0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антиспермални антитела
« -: Декември 29, 2008, 20:28:37 pm »
Здравейте момичета знаете ли нещо за антиспермалните антитела при жената?моят резултат е 69,1U/ml при референтни граници от 0-60.Рових се в нета пише само за антиспермални антитела при мъжа.Някой знае ли дали и как се лекува това?Към кога трябва да се обърна за разчитане и лечение на този резултат.Пишете момичета МОЛЯ ВИ,Помогнете ми объркана съм след толкова много изследвания. :(
*
Re: Антиспермални антитела
« Отговор #1 -: Декември 29, 2008, 21:15:14 pm »
« Отговор #2 -: Декември 30, 2008, 13:30:00 pm »
момичета освен Плевен другаде къде мога да отида?Плевен ми е доста далече и нямам възможност да отида,коя е най-добрата клиника в София и към кого мога да се обърна?Към какъв специалист?Пишете ако някои е имал такъв проблем?
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #3 -: Юни 11, 2009, 23:53:24 pm »
Здравейте, момичета!

Анти-спермални антитела   75.85 (+)   (N<60 U/ml)

За съжаление и на мен ми се наложи да пиша в тази тема! :( Какво да правя с този резултат. В нета има много малко информация за антиспермалните антитела при жените! Ако някоя от вас е минала по този път нека да пише, моля!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #4 -: Юни 12, 2009, 01:55:59 am »
Здравейте, момичета!

Анти-спермални антитела   75.85 (+)   (N<60 U/ml)

За съжаление и на мен ми се наложи да пиша в тази тема! :( Какво да правя с този резултат. В нета има много малко информация за антиспермалните антитела при жените! Ако някоя от вас е минала по този път нека да пише, моля!

Здравейте момичета, и аз съм към вашия отбор - моите анти-спермални тела са 72,08/+/ при норма N,60 U/ml. Доколкото съм запозната те са причина за отхвърлянето на спермата /като чуждо тяло/ и това в комплект и с други фактори /други проблеми при жената или мъжа/ пречи на забременяването.Мисля, че за да се орегулират се правят някои допълнителни вливания при инсеминации или инвитро процедури.Това е което мога да споделя.На мен ми ги откриха в КИРМ в Плевен.
« Отговор #5 -: Юни 12, 2009, 08:51:50 am »
deni4e , а какво лечение ти предписаха?
« Отговор #6 -: Юни 12, 2009, 13:44:10 pm »
момичета, а кой ви назначи това изследване? защото обикновено който ги е назначил трябва да си ги разчете

*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #7 -: Юни 12, 2009, 14:45:28 pm »
момичета, а кой ви назначи това изследване? защото обикновено който ги е назначил трябва да си ги разчете
Неуспорим факт!
Просто искам мнение и опит на момичета с такъв проблем!
« Отговор #8 -: Юни 12, 2009, 16:01:13 pm »
Към кога трябва да се обърна за разчитане и лечение на този резултат.
по- скоро за този въпрос беше отговорът ми  :wink:

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #9 -: Юли 12, 2009, 12:17:35 pm »
Здравейте!

Доколкото разбрах, има два типа изследване за антиспермални тела - серум (кръвно) и секрет от шийката на матката... На вас кое са ви правили?

Аз лично нямам този проблем, но по друг повод потърсих из немскоговорящите страници материали на темата. Там основното, което намирах е, че ако антиспермалните тела са открити в кръвта, не представляват особен проблем. Лечение било необходимо само, ако такива се намерят в секрета от шийката на матката, като изследването се провеждало горе-долу по време на овулация и известно време след коитус…
Тези антиспермални тела не били толкова силни, че да убият сперматозоидите, но ако са в наличност в секрета, намаляли подвижността им...

Само споделям, какво съм прочела. Не гарантирам за достоверността.  :wink:

Желая ви успех!  yahoo_17
« Последна редакция: Юли 12, 2009, 12:20:09 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #10 -: Юли 12, 2009, 16:14:51 pm »
Какви са тези нови изследвания-на мен до сега никой доктор не ми ги е искал... :oops:
Това нещо ново ли е в областта и кой ви ги назначи момичета и наистина как ви ги установиха, щом има 2 начина за това? Освен това доколкото разбирам от написаното от Чандра излиза, че при инвитро едва ли имат значение, там процецеса но оплождане и да не се получава се прави ИКСИ. Така че, за каква са ви го искот това изслидване-говори ли сте с доктор за това?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #11 -: Юли 12, 2009, 23:41:59 pm »
При мен резултатът е 57,88 (0-60) .. така, че и аз се считам за засегната от този проблем. Изледването ми е кръвно и в нета хем чета, че не е много достоверно да се обръща внимание на наличието на тези тела в кръвта, хем навсякъде пише, че при жената е по-оправдано да се изследва именно в кръвта. Разбрах, че лечението е или Инсе или ин-витро. Хич не ми се ще да стигам до АРТ, но неуспеха ми вече толкова време явно си има своето обяснение (засега всичко друго, което сме изследвали е ОК). Това изследване си го самоназначих, така че незнам и кой лекар да попитам, но като цяло знам, че ще срещна от отрицание, до наплашване. Все пак искам да споделя, че в книгата на д-р Стаменов се споменава бегло, че при доказано наличие на такива тела у жената, се прави ИНСЕ ! За жалост нито се споменава дали говорим за посткоитален тест, нито дали в кръвта е достоверно. Все пак за да има такова изследване, то би трябвало да носи и своето значение. Мисля да повторя изследването в дните около Овулацията ми и толкова силно се моля, всичко да излезе ОК, че хич не ми се ще да се боря срещу тези тела...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #12 -: Юли 16, 2009, 00:45:24 am »
Здравейте!

Доколкото разбрах, има два типа изследване за антиспермални тела - серум (кръвно) и секрет от шийката на матката... На вас кое са ви правили?

Аз лично нямам този проблем, но по друг повод потърсих из немскоговорящите страници материали на темата. Там основното, което намирах е, че ако антиспермалните тела са открити в кръвта, не представляват особен проблем. Лечение било необходимо само, ако такива се намерят в секрета от шийката на матката, като изследването се провеждало горе-долу по време на овулация и известно време след коитус…
Тези антиспермални тела не били толкова силни, че да убият сперматозоидите, но ако са в наличност в секрета, намаляли подвижността им...

Само споделям, какво съм прочела. Не гарантирам за достоверността.  :wink:

Желая ви успех!  yahoo_17

Ох, този пост ми подейства доста добре!
Моят посткоитален тест е добър, даже много! Но някой знае ли къде правят изследване на антиспермални антитела в мукус?!
*

crow

• 2670
« Отговор #13 -: Юли 16, 2009, 01:09:09 am »
alimania,в коя клиника са ти правили посткоитален тест ? Защото на мен никой лекар не ми е предлагал такъв. Живея във Варна ... Искам и аз да си пусна такова изследване, но ... незная къде ?!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #14 -: Юли 16, 2009, 20:31:10 pm »
alimania,в коя клиника са ти правили посткоитален тест ? Защото на мен никой лекар не ми е предлагал такъв. Живея във Варна ... Искам и аз да си пусна такова изследване, но ... незная къде ?!
Милички, аз съм чак в Пловдив! Правих го в "Медикус алфа" при Мели! Правих го преди да разбера за лошите ми антиспермални антитела....
*

crow

• 2670
« Отговор #15 -: Юли 16, 2009, 23:11:18 pm »
Добре де щом посткоиталния тест е хубав, защо те притеснява кръвното изследване на тези тела .. Това само доказва, че явно наистина в кръвта тези тела нямат голямо значение ... Защото според мен, щом на посткоиталния тест се е разбрало, че сперматозоидите преживяват добре (надявам се и се движат добре), тогава си мисля, значи няма проблем .. Е, поне не и с антитела, убиващи бойците ... Някой да ме поправи, ако греша ..
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #16 -: Юли 20, 2009, 15:45:22 pm »
Добре де щом посткоиталния тест е хубав, защо те притеснява кръвното изследване на тези тела .. Това само доказва, че явно наистина в кръвта тези тела нямат голямо значение ... Защото според мен, щом на посткоиталния тест се е разбрало, че сперматозоидите преживяват добре (надявам се и се движат добре), тогава си мисля, значи няма проблем .. Е, поне не и с антитела, убиващи бойците ... Някой да ме поправи, ако греша ..
Незнам, притеснявам се, защото при всичките добри изследвания за година и половина бременност няма, което говори, че нещо все пак пречи! :(
Доколкото съм чела антителата пречат и на движението на плувците и на самото оплождане...Дано наистина наличието им в кръвта не е толкова важно! Но тогава пък защо се прави това изследване?! :?
*

crow

• 2670
« Отговор #17 -: Юли 20, 2009, 17:33:07 pm »
Али, същото се чудя и аз ... Уж го отричат това кръвно изследване, а в същото време казват, че за жената е по-удачно да се изследва кръвта... Толкова се надявам някой с повече опит да се включи ..
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #18 -: Юли 22, 2009, 20:30:53 pm »
Али, същото се чудя и аз ... Уж го отричат това кръвно изследване, а в същото време казват, че за жената е по-удачно да се изследва кръвта... Толкова се надявам някой с повече опит да се включи ..
Стига, миличка, си се тормозела! Така или иначе изследването ти е в референтни граници! :D
*

crow

• 2670
« Отговор #19 -: Юли 23, 2009, 11:05:19 am »
Ще пусна изследването пак в дните около овулацията и силно, много силно се надявам не само да съм в границите, а и да съм далеч-далеч от горната !!!