлят някакви обвинения без нищо конкретно обяснено и после да се почва едно отстъпление, че видиш ли всички щели да се нахвърлят и постове щели да се трият. Еми или си защитавай позицията, или не пиши изобщо.
« Последна редакция: Март 01, 2011, 16:13:24 pm от TaIChi »
*
« Отговор #43 -: Март 01, 2011, 16:21:30 pm »
lomidol, във форума има банери както на клиника Малинов, така и на други клиники.
Та какво за банерите и д-р Сигридов?

И въобще имаш ли нещо съществено да кажеш за д-р Сигридов или просто реши да нахвърляш едни бързи обвинения?
« Последна редакция: Март 01, 2011, 16:33:56 pm от Мецани »
« Отговор #44 -: Март 01, 2011, 16:31:32 pm »
   Запознах се с д-р Сигридов по време на цветната ми снимка. Така я направи, че  не усетих почти никаква болка. След време имах щастието отново да се срещнем. Доктор Сигридов проследи бременността ми от първия до последния ден. Притеснявала съм го за какво ли не - и лично, и по телефона, и чрез писма. Винаги е бил много отзичив, безкрайно търпелив и внимателен, коректен и най-вече компетентен. Ужасно ми липсва неговият професионализъм! Къде и педиатърът ни поне мъничко да приличаше на него!
« Отговор #45 -: Март 01, 2011, 19:07:56 pm »
Д-р Сигридов допусна два дауна с характерни анатомични признаци,без дори да ги забележи,но това няма как да знаете.Или ако знаете си траете.Всичко се потули.Ама щом не касае вас не е важно.Искате ли още за най-великия доктор?Не знам дали е мястото обаче да пиша тук във тоя форум,че ми се вижда малко предрешен.

Това не го вярвам, но вярвам на очите си и знам какви бременности е спасил.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #46 -: Март 02, 2011, 11:24:45 am »
Аз написах по-назад, че няма безгрешни лекари ,както и хора.
Ако наистина д-ра не е видял или пропуснал нещо  при преглед, за да е  обосновано едно подобно твърдение  ,нека lomidol  изложи фактите -кои други лекари   са посетили, какви са били техните заключения  и т.н. ...Само празни приказки   звучат безсмислено .

Аз пак си казвам -д-ра е  страхотен  за мен!И  предпочитам в зима и пек да пътувам по 4 часа за преглед при него , отколкото да се доверя да ме проследява някои друг!!!! 

« Отговор #47 -: Март 02, 2011, 12:49:17 pm »
Аз написах по-назад, че няма безгрешни лекари ,както и хора.
Ако наистина д-ра не е видял или пропуснал нещо  при преглед, за да е  обосновано едно подобно твърдение  ,нека lomidol  изложи фактите -кои други лекари   са посетили, какви са били техните заключения  и т.н. ...Само празни приказки   звучат безсмислено .
Точно така!

А аз искам само да кажа,че ако не беше д-р Сигридов със неговата навременна,бърза и адекватна реакция,когато в шести месец тръгна раждане неискам и да си помислям,какво ме очакваше и какво щеше да се случи,та благодарение на него избутах още един месец и родих в седмия.Отделно многократни обаждания,ходене по спешност на прегледи,без час и без да заплащам и т.н.и т.н.

Страхотен екип са всички в Клиниката,добри хора и Човеци,цял живот ще съм им благодарна.

*
« Отговор #48 -: Март 02, 2011, 16:09:21 pm »
Що за изказвания са това? От къде черпиш информация? Лично ли си засегнат?
Изумена съм от писанията ти. Бях пациентка на доктора и освен добро отношение и професионализъм друго не съм видяла. Не мога да приема такива приказки на ангро.
*
« Отговор #49 -: Март 07, 2011, 17:16:46 pm »
 Наистина целия екип на център "Надежда" са страхотни професионалисти.Безкористни сърца, които с готовност правят най-доброто за нас.
 Във всяка една област има и доволни и недоволни.Много често хората са склонни като стане някаква грешка да обвиняват първия човек насреща,това е нормално.Както е нормално да има и докторски грешки.Винаги има грешки,когато има човешки фактор.Мнението дали негативно или положително би трябвало да е изложено разбрано и подкрепено с факти...а не с типично българско оплюване...
 И мога ли да спомена,че д-р Михова също е прекрасна....
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #50 -: Март 10, 2011, 11:04:56 am »
Брей, специална регистрация, за да кажеш, че д-р Сигридов не е видял нещо, ама само на приказки го докарваш - къде са фактите??? Защото и аз мога да кажа, че луната е плоска, ама всички знаем, че не е така :wink:
Аз няма да повтарям другите, не съм била никога пациент на клиниката, но д-р Сигридов се съгласи да ме прегледа и да ме консултира. За мен това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало до сега и благодарение на него държа дъщеря си в ръцете си след един мисед. От сърце си пожелавам все повече специалисти като него да има - такива, които работят с душа и сърце и не се жалят, живеят без почивки, без да помислят за себе си и се пренебрегват в името на пациентите си.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #51 -: Март 10, 2011, 17:33:00 pm »
Здравейте на всички, аз съм д-р Сигридов.Нямам профил и ще ползвам този за да внеса някои кратки разяснения,все пак имам право да се защитя(lomidol)!Темата за комерсиалността ми, направо ще я подмина.Мисля, че който ме познава знае, че винаги съм подпомагал (и ще продължавам да го правя) неплатежоспособни двойки.Съзнавам, че времената са такива, пък и лекарите трябва да сме на първо място хора, а не бизнесмени.Това съвпада и с мотото на екипа ни да помагаме да имате деца, а не само положителни тестове и го правим, все пак сме на първо място по живородени здрави деца по статистиката на Фонда, което все пак до някаде се дължи на факта, че методите ми сработват.Само един от тях доведе до раждането на около 100 бебета миналата година, които бяха на път да се родят в нежизнеспособни седмици,а има много други примери......Не искам да се хваля-това са фактите и така отговарям на обвинението, че не съм дораснал да бъда лекар и опозорявам екипа ни.Искам да благодаря за рекламата с 2-та Дауна, но нямаше нужда.В страните с напреднали медицински грижи, откриваемостта е около 95% (http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-English.pdf)или се изпуска по един на всеки 20.Като вкараме в уравнението възрастовия диапазон на по-голямата част от пациентките на клиниката (35+),ще установите, че ежемесечно се сблъскваме многократно с този проблем.Аз работя тук вече 4-та година......мисля,че това е значително над 95% откриваемост!Предполагам си задавате въпроса,а защо не е 100%.Ще се опитам да обясня.Ултразвуковата диагностика е полезна единствено,при наличие на анатомичен дефект. Т.н. синдром на Даун е хетерогенна група заболявания-преживяемостта е от няколко месеца след раждането до 50-60 годишна възраст и това се обуславя от различната генетична форма (http://medicina-bg.info/?p=893).При леките форми има единствено интелектуален дефицит и липсват типичните маркери (голяма нухална гънка,липса на носна кост,трикуспидална регургитация и т.н.).Тази група се изпуска от скрининга и феталната морфология.В западна Европа тя не се и търси, тъй като има множество програми за интегрирането на тези деца в обществото.В България не е така и аз го съзнавам.Асистираната репродукция крие и своите особености, а именно по-малки нухални гънки при ICSI и замръзени ембриони,по-ниски стойности на PAPP-A и по-високи на bCG от първичния скрининг, което го прави полезен при нормално забременелите жени.При ART НЯМА ВСЕ ОЩЕ ИЗГРАДЕН СТАНДАРТ ЗА СКРИНИНГ и често Дауните са с NT 1.0 мм!Шокиращо нали......Затова д-р Стаменов и д-р Хаджидекова разработиха уникална за България генетична лаборатория,с чиято помощ освен всички форми на с-м на Даун,съвсем скоро ще можем да диагностицираме до 4000 генетични заболявания!Ние смятаме амниоцентезата за сигурен метод и никои няма желание да предизвиква спонтанни аборти.Затова тя се извършва в операционния блок,по модифицирана методика,с цел намаляване на риска,след анализ на изследванията и с пре- и посттерапия.Досега не сме имали спонтанен аборт.Освен това се спуква единствено инфектирания мехур, който няма възстановителни способности и така или иначе и без процедурата изтънява и водите изтичат.С изследванията търсим именно тези инфекции.Процедурата е стандартна по света,извършва се при жени над 35г.,след ICSI,при открити генетични особенности на партньорите,изоставащ плод,анатомични вариации и т.н.В България се приема,като комерсиална и опасна!?!Последиците са явни и потресаващи за Европейските здравни институции.В ЕС най-висока детска смъртност има в България, която е 3-4 пъти по-голяма от средната за съюза, като от някой страни е 7 пъти по-висока.Анализа на данните показа,че това не се дължи на лошата педиатрична грижа,а все още се изпускат огромен брои несъвместими с живота аномалии.Амниоцентезата е един от лостовете за намаляване на този срам.На другите въпроси ще отговоря лично, тъй като ме чака поредното детенце с родителите си :D
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #52 -: Март 10, 2011, 17:44:42 pm »
 :bighug: Оби4аме ви, докторе!
« Последна редакция: Март 10, 2011, 17:58:41 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #53 -: Март 10, 2011, 18:01:52 pm »
Здравейте на всички, аз съм д-р Сигридов.Нямам профил и ще ползвам този за да внеса някои кратки разяснения,все пак имам право да се защитя(lomidol)!Темата за комерсиалността ми, направо ще я подмина.Мисля, че който ме познава знае, че винаги съм подпомагал (и ще продължавам да го правя) неплатежоспособни двойки.Съзнавам, че времената са такива, пък и лекарите трябва да сме на първо място хора, а не бизнесмени.Това съвпада и с мотото на екипа ни да помагаме да имате деца, а не само положителни тестове и го правим, все пак сме на първо място по живородени здрави деца по статистиката на Фонда, което все пак до някаде се дължи на факта, че методите ми сработват.Само един от тях доведе до раждането на около 100 бебета миналата година, които бяха на път да се родят в нежизнеспособни седмици,а има много други примери......Не искам да се хваля-това са фактите и така отговарям на обвинението, че не съм дораснал да бъда лекар и опозорявам екипа ни.Искам да благодаря за рекламата с 2-та Дауна, но нямаше нужда.В страните с напреднали медицински грижи, откриваемостта е около 95% (http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-English.pdf)или се изпуска по един на всеки 20.Като вкараме в уравнението възрастовия диапазон на по-голямата част от пациентките на клиниката (35+),ще установите, че ежемесечно се сблъскваме многократно с този проблем.Аз работя тук вече 4-та година......мисля,че това е значително над 95% откриваемост!Предполагам си задавате въпроса,а защо не е 100%.Ще се опитам да обясня.Ултразвуковата диагностика е полезна единствено,при наличие на анатомичен дефект. Т.н. синдром на Даун е хетерогенна група заболявания-преживяемостта е от няколко месеца след раждането до 50-60 годишна възраст и това се обуславя от различната генетична форма (http://medicina-bg.info/?p=893).При леките форми има единствено интелектуален дефицит и липсват типичните маркери (голяма нухална гънка,липса на носна кост,трикуспидална регургитация и т.н.).Тази група се изпуска от скрининга и феталната морфология.В западна Европа тя не се и търси, тъй като има множество програми за интегрирането на тези деца в обществото.В България не е така и аз го съзнавам.Асистираната репродукция крие и своите особености, а именно по-малки нухални гънки при ICSI и замръзени ембриони,по-ниски стойности на PAPP-A и по-високи на bCG от първичния скрининг, което го прави полезен при нормално забременелите жени.При ART НЯМА ВСЕ ОЩЕ ИЗГРАДЕН СТАНДАРТ ЗА СКРИНИНГ и често Дауните са с NT 1.0 мм!Шокиращо нали......Затова д-р Стаменов и д-р Хаджидекова разработиха уникална за България генетична лаборатория,с чиято помощ освен всички форми на с-м на Даун,съвсем скоро ще можем да диагностицираме до 4000 генетични заболявания!Ние смятаме амниоцентезата за сигурен метод и никои няма желание да предизвиква спонтанни аборти.Затова тя се извършва в операционния блок,по модифицирана методика,с цел намаляване на риска,след анализ на изследванията и с пре- и посттерапия.Досега не сме имали спонтанен аборт.Освен това се спуква единствено инфектирания мехур, който няма възстановителни способности и така или иначе и без процедурата изтънява и водите изтичат.С изследванията търсим именно тези инфекции.Процедурата е стандартна по света,извършва се при жени над 35г.,след ICSI,при открити генетични особенности на партньорите,изоставащ плод,анатомични вариации и т.н.В България се приема,като комерсиална и опасна!?!Последиците са явни и потресаващи за Европейските здравни институции.В ЕС най-висока детска смъртност има в България, която е 3-4 пъти по-голяма от средната за съюза, като от някой страни е 7 пъти по-висока.Анализа на данните показа,че това не се дължи на лошата педиатрична грижа,а все още се изпускат огромен брои несъвместими с живота аномалии.Амниоцентезата е един от лостовете за намаляване на този срам.На другите въпроси ще отговоря лично, тъй като ме чака поредното детенце с родителите си :D

:balk_81:
*
« Отговор #54 -: Март 10, 2011, 19:01:21 pm »

Както винаги прав ! :) Много ви обичаме д-р Сигридов ,без вас сме за никъде ! :)
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #55 -: Март 10, 2011, 19:27:37 pm »
Съжалявам че мнението ми за д-рСигридов въобще не е добро.
Това че триете постове които не са ви угодни ще лежи на вашата съвест.
Д-р Сигридов си измисля разни фалшиви диагнози с цел понататъчно лично облагодетелстване и не смятам че думата некомпетентен е обида.
Също така че уронва престижа на клиника Малинов също не е обида.
Щом във този форум неудобната истина се трие,то има къде да се пише.

Д-р Сигридов допусна два дауна с характерни анатомични признаци,без дори да ги забележи,но това няма как да знаете.Или ако знаете си траете.Всичко се потули.Ама щом не касае вас не е важно.Искате ли още за най-великия доктор?Не знам дали е мястото обаче да пиша тук във тоя форум,че ми се вижда малко предрешен.

очевидно ти си мислиш че в интернет си анонимен

guess what - you are NOT

стиска ли ти да се изправиш пред д-ра и да му заявиш цитираното в лицето. много се съмнявам - най-малкото би ползвал истинското си име па макар и скрит зад клавиатурата
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #56 -: Март 10, 2011, 19:48:41 pm »
Докторе, благодаря ви за всичко! :bighug: :balk_81:
*
« Отговор #57 -: Март 10, 2011, 20:35:13 pm »
Д-р Сигридов,

не само, че сте невероятен специалист, Вие сте прекрасен човек!

Дано има повече лекари, като Вас!

Бъдете здрав!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #58 -: Март 10, 2011, 21:36:06 pm »
След поста на д-р Сигридов на вси4ки трябва да е ясно ,4е се знае какво се пише по форумите и няма скрито покрито :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #59 -: Март 10, 2011, 21:43:24 pm »
 А това вали е прекрасно...
 И аз да се присъединя към благодарностите за д-р Сигридов и целия екип на клиниката.Те наистина работят със сърце и душа...