0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Петиция в подкрепа на майчинството
« Отговор #60 -: Декември 09, 2008, 17:54:06 pm »
и като ме нападате какво, да не е да ми запука повече

само казах, че според мен не ги търсят където трябва
според мен

просто ви се чудя на акъла
Христина милата е с едно дете и се бори като свиня с тиква заради другите, а вие се изявявате по форуми с такива изказвания (неподготвени)
Кои пари искате да са двойни - деветте месеца да получавате 180% от заплатата? - мииии... трудно
или после да не е една МРЗ, а две? А безработните с деца ако поискат по-голямо обезшетение от тези без деца?

И накрая дай да видим мен как да ме обезщетят за двете бременности, че вие сте на далавера. Ей сега започвам да ви завиждам. Ами тоя Марио 5 години ми яде от заплатата... малоумно, нали? Аз да не би да не съм с 2 деца сега? Или те искат по-малко пари за гледане? Май трябваше да раждам през 21 години...
« Последна редакция: Декември 09, 2008, 18:03:47 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #61 -: Декември 09, 2008, 19:12:51 pm »

Кои пари искате да са двойни - деветте месеца да получавате 180% от заплатата? - мииии... трудно
или после да не е една МРЗ, а две? А безработните с деца ако поискат по-голямо обезшетение от тези без деца?

Тамара,
става въпрос за МРЗ, след деветте месеца. По закон се обезщетява майката, но все пак с тези пари ние би трябвало да гледаме две деца. Ти получаваш по една МРЗ, докато гледаш първото си дете, после по още една за второто. Не че за едно стигат, но за две си е подигравка. И не става въпрос да се сравняваме. Ясно е, че за всички са малко тези средства. 
Не видях и да те напада някой. Малко по-мек тон няма да навреди.

lb2f
*
« Отговор #62 -: Декември 09, 2008, 19:32:05 pm »
Еми възмутена съм! Кво да кажа! Ама такава ни е скапана държавата..Аз също съм от потърпевшите, които ги хваща преизчисляване на осигурителния доход за една година назад. Ама нали съм си карък знаех си аз, че няма да измислят нещо умно нашите управници. Сега ще има само да се тупат в гърдите, че голяма работа са свършили. Карай, да сме здрави! Иначе поне работодателят ми не е от тия, които искат да си довнасям осигуровките върху разликата до по-голямата заплата, на която се осигурявам в момента. Но сега, дори и да си вдигна осигуровката в оставащите ми 3 месеца до майчинство файдата не е кой знае каква! И ще ме извините, ама и аз да съм работодател няма да си осигурявам работниците на пълната заплата, ми то тая скапана държава кво ти дава, че да си изряден платец?! Само те притиска, данъци такси...айде без тия! А на момичетата с близнаци - направо ви съчувствам милички...Какво по-хубаво за нас, чакалите години детенце Господ да ни дари с две?! Ама после как се гледат... :oops:
*
« Отговор #63 -: Декември 09, 2008, 22:24:31 pm »
Ще ми се да не вярвам, че някой може да вземе такова неадекватно решение, последната 1 година да си се осигурявал на определена заплата. Ми какво да правят тези, които са си сменили работното място? Или такива като мен, на които от 1 януари им вдигнаха заплатата.
И какво да казваме на работодателите? Задръж, не ми вдигай заплатата, че имам намерение да забременявам!
Ще ми се да не вярвам, че някой може да вземе такова неадекватно решение...
Дано това е поредният лапсус...

Хоуп, Мими и всички мамчета на близнаци, искрено се надявам нещо да се направи за вас. Само мога да си представя как се гледат 2 или 3 дечица. Радостта е в пъти, но и грижата е в пъти. 
Като за начало няма да е зле държавата да помогне на двойките с репродуктивни проблеми. Всички ние сме минали от там и сме се молили да чуем детски плач.
Но като гледам и там положението върви със зор.
Ех, майка му стара, не ни щат децата и тва си е!

*
« Отговор #64 -: Декември 10, 2008, 14:09:49 pm »
Тамара, никой не те напада, ние си коментирахме, ти изпадна в подробности, аз уточних...
За това кои пари да се увеличат, хората са си го писали в петицията, аз това питах. Който чел, чел. Ти сега като си с две деца, всичко наново ли купува за второто или ползва и от Марио работи? Не ми отговаряй, отговора е ясен. Имаш ли близнаци, няма няма - всичко е по 2. За това иде реч, че разходите са повече. Вярно е и това, че са двойна радост, обаче как да се радваш, когато от сметки да си наместваш двойните разходи в единичното майчинство, не ти остава време.
П.П. За безработните с деца вече са помислили.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #65 -: Декември 10, 2008, 21:34:38 pm »
Цитат
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО 

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни 
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията 

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците   

копирано от съседен форум, момичета- утре ще се решава за близнаците, стискаме палци

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #66 -: Декември 10, 2008, 22:32:24 pm »
Благодаря, Мини, страхотни новини  :bighug: Дано и утре има също толкова добри новини.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #67 -: Декември 11, 2008, 00:26:21 am »
За мен все още не са добри новините :( Сборно както казах, при това положение ще получа по-малко, отколкото както е сегашното положение... Очаквам да видя все пак крайният вариант на решението...
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #68 -: Декември 11, 2008, 09:47:05 am »
Новините са страхотни. :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #69 -: Декември 11, 2008, 09:56:05 am »
За мен все още не са добри новините :( Сборно както казах, при това положение ще получа по-малко, отколкото както е сегашното положение... Очаквам да видя все пак крайният вариант на решението...

Смайл, така или иначе промените ще засегнат някакъв процент негативно, варианта да те изчислят на 6 месеца е да излезеш сега в болнични за общо заболяване и после в майчинство- така ще си заварен случай за месеците на изчисление на обезщетението и едновременно с това ще ползваш евентуално удълженото 410 дни майчинство.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #70 -: Декември 11, 2008, 10:03:43 am »
Мини, не съм много сигурна че ще е така, заварен случай означава че детето ти е на 4 м., например към дата 01.01.2009г. и ще имаш право да получаваш 1 г. 90%, а не че ще ти изчилсят обещетението на база 6м., а ти ще си ги взимаш 1 г. :wink:
всички болнични или там обещетения за байчинство след 01.01.2009, ако го приемат ще се преизчислят на база 12м., иначе няма логика :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #71 -: Декември 11, 2008, 10:05:34 am »
Тамара, искаш да кажеш, че нямам право да искам двойно майчинство-тоест две МРЗ за синовете си, така ли? И за кое ми завиждаш? Затова, че двамата до скоро ядяха пюрета за 12.00лв. на ден, или за 360 на месец? Или затова, че памперсите им минават 100лв.? Или затова, че като купувам обувки, купувам два чифта за 140лв, защото Михаил не износва на Християн. За кое точно? Изказването ти ме обижда. Преди да напишеш нещо вложи малко мисъл, а не само колкото да се заяждаш и да си опозиция. Файда няма. Пак аз се справям с разходите и грижите, но пак аз съм безумно богата с Хриси и Мишо. Не НОИ, на Парламента, не ти, не който и да е.  

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #72 -: Декември 11, 2008, 16:02:28 pm »
Абе Стеф, ти си счети- повече ги разбираш, верно не претендирам, ама навремето със Стефания като забременях нали ползвах болничен за общо заболяване от 4 месец, та на мен ми изчислиха тогава болничния за общо заболяване на базата на последни 6 месеца преди настъпване на осигурителния риск и после болничния за бременност и раждане ми беше 90% от този болничен за общо заболяване, не били прекъсвани за това така се изчислявало, или поне така обясниха тогава /нали са един фонд и аз не ви разбирам счетските глупости/. Та тогава така и се водех заварено положение и за периода, който тогава вдигнаха от 135 на 315 дни. Но пак казвам- не споря и нямам претенции, казвам как е било при мен.
*
« Отговор #73 -: Декември 11, 2008, 16:08:46 pm »
аааа моля, моля, не съм счети и далеч не ги разбирам и аз в дълбочина нещата, само разсъждавам :lol:
аз сега обаче имам едно такова питане, че не можах да открия текста в кодекса, 90% са от брутното или от нетното ми възнаграждение за периода?
*
« Отговор #74 -: Декември 11, 2008, 16:10:02 pm »
Брутно
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #75 -: Декември 11, 2008, 16:21:19 pm »
от брутното, но не повече от нетното ти
т.е ако 90% от брутното е повече от нетното ти вземат за база нетното /а то е такова в случаите до максималния осигурителен доход/
*
« Отговор #76 -: Декември 11, 2008, 19:14:12 pm »
ами при мен е все тая, щото съм държавен служител и реално нетото ми е 10% по-малко от брутото, защото ми отдържат само ДОД, другите осигуровки и лични и фирмени ми ги плаща "фирмата" :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #77 -: Декември 11, 2008, 19:24:52 pm »
Да попитам по вещите, какво майчинство се получава при породени деца, и майката е била по майчинство с първото, когато е била бременно с второто. Тоест не е работила като мини. Аз знаех, че и при породените е едно като при близнаците,като се застъпят двете, тоест МРЗ. Въпросът е от ini, защото има проблеми с интернета, и не може да попита лично. Благодаря ви.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #78 -: Декември 11, 2008, 19:58:02 pm »
каси, трябва да взема това, което е вземала с първото дете
за съжаление положението за майки с близнаци си остава както до сега  :? поне ще могат да се възползват от 12те месеца майчинство

Цитат
Здравейте момичета, за съжаление днес новините не са добри 
Не приеха предложението ни за близнаците, за 2-ра година поред и то този път без никакви аргументи 
Румен Овчаров , председател на комисията не пожела да обясни защо след като миналата година каза, че като бъде изготвено предложение по Закона за семейни помощи за деца ще го приемат, сега не е съгласен с предложението.
Предложението ще бъде гласувано и в зала, но след като не мина тук, шанса клони към 0.
« Последна редакция: Декември 11, 2008, 19:59:53 pm от mini »
*
« Отговор #79 -: Декември 11, 2008, 20:41:41 pm »
при застъпено майчинство, т.е. при породени деца се изчилсява базата от преди да излезе за първи път в майчинство, т.е. каквото мини ти е казала, колкото е взимала за 9-те месеца за каката, толкова трябва да взима и сега :)