Честита Нова Година на всички момичета,които помагат на такива като мен - с огромни съмнения и притеснения.Ето я и моята история.Преди два месеца ми беше направена лапароскопия,заради извънматочна бременост. За щастие не се стигна до кръвоизлив ,но ми отстраниха едната тръба. Съвета на оператора ми в началото беше да се пазим 3-4 месеца,а след това да се направя втора лапароскопия,за да се разбере дали ми е проходима единствената останала тръба. На следващото посещение ме посъветва да се пазим тези три месеца и след това да се пробваме,а ако не стане тогава операция. При което (след много четене във форумите) аз го попитах:" Не е ли по-добре да се направи цветна снимка, хидротубация, такива неща" ,а той ми отговори " Това е много болезнено, а и забременяването е Божа работа - с цветна снимка или без - каквото Господ е решил ,това ще стане..На църква ли бях или на гинеколог???Дълго време след това обикалях гинеколозите в София и какво да ви кажа :Всеки ми препоръчва втора операция при някой негов познат,само срещу 800 лева, с избор на екип естествено ,и всичко щяло да се оправи..Само че аз все още вярвам,че може да мине и без това.Майка ми живее в Русе и ми препоръча клиниката в Тутракан, но понеже живея в София искам да знам дали преди препоръка за лапароскопия, Д-р Бойчев ще ми предложи всички останали начини да се установи проходомистта на тръбата или ще чуя същият отговор като от всички останали?!
Ще се радвам ,ако някой ми отговори и ако мога аз да помогна на някой с опит от моите преживявания..