0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
помогнете ми
« -: Декември 19, 2008, 19:17:49 pm »
Тъжна съм,наранена и обидена,дайте ми съвет,ходих близо година при много добра психоложка,сближихме се,според мен,все пак тя знае всичко за мен,аз научих много за нея,и си помислих че можем да станем приятелки,колко наивно, на не и пука за мен и чувствата ми,сасипаме,върнаме отново в дупката,ПОмОГНЕТЕ мИ,,,,,,,,,,,,,,,,,
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: помогнете ми
« Отговор #1 -: Декември 19, 2008, 19:22:01 pm »
Лори, как те съсипа, как не и пука? За какво говориш, може ли да си малко по-ясна? Не съм ходила при присихолози, но това е същото както като отидеш на всеки друг лекар, какво приятелство очакваш?
Как бихме могли ние да ти помогнем? Нямаш ли други приятели? Толкова ли ти е нужна тя?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #2 -: Декември 19, 2008, 19:33:47 pm »
ДА НУЖНА мИ Е,дълго ходих при нея,но се случи нещо и ТЯ нежелае да я посещавам, приятелитЕ ми не биха ме разбрали,АЗ Я ОбИКНАХ
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Декември 19, 2008, 19:41:22 pm »
Разбирам, че си разтроена, но ако все така неясно описваш проблема с по две думи, няма как да разберем за какво става дума. Аз все още не разбирам, какво точно изпиваш към нея, как я обичаш и как точно ние можем да ти помогнем...
Ти всъщност за какво ходи при нея, по какъв проблем? Ако си толкова загадъчна, колкото до сега, едва ли ще успее някой да ти помогне, след като не разбира за какво говориш.
Ако разкажеш с повече подробности всичко, вероятно някой ще ти даде съвет.
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 19:44:58 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #4 -: Декември 19, 2008, 19:41:39 pm »
Какво се е случило?Разкажи, защото така нищо не е ясно...
*
« Отговор #5 -: Декември 19, 2008, 21:13:06 pm »
АмИ ПОВрЕмЕ НА брЕмЕННОСТТАмИ ИЗПАДНАХ В ДЕПрЕСИЯ,ТЯ мИ ПОмОГНА ДА ИЗлЯЗА ОТ НЕЯ, СЕГА СЪм ДОбрЕ НО СЕ НАлАГАШЕ чЕСТО ДА Я ПОСЕЩАВАм,И АЗ СЕ ПрИВЪрЗАХ, ОбИКНАХ Я ТЯ ЗНАЕ ВСИчКО ЗА мЕН АЗ ДОСТА ЗА НЕЯ НО ТЯ НЕИСКАШЕ НЯКОЙ ДЕН ДА СЕ СПрИАТЕлИм И АЗ рЕШИХ ДА ИЗПИЯ ПОЕчЕ ХАПчЕТА ТЯ СЕ ОПлАШИ И рЕШЕ ДА НЕ мЕ лЕКУВА ВЕчЕ
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #6 -: Декември 19, 2008, 23:05:02 pm »
Здравей Лори,
имам една позната, която има точно твоя проблем - все едно нея чета  :)
Бих могла да я попитам, дали иска да си пишете (предполагам, че няма да откаже), но тя не е българка, а не знам, ти как се справяш с английски (или немски)...

Права си, че психоложката ти не е била много професионална, след като е допуснала да се стигне толкова далече... Но факта, че тя в момента блокира всякакви опити за контакт, е единствената адекватна и възможна реакция от нейна страна... Опитай да не приемаш случилото се лично, не се опитвай, да влияеш...

Едва ли е лесно, но колкото по-бързо приемеш (и пожелаеш да приемеш!!!) факта, че въпросната жена е била само твоя лекарка и НЯМАШ НИКАКЪВ ШАНС, да я убедиш, да мисли като тебе (все едно по какъв начин - суицид-инсценировки или по-меки варианти...), толкова по-бързо и лесно ще се справиш със ситуацията...
ЩЕ цитирам Осиана, че много ясничко и хубаво ти е казала:
...това е същото както като отидеш на всеки друг лекар, какво приятелство очакваш?

Имаш детенце, съпруг - защо ти липсва нещо, защо те не са ти достатъчни? Явно проблемите, възникнали по време на бременността ти, все още не са решени, тъй като просто си приела психоложката ти за решението (което реално не е така... Дори си се сдобила с още един проблем)... Дай си сметка, че ситуацията, в която си в момента, не е нормална,... поискай, да я промениш! Така ще си помогнеш на себе си!!!

И накрая по повод следното:
Тъжна съм,наранена и обидена...не и пука за мен и чувствата ми,сасипаме,върнаме отново в дупкатa...
Някой беше казал.че бикновенно ни натъжават, нараняват, обиждат и съсипват не другите, а собствените ни погрешни преценки за тях и неоправданите ни очаквания...

Спокойна вечер!
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 23:10:20 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #7 -: Декември 20, 2008, 00:10:17 am »
блАГОДАрЯ ТИ CHANDRA ЗА СЪЖАлЕНИЕ НЕ СЪм НА ТИ С чУЖДИТЕ ЕЗИцИ ПрОСТО СЪм мНОГО чУВСТВИТЕлНА ПрИВЪрЗАХ СЕ И СЕГА мИ Е ТрУДНО НЕ СЕ ОПлАКВАм ИмАм мНОГО НО ТОВА СИВО ЕЖЕДНЕВИЕ мЕ УбИВА ИСКАХ ДА КОНТАКТУВАм С ИНТЕлИГЕНТНИ ХОрА А И мЕчТАТА мИ Е ДА СТАНА лЕКАр НЕ СЪм СЪГлАСНА чЕ ПСИХИАТрИТЕ СА КАТО ВСИчКИ лЕКАрИ АЗ И СПОДЕлЯХ ВСИчКО НО УВИ НЕЩАТА НЕ СЕ ПОлУчИХА ПрИЗНАВАм чЕ И АЗ ИмАм ВИНА
*
« Отговор #8 -: Декември 20, 2008, 00:20:19 am »
КАКВО СЕ Е СлУчИлО С ПрИЯТЕлКАТА ТИ
*
« Отговор #9 -: Декември 20, 2008, 09:39:43 am »
Съжалявам ,че може да те обидя с моя въпрос ,но..
От всичко писано дотук оставам с впечатление,че гледаш на тази жена като на сексуален обект.
Така ли е?
*
« Отговор #10 -: Декември 20, 2008, 10:03:59 am »
Цитат
     Изтласкване (заместване) е един от защитните механизми, проявявани според Фройд, при който неосъзнаван импулс се разрежда на човек или обект, но не на този, към който е насочен изначално. В процеса на терапия това явление се формулира като транстфер. С други думи, трансфер са ситуации, когато пациентът пренесе върху аналитика свои чувства на любов или ненавист, които по-рано е изпитвал към друго лице (често към единия си родител). Аналитикът се явява заместител на обекта на любов. Трансферът може да се изрази в пряка вербална комуникация, в свободни асоциации или в съдържанието на сънища. Феноменът трансфер действа на несъзнавано ниво, така, че пациентът не осъзнава неговото функционално значение. Подходът на аналитика се свежда до поощряване на развитието на трансфера до състояние, което се означава като "невроза на трансфера". Стига се до внезапно осъзнаване от пациента на своите чувства и реакции спряма значими други хора (инсайт).
     Обратният на транфер феномен се нарича контратрансфер т.е. ситуация, която отразява възможност аналитикът да пренесе върху пациента свои чувства и преживявания от миналия си опит.
Това се случва много често, няма място за паника.
Съветвам те да не се фиксираш върху нея, а да си намериш нова.
*
« Отговор #11 -: Декември 20, 2008, 10:20:32 am »
Съжалявам ,че може да те обидя с моя въпрос ,но..
От всичко писано дотук оставам с впечатление,че гледаш на тази жена като на сексуален обект.
Така ли е?

Чудех се как да задам този въпрос тактично, но Слава Богу се намери някой да го направи вместо мен - ами съжалявам, но и аз като kiwwi започвам да си мисля така, а сам по себе си този факт е абсурден!
Ако това са реални постове на реален човек, а не лоша шега на някого-моето момиче, имаш спешна нужда от професионална помощ!Имала си проблем, отишла си при тази жена, за да ти помогне да го преодолееш емоционално, а не да става най-добрата ти приятелка (ако не и повече).На нея и се плаща за това-да бъде мила, да те изслуша, да ти даде съвет.И до там.Това, че ти си си въобразила нещо повече не е неин, а твой проблем.Ако си започнала да преследваш горката жена, че и с хапове да се тровиш-нищо чудно, че не желае да те вижда.Тя е доктор, не приятелка!Не може да се обвързва емоционално с всичките си пациенти!Абсурд е!
Моят съвет е спешно да немриш добър психиатър, защото имаш крещяща нужда от такъв!Но другия път не се вкопчвай в човека, а го остави да ти помогне, защото той в това е най-добър!
Успех!
*
« Отговор #12 -: Декември 20, 2008, 10:26:30 am »
Момичета, недейте така. Не е виновно момичето, а психоложката. Това, което съм копирала се случва много често, при начинаещи психолози. Не и насаждайте чувство за вина. Тя няма такава. Попаднала е на непрофесионалист и толкова. Всички хора, нуждаещи се от "подкрепа" от психолог неволно изпитват такива чувства и е работа на психолога да ги предотврати. И намеците ви за сексуален елемент са неуместни.
*
« Отговор #13 -: Декември 20, 2008, 13:35:33 pm »
НЕ ОбИКНАХ Я КАТО мАЙКА КАТО мНОГО ДОбЪр ПрИЯТЕл НЯмАм СЕКСУАлНО ВлЕчЕНИЕ КЪм НЕЯ И ИЗОбЩО КЪм ЖЕНИ
*
« Отговор #14 -: Декември 20, 2008, 14:14:48 pm »
нямам какво да крия нито се срамувам казвам се ЛИЛИЯ ОТ РАКОВСКИ съм а въпросната психиатърка е от Пловдив казва се д-р Майсторова и все още мисля че е добър лекар
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #15 -: Декември 20, 2008, 15:44:17 pm »
А ти защо реши да изпиеш повече хапчета, Лили? Много добре си знаела, че не се пият "повече хапчета", защото е опасно. Мисли за себе си, а не за нея. Ти си по-важната. Прегръщам те от сърце и искрено ти пожелавам да се справиш с този проблем!
*
« Отговор #16 -: Декември 20, 2008, 16:11:26 pm »
ами исках по някакъв начин да и привлека вниманието а стана обратното БЛАГОДАРЯ ТИ
*
« Отговор #17 -: Декември 20, 2008, 16:14:07 pm »
АЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ЗАПОЗНАХ ЧЕ НЕМОГА МНОГО ДА СИ НАВРЕДЯ НЕ СЪМ ГОТОВА ДА СЕ РАЗДЕЛЯ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗАРАДИ НЕЯ
*
« Отговор #18 -: Декември 20, 2008, 16:16:31 pm »
НЯМА МНОГО ХОРА В ТАЗИ ТЕМА ЗНАЙТЕ ЧЕ ДЕПРЕСИЯТА Е БОЛЕСТ КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ И МОЖЕДА СПОЛЕТИ ВСЕКИ
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #19 -: Декември 20, 2008, 16:31:38 pm »
С риск да ти оспамя темата - мен така ме тресе, че цялото ми семейство е луднало, и аз пия хапчета, кога повече, кога по-малко, някой път, като снощи например седнах и се натрясках много целенасочено - не помогна.... и мисля, че никой освен мен самата няма да може да ми помогне. Помисли какво трябва да промениш в животът си, за да се почувстваш по-добре. Пишейки тези редове се надявам да помогна и на теб, и на себе си  :bighug: