Д-р Сигридов е участвал във втората ми операция на тръбите, в един трансфер, а сега, Слава Богу, наблюдава бременноста /не мога да кажа "ми", защото тя е плод на д-р Стаменов и работещите с него, а не на мен и мъжа ми
/.
Освен това, че много чете, съвсем практически се убедих в следните неща:
1/Утвърдени лекари с научни титли не могат да му стъпят на малкия пръст като специалисти. Поразровете се из форума и ще откриете истории, в които други лекари са докарвали пациентките му до минимум нервен срив с грешните си, неточни или фатални диагнози. Аз съм една от пострадалите от прекомерната си неграмотна заинтересованост дали всичко е ОК, вследствие на която преценката на друг лекар така ме побърка, че... Грехота беше д-р Сигридов да ме наблюдава, а аз да тръгна да гоня дивото. Като виждам, че човекът всичко вижда, казва и обяснява, що си угаждам на психологическите дефекти да търся филанкишията, който да ми вика: "Това може да е много страшно, ама може и не чак толкова, де, и аз не знам..." Това сигурно ми го казва въз основа на допотопния си ехограф и 80-рска дисертация?
2/Има нещото, което го отличава от масата - знае кое и как се коментира и поднася на пациентите. Това е задължително лекарско умение, липсата на което, както казах, води само до контракции. Никога няма да изкаже хипотеза или неясно становище просто ей-така. Напълно си дава сметка, че работи с психологически затормозен "контингент", при който и една грешна дума може да доведе до непредвидими реакции. А кажете ми - колко такива лекари познавате? Отначало си мислех, че е просто много симпатичен, но се оказа, че този професионален подход е плод на много усилия, мислене и в края на краищата - можене.
Излишно е да повтарям всички вас, че е много отговорен, внимателен и мил. А, и има готина прическа.
Малко дълго стана, но целта ми е да предпазя тези от вас, ако мога, на които тепърва предстоят прегледи и изследвания, свързани с бременността. Не искам никой да изпада в моето състояние след консултации с лекари, за които сме "чули". Аз не само няма да стъпя при друг лекар, ами искам да ходя на "УНГ" или ортопедични прегледи, например, при д-р Сигридов:)Доверието ми е безгранично.