Ей, как съм пропуснала тая интересна дискусия
Известна съм с огромното си недоверие към медицински лица. Със споменаването на причините за това съм досадила на нЕкои хора тук, но пък съм помогнала на повече
След положителния тест и първите 2 прегледа при д-р Стаменов, трябваше някак да преживея прехвърлянето ми към друг лекар, който да следи бременността ми. Излишно е да казвам колко напрегната съм се чувствала поради тази причина.
Ами, вкратце само ще изброя нещата, които ми харесаха, понеже много се дразня от безпочвени хвалебствия (както и от безпочвени обвинения):
- при всеки преглед или посещение при д-р Сигридов съм получавала 100% от вниманието му;
- получавала съм точни инструкции и подробни отговори на въпросите ми;
- получавала съм детайлна информация за състоянието ми, за състоянието на бебето, за евентуални опасения и евентуални следващи стъпки;
- въпреки че бременността ми беше изключително безпроблемна, понякога е имало опасения или не чак толкова добри новини - всяко нещо докторът е представял внимателно, стараейки се да не ме плаши, но и без да пренебрегва съответните сигнали;
- никога не се е обиждал от факта, че чета и се интересувам, че ползвам и други източници, за да се информирам;
- никога не е отказвал консултация лично или по телефона, независимо от причината, поради която го търся (е, не съм му звъняла да го питам за дозировката на Утрогестана
).
Имам ли доверие на д-р Сигридов? На 99% (на 100 не мога, съжалявам, това е абсолютният максимум). Ако имах намерение да забременявам пак, д-р Сигридов щеше да е моят лекар отново, каквото и да ми струва това.
Поздрави от нас с Бобо, докторе!
Поли